Duchové v Bradavicích rozšířili své řady

Napsal/a Carlotta Reyer     Rubrika: Nebelvír, Ze života studenta

Je to už několik dní, možná i nějaký ten týden, co byl Bradavický hrad vystaven útoku ze strany duchů. Doposud jich naši školu obývalo jen několik. Nyní se ze zdí vynořují další a další přírůstky do rodiny duchů, jeden bizardnější než druhý. Kdo jsou tihle jedinci zač? A proč a odkud k nám vlastně přišli?

Jak už zde bylo jednou řečeno – donedávna jsme mohli v Bradavicích potkat jen pár duchů. Mezi nejvýraznější (a nejhlasitější) patřila Sysi Lumpíková. Každý moc dobře zná její dramatické vstupy do síně. Je to právě ona, díky které nyní víme, že se v profesorském sboru potulují masoví vrazi. A nejsou to jen vrazi, kdo je členem profesorského sboru: další výraznou osobností v řádách duchů doposud byl právě profesor Amadeus Binns.

Oba však byli odsunuti do pozadí pozornosti novými přírůstky. Co je Sysi, nebo Protiva oproti neustále ječícímu shořelému komusi? Sedíte-li právě nad čajem v síni a kocháte se knihou poezie, vězte, že po příletu tohoto individua Vás čaj moc neprohřeje a poezie se rázem změní v horor.

Někteří z nových duchů jakoby zapomínali, že už vlastně zemřeli. Pomatená uklízečka zuřivě uklízí čajové loužičky na stole a vůbec jí nevadí, že už je po smrti a že se jí to tudíž moc nedaří. Uvidíte-li jak se ze zdi vynořuje mop a uklízecí vozík, radíme Vám aby jste vzali nohy na ramena, máte li třeba jen drobek na bradě.

Velkou podívanou také poskytuje dvojice rytířů, kterým ani meč v hrudi a šíp v čele nezabrání v tom, aby se bili „na život a na smrt“. Váš oběd je rázem zpestřen ukázkou rytířského turnaje. Pokud by jste však očekávali řinčení mečů a praskání štítů, budete zklamáni. Zatím jsme se u nich mohli dočkat jen výhružek, docela originálních urážek (Proč používat označení chovné zvěře, když tu jsou „zbabělé krysy“?) a slovních přestřelek.

Vylíčené případy však nejsou jediné. Údajně se po hradě pohybují další duchové, kteří tu dříve nebyli. K naší redakci se dostal z doslechu případ, kdy silně opilý duch nutil studenty v síni zpívat písně a mlátit pěstmi do stolu. Dalším zajímavým případem bylo setkání s jiným duchem ve Velké věži. Ten svým nenadálým příchodem vylekal veškeré osazenstvo věže, avšak on sám byl v mnohem větším šoku než přítomní živí.

Je velikou neznámou kolik dalších nových duchů se na hradě ještě potuluje a na které naše redakce ještě nenarazila. A stejně velký otazník visí nad důvodem příchodu těchto nových tváří. Na chobách se během přestávek horečně spekuluje.. Že by se na naší škole chystal velký sraz duchů? Nepřiplouvají sem z různých končin proto, aby se zúčastnili nějaké duší slavnosti? A pokud ano, vrátí se po její skončení tam od kud přišli, nebo zde zůstanou?

Zatím to vypadá, že svůj pobyt v Bradavicích berou jako dlouhodobý, protože o žádné oslavě se nikdo z nich nezmínil (pokud zrovna neuklízeli, neječeli, nezpívali nebo se nehádali) a někteří z nich opravdu nevypadají jako někdo, kdo přišel slavit. Jako další možná odpověď na tuto záludnou otázku se nabízí teorie, že duchové jsou členové dlouhodobého ozdravného zájezdu. Je fakt, že mnozí z nich by to potřebovali…

Nebudeme tu však už šířit další pochybné teorie, které mezi studenty kolují. Místo toho raději naše nové spoluobyvatele hradu pěkně vítáme a přejeme jim, aby se jim v Bradavicích líbilo a aby měli námi nezbednými studenty velkou trpělivost.

Tagy: , ,

2x Komentováno

  1. Janie Píše:

    Ano, ať žijí duchové:D

  2. Arjiris Píše:

    Braši, braši, v naší ruině straší =D

\par