Jedno malé ohlédnutí…

Napsal/a Korespondenti     Rubrika: Nebelvír, Ze života studenta

Drazí obyvatelé hradu Bradavického. Prázdniny nám zavřely dveře přímo před nosem. Je to smutné, ale je to tak. Možná si to doteď někteří nechtěli připustit, jenomže zápis a zahájení výuky je příliš opravdový. Množící se domácí úkoly s jednotným zadáním „Napište mi co se probíralo loni.“ jsou pořádnou fackou na probuzenou. Když už jsme tedy nuceni zaobírat se věcmi loňskými, máme pro Vás účinný a levný osvěžovač paměti: jedinečné shrnutí základních událostí loňského roku.

Dovolíme si tvrdit, že většina z Vás bude souhlasit, když označíme za nejsilnější vzpomínky z loňska veškeré události okolo skřetů. Všichni si jistě velice dobře pamatují na ty dny, kdy panoval zákaz vycházení na pozemky kvůli skupince skřetů, která si rozložila táborák v našem Zapovězeném lese. Museli jsme zůstat zalezlí v hradu a pozemky pozorovat jedině z oken. A pokud jsme zatoužili po čerstvém vzduchu, řekli nám: „Otevřete si okno“.

Někteří profesoři a skupinka bystrozorů se rozhodli proti tábořícím skřetům zakročit. Při této akci však zahynul jeden z našich bývalých profesorů, pan Benjamin Fennel. Čest jeho památce.

Ke konci školního roku se nakonec tato patálie ukončila velkou bitvou, která probíhala v Londýně i Prasinkách. Do boje šli profesoři a také někteří studenti. Postupně varovali obyvatelé Prasinek a Příčné ulice a dali tak kouzelníkům možnost připravit se na rychle se blížící nečekanou bitvu. Podrobnosti zde nebudeme rozepisovat, všichni však jistě ví, že rebelující skřeti byli poraženi (s přispěním pomoci Gringottových, kteří byli na naší straně). Bohužel se to neobešlo beze ztrát v řadách kouzelníků. Nezapomeňme na jejich odvahu a oběť.

Nebyl to však pouze tragický rok. Byli jsme také svědky některých radostných událostí. Pořádaly se tradiční oslavy – Hallowen, Silvestr, Vánoce s ledem v síni (To samozřejmě byl vynikající nápad, rozhodně dobrý, ale … Ano, máme tu jedno velké ALE: Ne každý umí bruslit a cestičky ke kolejním stolům nebyly zrovna široké, takže se cesta za jídlem stala pro „my-neumíme-bruslit“ velkým dobrodružstvím. Né že by tím šéfredaktorka něco naznačovala.. ale mezi lvíčaty se šeptá o tom, že musí dodnes na jednu polovinu zadnice dosedat opatrně). Samozřejmě se konaly také růžově srdíčkové oslavy sv. Valentýna a na závěr roku se mohli studenti pokochat vskutku svéráznou hostinou.

Velkým oživením famfrpálového bylo přátelské utkání dvou týmů složené z aktivních hráčů na hradě, které skončilo remízou. Řady plátků, kterými si můžeme v hodinách zdůvodňovat stav bdělosti, rozšířil famfrpálový časopis Pod Křídly Zlatonky, který začal být dodáván i do naší školy.

Naše Studentská rada také projevila aktivitu. Dohodla se na sjednocení novin (to ona má v prstech to, co teď svíráte v prstech) a také prosadila zavedení stipendií. Ke konci roku také uspořádala veřejnou schůzi, na které mohli studenti pokládat dotazy a dozvědět se na čem StR pracuje. Členové Studentské rady také získali zpětnou vazbu a například zjistili, že studenti ze všeho nejvíce touží mít na hradě aquapark.

Na škole se také pořádaly mimořádné akce v podobě Krabičkového dne. Během něj museli studenti zapomenout na služby školních skřítků a sami poklidit na hradě a převzít úlohy těchto malých služebníků. Další zajímavou akcí byla dražba pořádaná v posledních dnech školy.

Kdo z nás si pamatuje mrzimorskou primusku Kitty McSamson? V druhé polovině loňského školního roku nás bohužel musela opustit. Skončila u Munga. Lečí se ze závislosti na uklidňujícím lektvaru. Některé zdroje tvrdí, že šlo o víc než pouhý lektvar. Přesto tady všichni Kitty držíme palce, aby se brzy uzdravila.

Oproti tomu ještě na jaře doplnila řady profesorského sboru vskutku osobitá profesorka a vášnivá bylinkářka Carla Fibres. Na hradě se jí očividně líbí, protože ve výuce pokračuje i letošní rok. Přejeme jí hodně zdaru a jejímu kaktusu taktéž vinšujeme hodně zdravíčka.

Tak takový byl loňský rok. Truchlivý, ale prozářený několika světlými chvílemi. Doufáme, že letošní rok bude veselejší a plný radostných událostí. Všem studentům přejeme hodně zdaru ve studiu a profesorům a dalším obyvatelům hradu především trpělivost s námi.

Carlotta Reyer

Lole Miko Leiringová

Tagy: , , , ,

Jeden komentář

  1. Janie Píše:

    Tohle psala Lole? neuvěřitelné:D

\par