Bradavická záhada klesající morálky

Napsal/a Leah A. Wildrose     Rubrika: Ve školní lavici, Zmijozel

Je to sice šok, ale přese všechno, co se v dnešní době děje, počínaje hledanou Kitty Samsonovou, jejíž tvář už visí i na ulicích Londýna a zakrývá i přední stránky kouzelnických bulvárních slátanin, kde nám všem hrozí, jak nás tato zrádná osoba přijde usmrtit během našeho klidného snění, je i v Bradavicích nezvykle rušno.

Už je zvykem, že někteří studenti si prostě rok co rok nedají říct a vesměs suchopárné studium si okoření pár nedbalými raubířskými žertíky na účet profesorů či jiných zaměstnanců a obyvatel školy, co by bylo ovšem nutno dodat, většinou tyto akce probíhaly bez velkého zpětného ohlasu. Pár stržených bodů, hrst písemných trestů, nějaká ta práce navíc…

Letos ovšem očividně vykazujeme zvýšené procento uličníků. Vybízí to tedy se ptát, zda je to projevením se starších studentů, kteří se teprve teď odvážili podobné skopičiny začít vyvádět, když už přestaly ve škole hrát oukropeček, anebo nově příchozích prťat, která vymetají chodby o sto šest hned zpočátku roku.

Ať už si to odůvodníme jakkoliv, stav bodovacích hodin mluví jasně. Jistě si povšimnete toho, že obvyklý zmijozelský náskok je fuč a vedení se jednoznačně ujímá modrá kolej. Co ovšem přímo bije do očí, je za ostatními pokulhávající Nebelvír, který se velkými ztrátami za kázeňské postihy probil až do konce tabulky.

Čím to však je? Jak je možné, že najednou všichni žáci takto vyšilují? Je to snad nová móda? Je „in“ být dnes výtržníkem spíš než „šprtem“? Toť otázka.

Série skutečně z míry vyvádějících faktů svědčících o opovrhování pravidly ze strany nás nezletilých však naprosto jednoznačně uzavírá kauza táhnoucí se poslední dny i na školní nástěnce. Ano. Někdo se skutečně vloupal do profesorské sborovny. Neuvěřitelné, že? Byla to snad akce studentů? A jaký měla důvod? Proč by nějaký příslušník koleje potřeboval klíče od nejrůznějších míst ve škole a ročenky? Ročenky?!

Ale… reálně se nabízí i jiné vysvětlení. Možná to byla práce samotné Kitty. Je opravdu šance, že by se tato hledaná osoba dostala až na bradavické pozemky? Anebo jen profesoři mají bujnou fantazii a zmizelé klíče jsou ve skutečnosti jen dílem jejich zapomnětlivosti a za pár dní se najdou, takže je vše v pořádku?

A pokud vedení není schopno vyřešit ani tak jednoduchý problém a zjistit, kdo se jim vloupal do střežené místnosti… Jak pak dokážou bránit nás?

Rozhodně se nebojte se ptát. Každý potřebuje znát odpovědi. Zvlášť ty, co máme zjišťovat sami od sebe. Takže se zamyslete… Je v Bradavicích pořád tak bezpečno?

Vaše Lee

Tagy: , , , , ,

Komentáře jsou uzavřeny.

\par