Pravda o siru Yorkovi

Napsal/a Carlotta Reyer     Rubrika: Nebelvír, Ze života studenta

Mnoho lidí se určitě setkalo s duchem v rytířské podobě, který si s oblibou říká Sir York. Většina z nich si o něm pravděpodobně myslí mnoho pěkných věcí. Můžou si však být jistí, že ho dobře znají? Nemůžou! Naše redakce byla nedávno při tom, když York odhodil masku falše a ukázal svědkům ve Velké síni svou pravou tvář.

Na první pohled se tento muž jeví jako sympaťák. A aby ne! Každý kdo se s ním dal do rozhovoru, zaslechl od něj alespoň jednu lichotku. Snaží se být milý ke všem bez rozdílu. Ideální společník, dalo by se říci. Jak jsem však již naznačovala – tohle všechno je pouhopouhá přetvářka. Ve skutečnosti je totiž tento duch velice nebezpečný pro své okolí. Copak Vás, milé dámy, nikdy nenapadlo, že ta milá slůvka doprovázená poklonami pro Vás skládá čistě jen proto, aby Vás svedl, zneužil a nakonec odkopl? Myslíte si, že je to kvůli Vašemu šarmu a kouzlu osobnosti? Kdepak – vždyť on ve své honbě za neřestmi takto oslovuje každou. Je to pro něj jako sbírání trofejí.

Naše redakce, po celém hradu pověstná svým mimořádně objektivním pohledem, nedávno prohlédla skrze jeho škrabošku gentlemana a zjistila, že tento „sir“ je ve skutečnosti agresivní netvor, který ani neumí projevovat dostatečnou úctu k zasloužilým studentům. York totiž nedávno s řevem vpadl do Velké síně a začal bezdůvodně útočit na většinu osazenstva Velké síně. Nakonec se vyplašeným jedincům vysmál do tváře a než ti mohli cokoli říci na svou obranu, rychle odplul pryč. Že je takové jednání u něj nepravděpodobné? Je pravda, že se obvykle snaží chovat jako krotký beránek. Ovšem to jsou právě ty chvíle kdy se Vás snaží obalamutit. Namaže Vám kolem úst tolik medu, dokud nedosáhne svého.

Naše redakce, obdařena mimo jiné také vyjímečným pozorovacím talentem, zjistila co je příčinou takové nečekané a velice překvapivé změny v chování. Zadíváte-li se trochu pozorněji na hlavu tohoto muže, spatříte šíp zabodnutý do jeho hlavy. A právě ten je pravděpodobně příčinou jeho potíží s vyrovnaností. Nejspíše vnikl až do nitra lebky a tam poškodil důležité části orgánu. Berme to však pozitivně, jako důkaz toho, že tam onen orgán fakt má i když nefunguje správně.

Zdají se Vám výše vylíčené dedukce našeho pozorování absurdní a nepravděpodobné? Přiznáme se Vám, že my sami si nejsme moc jistí. Avšak máme i druhé, rozumější vysvětlení. Je velice pravděpodobné, že tohoto ducha napadly Kuňodavky – zákeřná stvoření, která napadají nejen mysl pisálků (jak již bylo psáno v dřívějším článku), ale dokáží také nadělat pořádnou paseku v mysli duchů zrzavých kníratých mužů, kteří mají v čele zabodnutý šíp a libují si v bílých růžích.

Tagy: , ,

Komentáře jsou uzavřeny.

\par