Vánoce, aneb zima ani pak neodejde

Napsal/a Marlotte Elisabeth Watsonova     Rubrika: Nebelvír

Vraťte se kouzelnou myslánkou do svátků Vánočních.

Tichá noc, svatá noc…Rolničky, rolničky, kdopak vám dal hlas?

Jistě všichni poznali tato slova. Kdo si to ani nedomyslel, toho je mi upřímně líto. Ale ano, byly to koledy. A jakmile zaslechneme první koledy, je nám jistě jasné, že Vánoce se blíží. Bylo skoro nemožné je nezaslechnout. Po celé svátky jsme je mohli slýchávat v klubovně..Super zážitek no. Ani schodiště nezůstalo neozdobené. No myslím, že obrazy z toho nebyly dvakrát nadšené, ba z toho mohly být i na větvi. O tom se ale můžeme jen dohadovat, což asi nikdo nechce.

No a co Vánoce? Už jsou za námi. Někdo si řekne haleluja! Někdo sakra…a někdo a za rok jsou tu zas! Ano opravdu se najdou všechny tyto typy. Možná i další. I tak mi přijdou Vánoce v Bradavicích jako nejlepší. Dobrá, někdo raději sedí s rodiči u stolu a jí večeři a potom hora dárků. No jak se říká, kolej je také naše rodina, ale že bychom seděli na Štědrý den všichni u jednoho stolu a večeřeli? Umíte si to představit, jak by to dopadlo? Třeba taková bitka jídlem a ne-li něco horšího že. Modří, žlutí, zelení i červení si vždy něco vymyslí. Profesoři potom mají plné ruce práce s tresty. Alespoň se nebudou nudit. I když mají jistě i svou práci, o tom nepochybuji.

Tak co nás ještě v nejbližší době čeká? Dílničky. Samozřejmě stejně jako na Halloween, tak i vánoční dílničky se tu konají. Tuším, že již proběhlo pečení a na nástěnce jsem zahlédla i pletení řetězů či co. První reakce naší ložnice na řetezy byla, že si hodíme mašli. Nebudu tu jmenovat, protože by jistě tu dotyčnou osobu již poslali k Mungovi. No ale určitě si dílničky nenechte ujít. Vypadá to zajímavě a v dohlednu další nebudou.

Je víkend a vy nevíte, co dělat? Já vím. Loni mě k tomu přivedla kamarádka a myslím, že je to příjemné zpestření odpočinku. Pokud sebou máte brusle na led, neváhejte a vyražte tedy samosebou i s nimi k našemu jezeru. Led je pevný a tvrdý, což mohu potvrdit ze své letošní zkušenosti. Tak na hodinku si zabruslit a přijdete i na jiné myšlenky. Kdo ví, třeba tam potkáte jako já i Santa Clause..

A v neposlední řadě nezapomeňte, že nás za pár dní čeká Silvestr, neboli Nový rok je již za dveřmi. Jsem sama dost zvědavá, co vymyslí naše drahá paní ředitelka letos. Kdo ví, jestli se jí povede předčit ten loňský ohňostroj, který byl vskutku nádherný. O hodně jste přišli, pokud jste to neviděli. Promítaly se celé dějiny Bradavického hradu. Opravdu krásná podívaná z mé strany.

Tak prozatím krásné prázdniny a uvidíme, jak to bude s novým rokem.

Tagy:

Komentáře jsou uzavřeny.

\par