Blázinec v přízemí aneb to naše krásné vedení

Napsal/a Korespondenti     Rubrika: Nebelvír, Ze života studenta

Vážení i nevážení s profesory na téhle škole se to má asi takhle. Nikdo pořádně netuší, co jsou zač a jak se mám v jejich přítomnosti chovat. Ono vyznat se v takových tvorech je opravdu velká dřina.

Mě pochopit, co je to vlastně za osoby, trvalo celkem sedm let, než jsem v tom konečně našla řád. Pochopení chce opravdu hodně času a především energie. Rozhodla jsem se profesory rozdělit do čtyř skupin, které je dokonale vystihují. Jsou to Profesoři vykouřený mozek, Profesoři velká pruda, dále Profesoři mladá krev a nakonec Profesoři odpadkový koš. Nelžu vám, každý z profesorů na tomhle hradě se do jedné z těchto skupinek hodí. No a aby jste poznali do jaké, osvětlím vám každou skupinku.

Takže typ vykouřená hlava dokazuje, jak moc se vám může stát užívání drog. To že mají špatné účinky na vaše zdraví, jistě není nic nového, ale to, jak působí na naše profesory je až alarmující. Skoro jako kdyby nekouřili jenom cigarety, ale dostali se i na jinou no řekněme příčku. Většinou když jim vysvětlujete naprosto zřejmý a pochopitelný důvod proč jste si nevzal uniformu či nevypracoval domácí úkol, oni jen přikyvují a vy čekáte.. no načekáte se dost než z nich vyleze suchá odpověď : “Strhávám vám deset bodu“. Slova zní tak naučeně kostrbatě, jako by to pro ne už byla rutina. Na chodbě si vás sotva všimnou a když už nedočkáte se pozdravu, ale spíš vykuleného úsměvu a přátelského zvolání:“Ahoj obří cigareto.“. V žádném případě na tohle nereagujte, raději se tvařte jako byste je vůbec neslyšeli. Jediná chvíle, kdy připomínají normální lidi je, když mají svou milovanou cigaretu v puse. Jsou to vlastně normální lidé. Usmívají se a vy si až říkáte, jaká škoda, že nedokážou žít bez pravidelné dávky nikotinu. Typickými představiteli toho typu jsou Alessandro de Nicolsburg, Diego T. Alvaréz a Erzsébet de Carolan.

Typ profesoři mladá krev je specifický především věkem profesoru. Vyznačují se nízkým věkem a minimem zkušeností. Když se na ně podíváte, div z vás nevypadne udivené „ Proč nás učí batolata?“ Jistě krapet přeháním, ale už od pohledu je vám jasné, že jste první oběti jejich krutosti.. ehm pardon schopnosti vysvětlit lidem vše a patřičně jim znepříjemnit život. Stávají se z vás pokusní králíci, vyzkoušejí na vás ty nepříšernější a nejbolestivější metody, jak vám učení do tý hlavy narvat. Nemáte šanci vyhnout se jim. Jsou mladí a dohnat vás na rozdíl od Vykouřených hlav není žádný problém. Snažte se je pochopit, jsou mladý a ještě pořádně nevědí, jak na to. Však jim to za chvilku dojde. Nebojte se. Typičtí profesoři z této skupiny jsou Alesandro Nicolsburg, Hermína Jessica Grandfather, Alex Petrov a také Drusilla Adams.

Dále zde máme skupinu velká pruda. Čím se vyznačuje, je asi zřejmě. Tihle lidé mají schopnost uprudit vás k smrti. Co je na tom neděsivější? Fakt, že to může být kdokoliv. Nemají žádný společný věk, vzhled zájem, návyk ne. Jediný věc, co je spojuje je schopnost objevit se ve chvíli, kde to nejmíň čekáte přímo v centru dění. Vemte si, v klidu připravujete vašemu kamarádovy prdící balónek, snažíte se nenápadně hodit bramboru po svém sousedovi či očarujete sněhovou kouli, aby pronásledovala vaši nejméně oblíbenou spolužačku, a oni se najednou objeví přímo před vámi. Nasadí ten vážný výraz a vy jste vážení, no řeknu to narovinu v místech, kde sluneční paprsky nedolezou. Zkazí vám minutovým hovorem náladu tak, že už nemáte pomalu chuť na život, natož na fajn poklání s přáteli u večeře a tak se jdete radši do postele zahrabat. Snažte se jim co nejvíc vyhýbat. Věřte mi je to nejlepší řešení. Na příklad bych uvedla všemi milovaného Alesandra Nicolsburga, Diego T. Alvaréz, Velectěný Sir Thomas Stanley a paní Nyneiva Danae al´Mearová.

Typ Profesoři odpadkový koš je snad jasný. Jsou to ti z vedení, jenž na téhle škole se ocitli zcela omylem, nejsou dobrý na nic. Ač to muže se zdá se, že se jedná o neschopné tvory, co nic pořádně neuměj, opak je pravdou. Tito profesoři jsou schopni být normální. Učit, tak jak vy si to představujete. Tudíž jsou nám tady absolutně k ničemu. Jako vemte si, co by v tomhle panoptikum hrůzy dělali? Zahazovali svůj talent? To po nich nemůžeme chtít. Nejhorší je, že na našem hradě jsou po skromnu, i když jim to nevyčítám. Já znám teda jen jednoho a tím je nový George R. T. Ypsilon. Možná to, že ho sem píšu souvisle s tím, že je nový a já ho vůbec neznám, ale za tím vypadá jako normální profesor, ale jestli je to i normální člověk to nám ukáže až budoucnost.

No jistě jste si všimli, že některé jména se tu objevili dvakrát a někdy dokonce i třikrát. Upřímně na tyhle „míchaniny“ bychom si měli dat nejvíce pozor. Nikdy nevíte, co udělají a to je vážení snad nejděsivější na nich. Snad teď máte konečně mysl rozjasněnou a už jen nebudete kulit na Alvaréze oči, když vás bude oslovovat cigareto. Teď už víte jak na ně.

Lole Miko Leiringová

Tagy: ,

7x Komentováno

  1. Teri Wolfsonová Píše:

    Bravo, Lole! 😀 Ale nechybí ti tam ještě jedna skupina? Profesoři – vlkouši? 😀

  2. Debby Willsnova Píše:

    Opravdu povedený článek, Lole! 🙂 Alessandro nám vede.. 😀

  3. Lole Píše:

    Cooooooool! Moc se mi to líbí, moc se ti to povedlo, Mikkieto, báječný článek… 😀 Skvělé! 🙂 *až na těch pár gramatických a stylistických chybek, no…*

  4. Janie Crucianová Píše:

    Ó, Lole napsala článek. A dokonce se dá i přečíst 😀
    Docela užitečné informace, mimochodem 🙂

  5. Sandro Píše:

    To jakože spadám pod tři kategorie? Super no… XD

  6. Lole Píše:

    Děkuju za chválu 🙂 a doufám, že se to dá přečíst 😀
    Sandro já za to nemůžu že máš rozpolcenou postavu.. 😀
    Tak jelikož se k tomu Minie nemám tka to napíšu já.. Opravdu si nechválím svuj vlastní článek.. to jen Minie liná přepsat moje jmeno na jejím počítači u Bradavičníku 😀

  7. Jennifer Ryanová Píše:

    Ach, Alessandro se nám nějak vybarvuje. ^^

\par