Tajemná komnata Godrika Nebelvíra

Napsal/a Korespondenti     Rubrika: Čmuchalovy zápisky, Nebelvír

Čmuchal nikdy nespí, jak si jistě mnozí z Vás začli myslet (nebo „myslet“). Po delší pauze, potřebné k uspání lvíčat do pocitu bezpečí, je Váš oblíbený čmuchací informátor zpět. Znovu jsme se vydali na exkurzi do jedné z nebelvírských ložnic. Tentokrát jsme si však vybrali ložnici zcela vyjímečnou. Mezi studenty se o ní šeptá jako o Tajemné komnatě Godrika Nebelvíra, pravdou však je, že jde o doupě neřesti a hříchu. Někteří z Vás již tuší – ano, jde o třináctou komnatu naší slavné Jane Rainerové, známé také jako Janie Crucianové. Přesně tak – tato Čmuchalka již dočmuchala a nyní nám s radostí a dobrovolně poskytla prohlídku své ložnice.

Jakmile jsme vstoupili do ložnice, ihned jsme si museli dlaní zakrýt oči, abychom nebyli pohoršeni. Z jedné poloviny pokoje, která se ukázala jako Janienina, na nás totiž vybafl načervenalý přísvit, který si člověk většinou spojí s určitou institucí pro dospělé. Nakonec jsme průhledem škvíry mezi prsty zjistili, že v pokoji se žádné neřesti momentálně nekonají. Prvotní červený šok způsobily červené závěsy, červený kobereček, červené povlečení na posteli, červená lampička, . . . kdoví co tu Janie provádí po večerech a po nocích. Kdoví proč má Janie u některých profesorů vynikající průměr.

Celý pokoj byl kupodivu poklizen, ale stejně tu něco nehrálo. Po čase jsme zjistili co – všechna důležitá místa, kde by se mohlo skrývat něco kompromitujícího, byla pevně uzamčena. Teď už je nám jasné, proč naše Janie nosí ve dne v noci na krku objemný svazek klíčů. Kdo ví jaké tajemství před námi skrývá. Kdoví odkud bere inspiraci pro své čmuchaly, ve kterých píše o mrtvolách. Kdoví kdo je ten tajný pašerák bomb hnojůvek a svědících prášků. Kdoví proč dostává nebelvírská primuska trest vždycky v její přítomnosti.

Když naše prohlídková skupinka dorazila k nástěnce, museli jsme uznat, že pokoj Jane Rainerové (jak si s oblibou nechává říkat) je vskutku doupětem lásky. Kromě školního rozvrhu, na kterém má svou oblíbenou růžovou barvou osrdíčkované oblíbené profesory, byla uprostřed nástěnky připíchlá fotka, která měla na svém okraji srdíčko. Fotka zobrazovala švarného opáleného chlapce, který se až příliš vroucně objímal s Janie, někde na pláži. Odtud tedy pravděpodobně pramení veškeré její narážky na zamilovanost. Snaží se upoutat pozornost na milostné vztahy ostatních a zatím takto sama … Kdo je tento udatný mládenec? Je to jen pouhá letní láska, která je dávno pryč anebo vážný vztah, který má budoucnost? A je vůbec tato láska opětovaná … ?

Ačkoli se ložnice naší slavné kolejní operní sólistky snaží vypadat uklizeně a nevinně, přesto v člověku probudí tisíce a tisíce otázek. Pravdu nám však (možná) řekne jen Janie. Otázkou zůstává, jestli ty temné pověsti vyvrátí či potvrdí.

Tagy: , , , , ,

3x Komentováno

  1. Janie Crucianova Píše:

    Šmarjá! a je to venku!:D

  2. Lole Píše:

    No Janieto ty se nazdáš 😀

  3. Elis Tréffin Píše:

    A já jsem doteď měla o Janie takovou jasnou představu, kterou mě právě teď podkopali.. 😀

\par