Bradavičník přichází!

Napsal/a Redakce     Rubrika: Havraspár, Mrzimor, Nebelvír, Zmijozel

Jak název napovídá, v tomto prvním článku se dočtete vše ohledně budoucích výtisků. Zjistíte popisy jednotlivých rubrik a sekcí, dozvíte se jména velectěných redaktorů a na závěr, se můžete dočíst o tom, jak by to mělo celé vypadat a to přímo od samotných šéfredaktorů. Postupně se zde krátce představí všechny koleje pod taktovkou svých šéfredaktorů a abyste nepřišli zkrátka, dozvíte se, co v jaké rubrice hledat. Přejeme příjemné čtení úvodního a historicky prvního článku, v dějinách Bradavičníku.

Představení sekce Zmijozel
Šéfredaktor: Lucas A. Laurie #
Redaktoři: Diel M. Tarkin +, Cakel DeLaMoon +, Jennifer Ryanová +, Kate McRadcliffová +, Tykyen Santosius Roovelt.

Seznámení s rubrikami
Hadí Jazyk – Tato rubrika je věnována pouze a jen Zmijozelské koleji. Dozvíte se zde mnoho věcí z našeho chladného, avšak pro nás milovaného sklepení.
Zeleným inkoustem – Zde naleznete rozhovory se studenty nebo profesory, studentské záležitosti, příběhy a povídky některých autorů nebo samotných studentů a sem tam i nějaké drby.
Ve školní lavici – V této rubrice se věnujeme kulturnímu a společenskému dění na škole, novinkám z vyučování a všemu, co se týče naší školy.
Na koštěti – Rubrika speciálně pro příznivce létání a famfrpálu. Dozvíte se zde mnoho o školním i mimoškolním famfrpálu a o létání obecně.
Ze světa kouzel – Poslední Zmijozelská rubrika se zaměřuje na dění v kouzelnickém, ale i mudlovském světě a všem, co byste měli nepochybně vědět.

Slovo šéfredaktora
Slavnostně přísahám, že jsem připraven ke každé špatnosti ..
Vteřina s vteřinou, minuta s minutou, hodina s hodinou, den se dnem a tak dále, se sešli a mne čeká milá povinost a to, sepsat sem nějaké úvodní hadí sSss. Naše kolejní hadoviny Hadí Jazyk, se potýkali s jistými problémy a to konkrétně s tím, že byli psány jen pro Zmijozelské a ještě ke všemu „Hadím Jazykem“. Což zapříčinilo jistou nevoli na hradě, že naši redaktoři neumí psát články a zahlcují pergameny nesmyslnými „sSss“. Rozhodli jsme se, že to tak nenecháme a všem ukážeme, že z našich cílevědomých hlav a chladného sklepení dokážeme „vysyčet“ i kvalitní články. Načež právě v tomto novém školním subjektu máme tu možnost. A tak tedy doufáme, že se Vám nejen naše zelená sekce, ale i celé noviny budou líbit, budete je rádi číst, budete se u nich bavit a nebo budete mít alespoň čím topit ve společenských místnostech.

Závěrem, bych snad jen dodal, sSsss, ssSss, Sssss. Neplecha ukončena.

Cílevědomý a slizký had Lucas Arthur Laurie, šéfredaktor Zmijozelské sekce.

Představení sekce Havraspár
Šéfredaktor: Lucia Lex Liu +
Redaktoři: Elizabeth McCainová #, Isabella J. Smith +, Kiara Krover, Eliomys Molly Dormousová, Aya M. Raven.

Seznámení s rubrikami
Hnízdo – Ptáte se, co se v Havraspáru (i mimo něj) vylíhlo nového? Nu, pak jste tu správně.
Na křídlech fantazie – Aneb rubrika pyšnící se literárními vzlety i poklesky studentů Havraspáru.
Nad šálkem kakaa – Co je příjemnějšího než nad šálkem vonícího kakaa podebatovat o všem možném s osobnostmi světa kouzel?
Drobty – Zde můžete najít zajímavosti ze světa kouzel zrna rozličného jak obsah žaludku kluběnky.
Řešeto – Filozofování a jinačí slovní průjmy o HOCZ z NonRPG pohledu. Číst na vlastní nebezpečí.

Slovo šéfredaktora
Vážení a milí,
po dvou letech opět nastává čas buď Modrým Listům změnit kabát, a nebo je dát k ledu a přijít s něčím jinačím. A protože bychom si nedovolili porušit tuto Havraspárskou tradici, je nám ctí představit vám médium, jehož název pošeptal Elizabeth McCainové do ucha sám prezident britské dermatologické komory pan Ekzém von Uhr. Vážení čtenáři, hleďte, zírejte a račte nevěřit vlastním očím; toto jest Bradavičník! V prvním vydání, jehož perioda bude značně nepravidelná (ale nebojte, těhotný Bradavičník zatím není) se dozvíte mnoho zajímavých informací. Budou natolik zarážející, až se vám z nich zarazí mozek, a vy budete litovat, že jste je vůbec četli. Možná se, na základě prožitého šoku, někteří z vás odhodlají, vezmou do ruky brk a pergamen a pozvednou tak úroveň našeho listu. Ano, vážení, právě na vás náš nepočetný redakční tým čeká. Vstupním proviantem je kakao a lahvička antidepresiv.

Ale nyní již dost šaškování; s vážností sobě vlastní slavnostně přísaháme, že budeme psát, až se nám bude od brku kouřit, budeme čtiví, nápadití a zcela poplatní Roweně, muffinům a kakau. K tomu nám dopomáhej laskavý čtenář a mizerný plat.

Lucia Alexandra Liu
z vůle všech, kteří zrovna šli kolem, šéfredaktorka Havraspárské sekce.

Představení sekce Nebelvír
Šéfredaktor: Carlotta Reyer #
Redaktoři: Grace R. Silvergrass +, Janie Crucianová +, Suzanne Bellow, Kyera Dayns, Elenora Susan Lis, Dean Caseback, Christina Kall.

Seznámení s rubrikami
Novinky z věže – Veškeré aktuality, informace a novinky o dění v koleji Godrika Nebelvíra.
Bleskobrkem – Rubrika věnovaná rozhovorům se vším, co se na hradě hýbe.
Čmuchalovy zápisky – Průvodce lvím hnízdem.
Kreslené vtipy – Zde najdete pouze a jen kreslené vtipy na kouzelnické i nekouzelnické téma.
Ze života studenta – Zde se budou shromažd’ovat pocity, názory, postřehy a myšlenky našich studentů.

Slovo šéfredaktora
Slovo šéfredaktora? Ale né! Tady bude těch slov více a ke všemu nejenom od šéfredaktora, ale celé Nebelvírské redakce! Protože my jsme Nebelvírští a ti vždy drželi pospolu! Ale k věci..

Zdravíme, zdravíme!
Víme, že naše kolejní noviny vždycky tak trochu hořely. Dá se na to najít spousta důvodů (výmluv) – třeba, že se kolem Severní věže pohybuje moc Kuňodavek, které vlítávají ušima do hlavy a blokují pisálkův talent. Ale! My se samozřejmě nepotřebujeme vymlouvat, my řekneme hezky pravdu: Nikdy jsme prostě neuměli podplatit vydavatele, jako v ostatních kolejích. Tak a je to venku.. Ale, jen jsme tím chtěli naznačit, že tedy teď, když jsou kolejní noviny spojené a přehlednější a nemusí se tím pádem platit vydavatel, hodláme toho maximálně využít. Za ušetřené peníze vyženeme všechny Kuňodavky a jako celek doufáme, že si rychle zvykneme na život bez těch malých potvor a zahrneme Vás články, kterým budete (jak doufáme) věnovat více času, než jen na přečtení nadpisu. Protože my nepíšeme pro sebe, ale pro Vás. Vás věrné čtenáře, kteří chtějí mít přehled v dění Bradavickém i Nebelvírském, kteří se chtějí bavit a kteří nás nezradí. Těšíme se na Vaše ohlasy i na to, že náš talent konečně nebude přehlížen.

Váš Nebelvírský redakční tým.

Představení sekce Mrzimor
Šéfredaktor: Sara E. Whitmanová +
Redaktoři: Andrew O’Conelly #, Alanyniss Almearová, Johnny Morsová.

Seznámení s rubrikami
Morčata o morčatech – Rubrika věnována žluté koleji, aneb střípky z dění v Mrzimorské koleji.
Morčata o košt’atech – Zde se dozvíte mnoho informací o létání a famfrpálu v Bradavicích.
Memento Rychlopruhu – Jak již nenápadně napovídá název rubriky, zde se dozvíte drby o všech a o všem.
Kde potkat Morčata – Zde naleznete informace o chystaných nebo proběhlých akcích.
Morčata a ti ostatní – A poslední rubrika se věnuje aktuálnímu dění na hradě a i za jeho hranicemi.

Slovo šéfredaktora
Zdravím všechny velectěné (i ty ostatní) obyvatele hradu, co se jim dostalo do rukou nejnovější číslo školních novin. V Mrzimoru mi nacpali šéfredaktorství, takže je mou povinností napsat pár slov na úvod. Kdo mě zná, ví, že na nějaké proslovy nejsem, ti ostatní to hned zjistí. Měla bych vám asi představit své redaktory. Těmi jsou Alanyniss Almearová, Johnny Morsová a Andrew O’Conelly. Takže doufám, že jejich práci náležitě oceníte a nebudou se muset obávat otráveného čaje k snídani.
Mějte se a smějte se, a když to bude nad naší sekcí novin, tím lépe.

Vaše (ale hlavně svoje) Sara, šéfredaktorka Mrzimorské sekce.

Redakce Bradavičníku.

Tagy: ,

3x Komentováno

  1. Apollonius T. J. Clayenshire Píše:

    Viva revolucion!

  2. Thesida B. M. Blacková Píše:

    Přeju hodně štěstí 🙂

  3. Jessica Alia Lektro Píše:

    Viva kakao.

\par