Winter Is Coming

Napsal/a Korespondenti     Rubrika: Havraspár, Hnízdo

Řeknu vám, ten článek evoluce, kterej zařídil, aby lidé neprožívali zimní spánek, bych nejraději proklela. Respektive toho pána/paní/mimozemšťana/všemocného/­vyberte si. Jistě jste si toho také všimli, na dveře začíná klepat zima. Což by leckdo označil za rakovinu. Pro mě to představuje ale nekonečnou zásobičku rýmy zdarma. To otravuje nejenom moje spolubydlící, ale také osadníky, kteří se mnou sdílejí hodiny. Ze všech se staly ze dne na den bacilonosiči, po ruce mají svoje navlhlý kapesníčky se zelenym poselstvím a člověk se ve velký síni nemůže ani najíst, aniž by mu při tom na jídlo neprsknul nějaký ten příslib chřipky.

Mám pro vás několik rad, jak přežít zimu. Ačkoli sukně jsou neskutečně sexy a šik, hodí se je vyměnit za kalhoty. Podnebí Velké Británie není nijak příznivé, to je nám všem jasné. Musím podotknout, že poté, co jsem se (nedobrovolně!) přestěhovala do Skotska, uznávám, že může být i hůř. Mám dojem, že jsme se přestěhovali do Finska nebo tak. Žít v zimě není zas taková hrůza. Jsou i horší věci. Třeba smrt.

Ale zpátky k oblékání. Pokud jste sebevrazi a v říjnu až v únoru nezatahujete létání, vykašlete se na všechny dresy a kůl znaky na dresech. Prostě si na sebe vemte punčochy, teplý ponožky, pokud možno boty, u kterých nehrozí, že každou chvílí zvlhnou, a tílko, triko, mikinu a na to ještě bundu. Oceňuje se i čepice, šála a rukavice. Jasný? Pro krásu se sice musí trpět, ale chřipka je tak dvakrát horší. Jo a šálu si pořádně uvažte kolem krku. Ona má totiž tendenci lítat pryč. Fakt. Kdybyste někdo náhodou našel modročernou šálu někde u Zapovězenýho lesa (na hřišti) dám vám pusu zdarma… možná.

Kromě toho, že devadesát procent času máte dojem, že vám umrznou prsty na nohou i na rukou, venku začíná padat sníh. Jasně, je úžasný v něm dělat andělíčky, stavět sněhuláky a házet po sobě koule… ale no tak, lidi, na podzim po sobě můžete házet kaštany a na jaře lásku, to vám nestačí? Vážně? Tak jo. Sem tam udělá nějaký surovec kouli vyloženě ledovou, trefí se vám do oka a jak máte na ošetřovně vysvětlit, že jste se neutkali s trolem, ale tím blbečkem z prváku? Hmm?

Kromě toho, že vám někdo neustále hází sníh za krk a povaluje vás tam, sem tam vytáhne na nádvoří profesor a začne vám vysvětlovat, jak je tohle hraní si venku v takovém počasí nebezpečné. A ano, je! Vážně! Hrozí, že vám podklouzne noha a spadnete na zadnici. A když si ho omylem spletete s nějakým sedmákem a vrhnete po něm kouli, hned jdou body dolů. Zkrátka: zima škodí!

Začínají Vánoce. Respektive začínají se blížit. To znamená, že potřebujete nashromáždit co možná nejvíc peněz a co možná nejmíň jich utratit. Tahle blbůstka by se mohla líbit tamtý, tahle týhle a takhle budete pokračovat, než rozfofrujete všechny prachy za blbosti. A pak si u Vánočního stromku vzpomenete na to, že jste dárek koupili támhletý náně, ale zapomněli jste na babičku. Vy zloduši!

Takže zásadní rada: pokud plánujete obšťastňovat lidi kolem sebe dárky a nemáte dost rozumu na to, abyste všude rozhlašovali: „já Vánoce neslavím, je to komerční svátek!“, udělejte si seznam. A dárky kupujte během roku, protože těsně před nima je všechno brutálně předražený. (Je tu ještě někdo, kdo kupuje dárky dvacátýho třetího prosince? Jo? Taky představujete vrchol lenosti?)

Další rada: noste u sebe neustále kapesníky, pokud nechcete poslouchat neustálý chrchlání lidí okolo. Kapky do nosu se taky hodí. Nebo všechny, co kolem vás roznášej bacily, odveďte na ošetřovnu. Ono jim tam nic neuškodí. Spíš naopak. Ona ta ošetřovatelka není velký zlý démon s obří injekční stříkačkou.

Jak vidíte, zima škodí. Škodí nám všem. Zakázala bych zimu.

Effy

Tagy: , , ,

Komentáře jsou uzavřeny.

\par