Emma Strangeová a její zpověď

Napsal/a Korespondenti     Rubrika: Havraspár, Nad šálkem kakaa

Rozhovor s učitelem? Proč by ne. A tady máme zrovinka profesorku z řad studentů, která na naší škole prováděla stejné lumpačiny, jako my. Nebo snad ne…?

Dobrý den, paní profesorko Strangeová. Pokud vám to nevadí, začal bych hned trochu osobní otázkou, jestli by jste se našim čtenářům, kteří vás neznají, mohla trochu představit. Například jestli máte nějaké koníčky, záliby, nebo snad nějakou tajnou lásku?

Nazdárek.

Ještě než se vůbec pustím do odpovědí, můžu tě o něco poprosit? Normálně mi tykej. Nějak si neumím představit, že bych měla reagovat na vykání. Na to je ještě moc brzo…

Přejdu však už k té tvé první otázce. Pro ty, co mě neznají, tak jsem Emma Kate Strangeová. No a po nějaké té době, co tu budete, určitě každý přijde na to, co je mým koníčkem. Nebo alespoň na část mých koníčků. Zaprvé je to čtení. Ať už mám číst encyklopedii nebo román, všecko mě baví. Fakt. Doporučuju. A za druhé doporučuju jezení čokolády. To je úplně nejlepší. A když to spojíte ještě s polštářovou bitvou s tím, s kým jste na pokoji, máte o super večer postaráno. Pokud ale roztrhnete nějaký školní polštáře, tak já ti to neradila, jasný?
No a co se tajné lásky týče, tak ti můžu říct, že jí mám, ale nehodlám jí odtajňovat. To už by pak nebyla tajná!

Doslechl jsem se, že jste letos nastoupila prvním rokem jako praktikantka z šestého ročníku. Co vás k tomu vedlo?

Starší studenti mě určitě znají jako spolužačku z Mrzimoru, takže ano, tento rok jsem nastoupila jako praktikantka. Pokud však chceš vědět, proč vás všechny prváčky budu tenhle rok dusit na Obraně, tak je to převážně s vlastní sobeckosti. V Bradavicích se mi strašně líbí a mám tu většinu svých kamarádů, které nechci příští rok opustit. A navíc se ještě nechci postavit na vlastní nohy a žít jinde, než tady. Jistě to všichni v posledních ročnících poznáte a také si budete chtít pobyt tady co nejvíce prodloužit.

A jaké předměty zde na škole vlastně budete učit?

No a už jsem se vlastně i zmínila, co budu učit. Obranu proti černé magii. Velice zajímavý a jistě i užitečný předmět. Nikdo nikdy neví, kdy bude další kouzelnická válka, a já jen doufám, že naší generaci čekat nebude. A pokud ano, udělám vše, co je v mých silách, abych vás na ní co nejlépe připravila.

A vaše plány po absolvování studia zde na škole? Hodláte pokud možno zůstat na své pozici, nebo opustíte zdejší školu?

Samozřejmě to nepůjde napořád. Je sice fajn připravovat mladou krev na možnost, že se budeme muset proti něčemu bránit, ale já mám větší cíl. Jen co si budu jistá, že už chci z Bradavic odejít, chci být bystrozor. I já se však ještě spoustu věcí musím doučit, takže to nějakou chvíli bude ještě trvat a já vás tu budu ještě několik let oxidovat. Pak ale budu muset jít a pokusit se o něco, co už chci udělat od svého dětství…

Děkuji za váš čas a za sebe i všechny naše čtenáře váš přeji krásný školní rok bez nervů a s velkým množstvím pilných studentů.

Ke konci bych ještě i já tobě, a také i všem ostatním, popřála hezké, pomalu ale jistě přicházející Vánoce a ať se vám daří.

Autor rozhovoru

Martin Miles, 1. ročník, Havraspár

Komentáře jsou uzavřeny.

\par