Rozhovor s Jaredem N. Pharellem

Napsal/a Kate McRadcliffova     Rubrika: Zeleným inkoustem, Zmijozel

A máme tu jeden z prvních rozhovorů nových školních novin, Bradavičníku. Rozhovorů bude stále přibývat a zde máte již první z nich. Pro tentokrát jsem si vymezila čas pro profesora Obrany proti černé magii, Kouzelných formulí a Lektvarů, Jareda N. Pharella, jenž mi ochotně poskytnul rozhovor a zodpověděl několik otázek.

Odkud pocházíte a jak dlouho jste zůstal ve svém rodném městě? Máte nějaké sourozence?
Narodil jsem se v Liverpoolu, kde jsem setrval do svých dvaceti let. Následně jsem odešel studovat na univerzitu, která byla zaměřena na Obranu proti černé magii. Co se týče sourozenců, mám jednoho staršího bratra.

Jak jste se dostal k povolání profesora a k místu na naší škole?
Po škole jsem chtěl začít pracovat v chemickém provozu, ale v novinách jsem se dočetl, že Bradavická škola potřebuje profesory, tak jsem se ozval. A vyšlo to.

Jaký máte vztah k předmětům, které učíte?
Obranu miluji, tu mám rád už od malička. Kouzelné formule jsou taky velmi zábavné, jsou dost potřeba k životu kouzelníka. A lektvary jsem si vzal, abych pomohl škole. Jak už jsem zmínil, chtěl jsem pracovat v chemickém průmyslu. Chemie mě baví a mě přijdou lektvary trošku chemii podobné. Vím, že mnozí říkají, že je to úplně něco jiného, ale mě osobně to přijde na stejné bázi.

Máte nějaký velký zážitek s některým tímto oborem, na který nezapomenete? Nějaké následky, které vám ovlivnily život a podobně?
Tak samozřejmě, jako student jsem toho prožil hodně. Byly různé výpravy do lesů, jeskyň a tak podobně. Zrovna mě ale nic konkrétního nenapadá. Možná zápasení s matematikou? (smích).

(poznámka autora – matematikou je myšlen mudlovský předmět, jenž se vyučuje dodnes. Jedná se jednoduše o počty.)

Jaký máte názor na dnešní studenty? Vztahy mezi nimi, jejich přístup k výuce.
Hodně se toho změnilo. Dřív byli studentíci více vyplašení, když přišli na hrad. Bylo to zajímavé je pozorovat. Teď jsou otrkaní hned druhý den. Perou se, provokují, jsou drzí a tak podobně. Je mi to líto, ale neudělám s tím nic. Jinak předmětů je docela dost. Je dobře, že si studenti mohou vybírat, ale většinou si toho naberou moc v domnění, jak nejsou báječní a jak budou úspěšní, načež přijde rozčarování a většina jich neproleze. Jinak kolegové jsou skvělí. Je tam pár nových tváří, ale rychle se učí, je to prima.

Máte mezi kolegy či studenty nějaké oblíbence?
Tak samozřejmě, že někdo mi je sympatičtější a někdo míň. Ale snažím se být spravedlivý a nedávat to nějak najevo.

Poslední dobou se mezi studenty řeší čistokrevný původ. Co si o tom myslíte?
Je to bída. Co si budeme povídat. Já to vůbec neřeším. Mě zajímá pouze to, jestli onen student správně zvládne inkantaci kouzla a jestli se mu povede Expelliarmus. Pokud ano, je to kouzelník.

Taková hloupá otázka – Pokud nezvládne Expelliarmus, ale třeba Crucio, stejně není kouzelník?
Crucio ani používat nesmí. Takže pokud Crucio používat bude, tak u mě není ten správný kouzelník, ale hloupá nula!

Co byste vzkázal našim čtenářům?
Pokud to čtou studenti, tak jim radím, ať se dobře učí, nezlobí, hlásí se na mé hodiny a jsou zdraví. Pokud to čtou profesoři, tak jim přeji pevné nervy a hodné studenty. Jestli si to přečte uklízečka, ať mi přejede ještě jednou koberec v kabinetě a dokoupí voňavé stromečky na záchod (smích).

Děkuji za rozhovor, nashledanou.
Já děkuji, nashledanou. A mimochodem, kdybyste tu uklízečku potkala dříve, tak jí to vyřiďte osobně (smích).

Tagy: , ,

Komentáře jsou uzavřeny.

\par