Dobrodružství v Prasinkách

Napsal/a Marci Mosetova     Rubrika: Drobty, Havraspár


Jak bylo ohlášeno na nástěnce, konala se v úterý lekce plavání v bazénu v Prasinkách. Sešli jsme se na nádvoří, spolu se studenty se dostavili manželé Rimstar, profesorka Renawalti a profesor Mekhet. Přes nevlídné počasí jsme nadšeně vykročili směrem k Prasinkám.
U bazénu jsme se rozdělili do tří skupin podle toho, jak kdo umí plavat. Lekce probíhala v poklidu do chvíle, kdy se Marek B. Holeac, prvák havraspárské koleje, začal topit. Naštěstí si toho všimla jeho sestra Jane a profesorky, také slečna Selenia Marrion a přispěchaly mu na pomoc. Slečna Renawalti za přispění ostatních vytáhla Marka z vody, spolu s profesorkou Rimstar mu poskytly první pomoc. Merlinu dík byl Marek v pořádku. Pan profesor pro jistotu doprovodil Marka do šatny a dohlédl na něj. Lekce byla ukončena návštěvou místního baru za účelem uklidnění našich nervů a hlavně proto, aby Marek nabral sílu.
Nechci se v žádném případě Markovi posmívat, že se topil. Zřejmě ho nějaká vlna vyvedla z míry a nadechl se v nepravou chvíli. Ovšem zpanikařit může i zdatný plavec. Navíc proto se tyto lekce konají, aby se neplavci naučili plavat a ti, kteří to umí, se ještě zdokonalili. Píšu o tom proto, abychom si uvědomili, jak málo stačí a může se stát neštěstí. Nechci ani domýšlet, co se mohlo stát, nebýt duchapřítomnosti zmíněných osob.
Teď je již zima a nikoho nenapadne se koupat v našem jezeře, ale co v létě? Již mnoho studentů se přesvědčilo, jak nebezpečná taková koupel může být. I velmi dobrý plavec může mít probémy, navíc, jak je známo, je to zakázáno – z dobrých důvodů. Hrozí nebezpečí od obyčejné křeče až po tvory, kteří se skrývají pod hladinou…Takže vás prosím, až vás v létě v horkém dni napadne myšlenka na to, že si půjdete zaplavat do jezera – vzpomeňte si na tyto řádky. Jezero je mnohem nebezpečnější než bazén, navíc nemusí být nablízku někdo, kdo vás bude schopný či ochotný zachránit a poskytnout vám pomoc.
Závěrem bych chtěla poděkovat našim profesorům za pomoc tonoucímu, také doufám, že je to neodradí od dalších lekcí. Markovi přeju hodně štěstí a držím pěsti, ať se mu při další lekci daří. Jeho sestře Jane přeju pevné nervy. A nám všem, abychom se k tomuto tématu nemuseli vracet.

Tagy: , , ,

3x Komentováno

  1. Mara Jade Viessman Píše:

    No tak tím si nejsem Koláčku medový moc jistá 🙂

  2. Marci Mosetová Píše:

    Ale doufat můžu, neboť naděje umírá poslední… no aspoň nikdo nemůže říct, že nebyl varován, že jo.

  3. Marek B. Holeac Píše:

    NÉ o mě se píše XD

\par