Klub her, aneb Ne jen Nebelvírská sešlost

Napsal/a Kyera Dayns     Rubrika: Naše smečka, Nebelvír

Že nevíte, oč tu kráčí? Ale styďte se.! – No tak dobrá.. Pro ty neználky, kteří o tom nikdy neslyšeli mám menší poučení.. Jen stačí číst dále..

Tak snad by bylo dobré začít tím, co je vlastně Klub her zač. Letos je to novinka Nebelvírských. Loni se jednalo třebas o Bajky a dokonce jsme se už pokoušeli i o Dramatický kroužek. Nic se ale nějak moc neuchytilo. Proto to letos zkouším já, s naším novým klubem her.
Na těchto schůzkách se jak už z názvu vypovídá, konají hry. Ne jenom, že se naučíte některé nové hry (Tchoříčky …), ale také si poklábosíte. Jedna schůzka už je za námi a ta probíhala velice kladně. Připravila jsem si hru zvanou Tchoříky. Je to sice stará hra, ale stále si jí mnoho lidí plete s mudlovským Člověče nezlob se. Pravda je ta, že je to sice velice podobné, ale my máme přece jenom více vychytávek.
Ty ale už nebudu představovat. Mnoho z nás ví, o co jde, ale někteří to přece jenom neví. Jenom málo z lidí co se na schůzku dostavilo, vědělo, jak se tato prastará hra hraje a co je jejím účelem. Jediné s čím vás snad můžu seznámit je to, že se hraje za pomocí figurek, kostky a hrací desky. Nic víc, nic míň.
Pořádně jsme si to užili. Hodně jsme se nasmáli a padalo tam plno nových hlášek. Dokonce se i na začátku objevil jeden z koleje žlutých, ale ten chudák raději utekl (asi měl strach, abychom ho nesnědli). V prvním kole se nějak moc nikomu nedařilo. Lottie nehodila žádnou šestku a podobně na tom byla i Grace. Toto skoré napravil až Vin, který se posunul o pouhé jedno políčko, ale alespoň něco. Dva další hráči byli opět bez šestek, až ten třetí postoupil o tři. Jak se tak zdálo, kostky hráčům moc nepřály. Teda až na Zeiru. Ta hrála sice jako poslední, ale za to nasadila dvě figurky s největším počtem políček. Další kolo jsme ale už nestihli, jelikož už bylo plno hodin. Proto se bude pokračovat na příští schůzce.
Sešlo se nás poměrně dost – asi sedm – ale i tak to přece není maximum. Proto bychom rádi, aby se to rozkřiklo po celém hradě. Čím víc lidí, tím větší zábava. Kdybyste se přece jenom dozvěděli od někoho, že je to pouze sešlost Nebelvírských, v žádném případě to není pravda. Přijít může kdokoliv, tím mám na mysli i duchy a profesorstvo (Bez těch se ale klidně obejdeme).
Na závěr snad už jenom ty nejdůležitější informace. Celé se to bude konávat nejspíše každou středu ve Velké věži, v 19:00. Všichni jsou vřele vítáni.

Tagy: , ,

Komentáře jsou uzavřeny.

\par