Po nějaké době přicházíme se seriozním článkem, který přinese studentům také velice přínosné informace. Dvojice nebelvírských redaktorů se obrnila brky, bloky a ochrannými rouškami a vyrazila do terénu uspořádat mezi náhodnými profesory anketu. Ano, slyšíte dobře – anketu mezi profesory. Rozhodli jsme se totiž ukázat Vám tato stvoření z jejich lidské stránky a zaměřili se na jejich vztah k jídlu. Pokud tedy nevíte čím si uplatit sira Stanleyho, čtěte bez obav dále.
Jako první jsme vyzpovídali novou Nebelvírskou kolejní ředitelku Alex F. Essaouir.
1) Jaké je vaše nejoblíbenější jídlo?
Tak to bude jednoznačně šťavnatý hovězí steak, nejlépe z mladého býčka plemene Charolais, s americkými brambory.
2) Jaké je vaše nejoblíbenější pití?
Grepový džus a stříbrná tequila.
3) Máte ráda sladké?
Jistě, přijďte ke mně někdy do pracovny a zjistíte, co to je závislost na čokoládě.
4) Který pamlsek nikdy neodmítnete?
Čokoládu, ale nesmí být moc hořká.
5) Co říkáte na kvalitu čokolády (té tekuté)?
Nestěžuji si, mohlo by to být horší… Občas si jí ale ještě trochu vylepšuju. Známá z Alp mi posílá mléko od svých krav a věřte mi, že ta čokoláda potom je mnohem jemnější, ale přitom úžasně hustá.
…
Na naše dotazy také ochotně odpověděla Adrainet Renawalti, profesorka, která do Bradavic nastoupila v loňském roce.
1) Jaké je vaše nejoblíbenější jídlo?
Nemám vyloženě oblíbené jídlo, ale potrpím si na ostřejší kuchyni a různé saláty.
2) Jaké je vaše nejoblíbenější pití?
Mám ráda ovocné džusy, horkou čokoládu a různé koktejly.
3) Máte ráda sladké?
A jak, bez sladkého ani ránu.
4) Který pamlsek nikdy neodmítnete?
Čokoládu.
5) Co říkáte na kvalitu čokolády (té tekuté)?
Není špatná, naši školní skřítci jsou zdatní v kuchyni, ochutnala jsem v životě sice i lepší, ale také horší. Celkově tedy hodnotím naši čokoládu za lepší průměr.
…
Svou pozornost jsme zaměřili také na Drusilu Addams, která byla ještě nedávno studentkou této školy, v současné době je však profesorkou a naší kolejní posilou.
1) Jaké je vaše nejoblíbenější jídlo?
Uhm… Asi pečené brambory s vařenou zeleninou.
2) Jaké je vaše nejoblíbenější pití?
Vážně se zrovna na tohle musíš ptát? – překlad: kafe
3) Máte ráda sladké?
On někdo snad nemá rád sladké?
4) Který pamlsek nikdy neodmítnete?
Pamlsek? Heh… čokoládu. Čokoláda by měla být ve všem.
5) Co říkáte na kvalitu čokolády (té tekuté)?
No… skvělý.
…
Jako dalšího jsme vyzpovídali nového kolejního Havraspáru, kterým není nikdo jiný než Domenico Ranieri.
1) Jaké je vaše nejoblíbenější jídlo?
Pizza a vše italské.
2) Jaké je vaše nejoblíbenější pití?
Víno, pomerančová šťáva, kakao.
3) Máte rád sladké?
Kdo ne…
4) Který pamlsek nikdy neodmítnete?
Čokoláda.
5) Co říkáte na kvalitu čokolády (té tekuté)?
Opravdu výborná…
…
A co nám pověděl Sir Thomas Stanley, ctihodný dědulka a zároveň budoucí otec malých Stanlíků a Stanliček?
1) Jaké je vaše nejoblíbenější jídlo?
Oblíbené jídlo? Každý. Něco jste mi přinesla?… Nu, nejraději mám asi vepřové ledvinky a brambory s rumem.
2) Jaké je vaše nejoblíbenější pití?
Jak můžete takovou otázku vůbec položit? Samosebou, že Ogdenskou starožitnou. Zrovna minulý týden dovezli novou várku tohoto moku do Prasinek.
3) Máte rád sladké?
Samosebou.
4) Který pamlsek nikdy neodmítnete?
Ogdenskou starožitnou.
5) Co říkáte na kvalitu čokolády?
Nepiji ji, jedině s Ogdenskou.
***
Janie Crucianová
Carlotta Reyer
Tagy: jídlo, kuchyně, profesoři, Stanley
4 března, 2010 at 20:28
Vidím, že čokoláda má místo v srdíčku všech profesorů…:D asi to přece jen budou taky lidi..
5 března, 2010 at 16:51
Mě zrktáka fascinuje ten soupisek daných Tagů. Takřka v každém článku. Jídlo… kuchyně… Stanley! XD
Brambory s rumem? Tak proč Ti je pořád dělám na petrželce?!