Když láska zavelí …

Napsal/a Carlotta Reyer     Rubrika: Nebelvír, Ze života studenta

Vánoce a oslavy nového roku jsou za námi. Už dávno jsme vystřízlivěli z prázdninového opojení dávkou domácích úkolů. Už dávno nám v uších necinkají rolničky, ale řeči profesorů. Avšak přes tyto pochmurné okolnosti není důvodu klopit smutně hlavu. Pomalu se k nám blíží čas lásky. Vystydlé čaje v konvicích vystřídají nápoje lásky a duchové budou mít na chodbách konkurenci v podobě poletujících amorků. Všemi milovaný svátek svatého Valentýna stojí za dveřmi – odkud přišel a co nám přinese do Bradavic?

Den sv. Valentýna je nejčastěji spojován s romantickou legendou kněze, po kterém je tento svátek pojmenován. Svatý Valentýn potají oddával mladé zamilované páry i přes zákaz římského císaře Claudia. Za toto porušení (a za křesťanskou víru) byl zajat. Ve vězení se často stýkal se slepou dcerou dozorce. Ta potom přijala křesťanskou víru a byl jí navrácen zrak. Po popravě sv. Valentýna (14. února) přinesla na jeho hrob mandlovník s růžovými květy.

Existují však i další kořeny tohoto svátku – už staří Římané 14. února uctívali bohyni Juno. Koluje také víra, že v tento den si někteří ptáci vybírají své celoživotní partnery.

Dosti však bylo poučování a zaměřme se na dopady tohoto svátku na hrad. Zde totiž můžeme nalézt osoby, kteří tento svátek nesnašejí ale také ty kterým je ukradený. Naše redakce si však povšimla především osob, které se na tento svátek bezesporu těší.

Je smutné si to přiznat, ale profesoři jsou lidi. A tak se i oni dokáží občas zamilovat. Mezi studenty koluje mnoho informací o profesorech spárovaných, těch-co-se-brzy-spárují, těch-co-se-brzy-rozpárují, těch-co-se-už-rozpárovali, těch-co-by-se-mohli-spárovat a těch-co-se-určitě-nikdy-nespárují. Z poslední kategorie je nutno vyškrtnout profesora Stanleyho a slečnu Lektro o kterých v poslední době kolují na hradě prapodivné zvěsti. Naše redakce si jich vyslechla hned několik: vzájemně se od sebe lišily, všechny však končily stejným slovem: svatba.

Někteří profesoři se na svátky lásky tolik těší, že si už týdny předem zdobí své kabinety. Jak jinak si potom lze vysvětlit křiklavě růžové dveře kabinetu profesora Ranieriho? Růžová je barvou lásky, jako byly růžové květy mandlovníku.

Nejsou to jen naši věčně zamilovaní profesoři, kteří mají důvod k oslavám. Také studenti se těší, až budou moci poslat přáníčko své tajné lásce nebo svému stávajícímu partnerovi. Ze studentů se asi nejvíce těší jistí D. M. T. a K. M, jak alespoň naznačují zdi sklepních chodeb. A také naše slavná nebelvírská prefektka Janie Crucianová (známá především jako Rainerová) se bezesporu třese na to, až dá 14. února volný průchod své oblibě v růžové barvě. Kolují řeči o tom, že ke svému každodennímu růžovému šatníku si v ten všemi očekávaný den nabarví své bílé vlasy na růžovo. Nebude jediná – také Thesida B. M. Blacková si libuje v netradičních barvách vlasů a je tedy jisté, že i ona bude ctít valentýnskou tradici růžové barvy.

Svatý Valentýn s určitostí vnese do hradu nevšední dění. Budeme-li se přidržovat teorie, že profesoři jsou lidi, dojdeme k závěru, že z jejich strany mohou 14. února přijít zajímavá překvapení. Může jít o maličkosti jako oprava úkolů růžovým inkoustem, nebo také rovnou o velkou amnestii trestů z čisté lásky ke studentsvu. Také my studenti bychom se neměli zahanbit a nějak sdělit profesorům své sympatie – například úkolem psaným do srdíčka. Budou jistě velice potěšeni.

Tagy: , , , ,

11x Komentováno

  1. Janie Crucianova Píše:

    Jasně žůžová je nejlepší 😀

  2. Kiara Krover Píše:

    Hele jakó, všichni nemají rádi Valentýna… Nesnáším růžovou xD
    Ale ta teorie, že profesoři jsou lidé, je velice zajímavá ^^

  3. Apollo Píše:

    Kiaro, ta teorie zní ‚ , JESTLI jsou profesoři lidí…‘:D Aby nedošlo k zmýlce:DDD

  4. Jess(ica Alia Lektro) Píše:

    Mám nutkání se proti něčemu ohradit, ale nějak mne nenapadá, proti čemu. Kruci. XD

    Ale tak, rovnice profesor = člověk taky nemusí nutně vždy platit, že ano. 😛

    Jen si nemůžu pomoct. Ty tagy dole mne prostě fascinují. ^^

  5. Diel Tarkin Píše:

    Myslíš to „růžová“ hned vedle „Stanley“? 😀

  6. Kiara Krover Píše:

    Apollo, v tom případě neprotestuji 😉
    A Jess, ty tagy jsou fakt fascinující xD
    A Diely… To radši nebudu komentovat 😛

  7. Jess(ica Alia Lektro) Píše:

    Dieli, nikoliv Stanley vedle „růžová“ (viz článek Gagy no. 8 XD), ale Stanley mezi „růžová“ a „sv. Valentýn“. A celkově v doprovodu tagu „láska“.

    (Mimochodem, všímáte si, jak často se tu u článků objevuje tak „Stanley“? A to i tam, kde bych ho snad nehledala. XD)

  8. Kiara Krover Píše:

    Ono aji ta kombinace „láska – profáci – růžová“, pokud si tam některé představím xP

    (A už vážně začínám uvažovat, že si to přečtu celý – zatím jsem zmákla jenom první a poslední odstavec.)

  9. Carlotta Reyer Píše:

    Skvělý přístup Kiaro. Takový … motivující ..

  10. Jess(ica Alia Lektro) Píše:

    Carlott, u Kiary to vážně motivující je, což, Kiaro? XP

  11. Kiara Krover Píše:

    Nj… Už jsem se k tomu vážně málem dostala! 😛

\par