Kruvalská pohroma

Napsal/a Korespondenti     Rubrika: Havraspár, Nad šálkem kakaa

S počátkem roku nás ve škole čekala řada změn a novinek. Jistě jste si mohli všichni všimnout, kolik nových existencí na našem hradě dlí. A nejde jen o pouhopouhý študentský šiml. Profesorský sbor se opět rozrostl.

Mne osobně zaujal jeden mladý chlapík tak okolo 25 let, plus mínus pastelníčkův brk. Celkově vypadal velmi tajemně, s alabastrovou pletí a tmavými vlasy. A ty oči *povzdechne si* mají takovou neodolatelnou barvu, něco mezi zelenou a modrou, řekněme brčálovou.

I jala jsem se do špionážních aktivit a trochu zapátrala. „Bohužel“ jsem zjistila, že se jedná o profesora Alessandra de Nicolsburga …. takovej fešák. Jaká škoda. Přes tento jeho handicap jsem pro Vás milé čtenářstvo pana profesora vyzpovídala a je to věru zaujímavý člověk.

Navštívila jsem pana profesora v jeho pracovně. Čeho si zde nelze nevšimnout je výzdoba, která je výrazně egyptského ražení. To si určitě bude rozumět s profesorem Binnsem – ten Egypt miluje, jak známo. Takže kdo ví, co od něj můžeme ještě čekat. Vidím to na nějaké litanie o Egyptě nebo tak něco…

Ale k osobě pana profesora. Ještě za svých let studentských působil v Kruvalu coby stážista. Co zde prováděl mimo studií není tak docela známo. Ale až v Bradavicích působí jako „opravdický prófa“. Ti z vás, kteří se odhodlají navštěvovat hodiny Dějepravy a Léčitelství budou mít co dočinění s tímto fenoménem. Tak to se máme na co těšit, ale snad nemůže být horší než jeden starej plesnivec – modří ví kdo.

Jináč pan profesor je od pohledu sportovec, večírkům a jiným juchachá aktivitám se nebrání. Sám o sobě tvrdí, že rozhodně není žádným tanečním mistrem, ale bohužel jsem neviděla pana profesora v akci a tudíž není možno toto jeho tvrzení potvrdit ani vyvrátit.

A něco málo perliček zejména pro dámy sídlící na hradě. Pan profesor není ženat a nemá ani žádnou partnerku, ovšem kulantně se vyhnul otázce na potomstvo, takže kdo ví, jak se věci mají. Též při mé otázce na jeho Anch – pro nevzdělance nenavštěvující hodiny Dějin se jedná o egyptský kříž – visící mu na krku se pan profesor tak prazvláštně zasnil. Mno snad jen Rowena ví, co se zatím skrývalo.

To by tak bylo vše, jen pro menší informatorium o profesorstvu na hradě. Ale přece pan profesor má jistý handicap, který je třeba zlepšiti a to ten, že si dovolil zaměnit havraspárskou vášeň pro kakajíčko za mrzimorskou. Jako nic proti morčatům, ale takové rouhání to hraničí s likvidačním trestem v podobě zavěšení za palce u nohou ve sklepení.

Tagy: , , , ,

4x Komentováno

  1. Alessandro Píše:

    Chválím za pěkný článek a poklonu.. ^^

  2. Teri Wolfsonová Píše:

    No teda! Zaměnit NAŠÍ kakaovou vášeň za mrzimorskou! To je fakt rouhání! 😀

    Jinak moc pěkný článek, Maro, jako vždy ^^

  3. Jennifer Ryanová Píše:

    Hmm.. pěkný článek o zajímavém tématu 😀 To si Jenn ráda počte ^^

  4. Mara Jade Viessman Píše:

    Téda Jenn od tebe si toho fakt cením*píše rudá až na sedací aparát* i Vám ostatním děkuji. Jsem rda, že jsem důvěru ve mne kladenou nezklamala, ale hned zítra budou doplňující drbky 🙂

\par