Obětí ztráty

Napsal/a Korespondenti     Rubrika: Nebelvír, Ze života studenta

Stává se vám občas, že se vám něco ztratí a vy vůbec nevíte jak se to stalo? Nedokážete si vysvětlit, kam se to jen podělo a jste si naprosto jistí, že jste to jen někam nezahrabali? Tak takovéhle záhady se momentálně dějí na našem Bradavickém hradě a to nejenom vám, pokud jste si při předešlých otázkách odpověděli „ano“ .

Ztrácí se maličkosti, ale i docela podstatné věci. Od vidliček ze zmijozelského stolu, po rozum profesora Essaouira. Což rozum profesorstva, to je samo o sobě dosti ztracené téma, ale ty vidličky.. to je určitě velká ztráta nejenom pro Zmijozelské. Vidličky prostě mizí a nikdo neví kam a proč. Snad, že by s nimi domácí skřítci v kuchyni hráli hru „Na vokouna“? A proč vůbec mizí jen u zmijozelských? Možná by nebylo na škodu se jich pozeptat na školní pohár. Netouží po něm náhodou další zloděj?

To samé by se dalo říci o stejně závažném tématu – Sir Stanley ztratil protézu a jak se sám k tomuto projevil, nemá teď prý čím trhat ostatním profesorům hlavy. Závažnou ztrátu zaznamenala i bývalá studentka a nynější profesorka Thesida B. M. Blacková. Ta byla přistižena jak lepí po hradě letáčky s textem „Wanted Morx“. A všimli jste si, jak rapidně klesá počet mrzimorských nováčků? Kam ti se ztrácí a jak to, že tyto ztráty jsou ve větší míře jen u Mrzimorských? Že by letos měli jen mrzimorští nováčci sklony k topení se v jezeře nebo ztrácení se v lese..? Ale na to je přece ještě čas, takovéhle případy se stávají až na konci roku, když se rozdává vysvědčení. Tak čím to je?

Některým studentům spolužáci až tak nechybí jako jejich učebnice, které se s menším podivením profesorů ztrácí též. Dokonce i knihovnice zaznamenala jakýsi příbytek nevrácených knih. Kdy je vlastně mezinárodní den pálení nepotřebných věcí?

Studenti také prý neobvykle rychle ztrácí zájem o hodiny, kdy se velmi potýkají se ztrátou pozornosti. K tomu samozřejmě studenti neznají důvod a ztráta těchto „věcí“ je mrzí ze všeho nejvíce.

Ztracených věcí se najde spousta. Možná, že se najde i spousta teorií. Máme na hradě dalšího zloděje? Nebo se jedná o nějakého kleptomana? Jak je ale možné, že zatím není jediný případ, kdy by se při krádeži někoho někdo přistihl? Objevila se tu snad mimozemská civilizace, jak stále prorokuje Sysi? Vypadá to, že v tom vězí něco úplně jiného.

Teorie je to velmi odvážná, ale v podstatě docela sedí. Je možné, aby se na hradě vyskytovala tak zvaná Banánová krabice? Ale kde by se tady vzala? Musel by jí na hrad někdo dát, ale kdo by to jen mohl být? A za jakým účelem? Potřebuje snad profesorka Ranën dovolenou a tak se tímto způsobem zbavuje svých svěřenců, aby to nemuselo probíhat formálně? Ale co ty ostatní věci.. ty se přece neztrácejí jen tak. Jak je vůbec pro nás taková Banánová krabice nebezpečná? Mohla by nakonec spolknout i celé Bradavice? Možná je to možné. Každopádně by se měla urychleně najít, pokud je tu někde mezi námi. Pro začátek byste měli všichni hned přestat jíst jakékoliv žluté ovoce podobné banánům! Kdo ví, jak se nás tato krabice snaží ovlivnit.

Možná za to ale může jen naše ztrácející se paměť a my jen nevíme, kam jsme to své dali a teď to hledáme pod dojmem, že se to prostě někam vypařilo.

I tak, hlídejte si pořádně svých pět švestek a sledujte bedlivě okolí. Za tím může stát cokoliv!

Tagy: , , , ,

Komentáře jsou uzavřeny.

\par