Kuňodavky, soutěže a Bradavická móda

Napsal/a Carlotta Reyer     Rubrika: Nebelvír, Ze života studenta

Z Velké síně a ze všech prostor hradu zmizely vánoční ozdoby – jasný důkaz toho, že vánoční klid už je definitivně za námi. My ubozí studenti se opět už několik dní pachtíme s úkoly a profesoři se zase několik dní pachtí s opravou našich výtvorů. Vše jakoby se znovu ponořilo do spánku studijního stereotypu. To je však jen klamný a velice povrchní pohled. Když se kolem sebe pozorněji rozhlédnete, zjistíte, že u nás v Bradavicích se stále něco děje.

Naše redakce například zaznamenala další útok zákeřných kuňodavek. Ty byly pravděpodobně ukryty v cukroví a vánočních ozdobách, jelikož těsně po svátcích všichni naši redaktoři přestali psát. Je známo, že kuňodavky napadají všemožné části těla i mysli. Inspirace a literární talent patří mezi nejčastěji postižená místa. V souvislosti s řáděním kuňodavek musíme dále oznámit, že tito tvorové začínají vykonávat své také v profesorském sboru. Naše redakce byla přímým svědkem incindentu kdy postižení profesoři začali v blouznění bezdůvodně obtěžovat a trýznit nevinné studenty. Nejtěžší případ byl viděn včera – profesor vrávoravě vstupující do síně měl problémy se vyrovnat s existencí dveří. Dotyčné nakažené raději nebudeme jmenovat, jelikož by se mohli rozrušit a byli by pak pro své okolí nebezpeční (nebo spíše nebezpečnější než jsou teď).

Mimo tyto smutné zprávy však můžeme upozornit na příjemnější fakt. Hrad totiž ovládly nejen kuňodavky, ale také bakterie soutěživosti. Před Vánocemi byla vyhlášena soutěž o nejlépe vyzdobený stromek. Tato soutěž byla nedávno uzavřena – vítězným stromkem se stal Mrzimorský. Na druhém místě se umístil Nebelvír a za ním Havraspár a Zmijozel. Gratulujeme vítězům.

Když už jsme se dotkli uzavřených soutěží, je nutno připomenout, že také soutěž „Od obrazu ku obrazu“ sestala minulostí. Poblahopřejme tedy Vindictovi Veneasovi, který je celkovým vítězem.

Než opustíme informace z prostředí soutěží, chtěli bychom Vám oznámit (či pro horlivé soutěživce připomenout), že právě probíhá soutěž „Severská mytologie“, kterou vyhlásila profesorka Nyneiva D. alMearová.

Pro ty, kteří se zajímají o poslední Bradavickou módu zde máme žhavou novinku, která se teprve chystá prosadit. Pokud chcete „být in“, obarvěte si vlasy na bílo. Naše slavná nebelvírská prefektka s operními ambicemi, slečna Janie Crucianová (známá také jako Jane Rainerová), která má zálibu v růžovém oblečení nedávno prorokovala příchod této módní vlny. Sama se rozhodla jít příkladem a tak si nechala vlasy obarvit na již zmíný odstín bílé. Varujeme proto všechny obyvatele Bradavického hradu, aby se zbytečně nelekali, budou-li mít v budoucích dnech pocit, že se tu rozmnožili důchodci.

V závěru článku nezbývá, než shrnout, že v Bradavicích se stále něco děje, ať to navenek vypadá jakkoli. Po celých Bradavicích se šeptají další věci mimo námi zmíněné. Týkají se kupříkladu příchodu staronových profesorů a odchodu jiných. Budete-li naslouchat těmto pochybným šeptandám, musíme Vás varovat před kuňodavky. Jsou totiž nevyzpytatelné a číhají na Vás všude.

Tagy: , , , , ,

Jeden komentář

  1. Janie Crucianova Píše:

    Hezký! Bílá vládne světu!!! 😀

\par