Přivítání v Bradavicích z pohledu prváků

Napsal/a Korespondenti     Rubrika: Ve školní lavici, Zmijozel

Drahá nová morčátka, háďátka, havrančátka a lvíčátka! Konečně je to tu! Začal školní rok a my nováčci se musíme pokusit vžít do role studentů. Naučit se nežít vázáni na život s rodiči či opatrovníky. Najít si přátelé na život a na smrt. Především však se naučit umění magie!

Spousta z nás z mudlovských rodin se dozvěděla o tomto krásném světě teprve nedávno, přestože jiní v něm už dávno žijí. O to těžší mají pak si vysvětlit, že všechno toto krásné magické dobrodružství okolo nás je reálné. Ovšem požitek ze školy, hradu a magie, kouzel obecně je pro každého stejně krásný a zajímavý. Každý ať už prvák nebo páťák si prošel tím, jaký je to pocit sedět na židličce mít na sobě moudrý klobouk a naslouchat jeho radám a předurčením našich životů.
Jak říkají Lena M. a Teila H. C.: „Nebuďme zklamaní když se nedostaneme do vysněné koleje, protože v každé z nich se dá najít nespočet zábavy, přátel. Je jen na nás, jak s časem stráveném v koleji naložíme.“ Myslím, že každá kolej má své přednosti, kterými se může lišit oproti ostatním. Každá z nich je něčím zvláštní a každá má něco svého a neobyčejného, proto je zapotřebí si těchto kolejí vážit. Zbytečně jim neztrácet bodíky a snažit se naopak svou kolej vyzdvihnout k výšinám školního poháru.
Je neuvěřitelně krásné, na jakých pravidlech jsou Bradavické koleje založeny. Jak se všichni berou. Jaké pěkné chování vůči sobě zachovávají. Také je potřeba upozornit na to, jak prefekti a primusové pomáhají nováčkům. A hlavně to, že všichni v koleji fungují jako rodina. Že když potřebují si pomůžou a můžou v sobě nalézt oporu. Bradavická škola umění čar a kouzel dokáže poskytnout budoucím čarodějům a čarodějkám nejenom vzdělání, ale také to nejpevnější pouto – přátelství.

Anet Wolf Lun

Tagy: , ,

Jeden komentář

  1. Teila Clarisová Píše:

    Moc pěkné. 🙂

\par