Nevšední slavnost a velká ztráta

Napsal/a Kate McRadcliffova     Rubrika: Ve školní lavici, Zmijozel

Před nedávnem jste si mohli všimnout podobného titulku, který se ale týkal koleje Zmijozelské a hlavně se jednalo o pouhý vtip, jehož pointu – smrt šálku – jste se mohli dozvědět na konci celého textu. Ráda bych i tentokráte řekla, že se jedná o nejapný žert, ale bohužel jsou následující slova pravdivá a naprosto vážná.

Před pár dny začal další školní rok a do hradu se nám nahrnuly skupiny nových studentů. Všichni byli již od začátku prázdnin natěšeni, až překročí práh Velké síně, na vlastní kůži zažijí zařazování Moudrého klobouku a stanou se tak součástí této jedinečné školy čar a kouzel.

Nastal den Dé, 1.září, a naši drazí nováčci byli dopraveni přes jezero až k branám hradu, odkud se pomalu přesunuli až před Velkou síň, kde už na ně čekaly všechny ostatní koleje včetně profesorského sboru. Konečně se všichni netrpěliví účastníci dočkali, dveře se otevřely a houf budoucích prváků se nahrnul dovnitř. Všichni však byli udiveni a možná i zklamáni, když místo očekávaných zářivých světel, veselých obličejů a pestré výzdoby, spatřili černá sukna, oblečení a dokonce i květinovou výzdobu v podobě uhlově zbarvených růží. Nikdo z nich samozřejmě nechápal, co se vlastně děje a i starší studenti byli v napětí. Bylo hned zprvu jasné, že ona výzdoba nevěstí nic dobrého, ale přesto všichni doufali, že se jedná jen o pouhé matení či předčasný apríl.

Nemuselo se čekat dlouho a celá situace byla vyjasněna. Oznámení, jež zaznělo do hrobového ticha, překvapilo všechny. Slovům našeho pana ředitele, Michaela Y. Lobbera, nikdo nechtěl uvěřit. Zemřel Lukas W. Goldhair, kolejní ředitel Nebelvírské koleje (Necht‘ odpočívej v pokoji!). Příčinou úmrtí byla uvedena početná zranění ze souboje, jimž pan profesor podlehl.

Jeho památka je uctívána nejen již zmiňovanou výzdobou ve Velké síni, ale také fotografiemi v kabinetech některých profesorů (zjištěno tajnými zdroji) a hlavně slzami lvíčat, studenty Nebelvíru. Jestli bude uskutečněn velkolepý pohřeb jeho rodinou, přáteli či školou, není známo. Každopádně prosím každého, kdo se zrakem dostal až k těmto slovům, aby na jeho počest držel minutu ticha…

Studenti Nebelvíru budou sice smutnit nad osudem jejich kolejního ředitele, avšak zároveň je může mírně povzbudit fakt, že jejich novou „vedoucí“ se stává profesorka Alex G. F. Essaouir, jíž touto cestou velice gratulujeme a přejeme hodně štěstí.

Poznámka redakce : Článek byl sepsán několik dnů před pohřbem (který se konal 31.srpna 2077 v Altnaharra Church), proto jsou zde nějaká fakta lehce nepřesná. Určitě se však brzy dozvíte víc z jiných článků a především od Nebelvírských, kteří si od nás zaslouží největší podporu. Nepochybně to byla obrovská rána pro každého obyvatele hradu.

Tagy: , , , ,

Jeden komentář

  1. Janie Píše:

    Není vůbec jisté, jestli nějaký článek na téma Lukasova smrt vůbec bude… takže bych radši nic neslibovala.

\par