Nejupřímnější omluva

Napsal/a Jennifer Ryanová     Rubrika: Ve školní lavici, Zeleným inkoustem, Zmijozel

Vím, že to nemusím dělat. A že to spousta z Vás neocení nebo si to ani nepřečte. A že mě za to budete i nadále odsuzovat. A že tato stránka skončí jako podložka pod svačinu. A víte vy co? Mě je to jedno. Nepíšu to z donucení, jen čistě z dobrého vychování. A o čem, že to zase ta Ryanová mluví? Čtěte pořádně, nebudu to opakovat!

Dovolte mi se co neupřímněji omluvit svým mrzimorským spolužákům, možná jsem se dotkla jejich ega. Omlouvám se tedy, že museli číst šokující odhalení tajemství, týkající se jejich nového kolejního. Vážně nemám v plánu zesměšnit pana profesora, zvládá to sám. Ale prostě se tak stalo. Inu, né každé tajemství zůstane tajemstvím. Tím se dostáváme k omluvě číslo dvě, ano, čtete správně. Dále se omlouvám slečně knihovnici, že jsem z ní bez varování udělala celebritu a je kvůli tomu otravována mladšími morčaty, kteří prostě nevěří mému zraku a pohotově sepsanému článku. Chudinka, musela se na čas odklidit z hradu. Snad jí tu cestu pan Gerhardsen alespoň zaplatil. Věřte mi, kdybych měla na vybranou, nevyslechla bych si celé to představení. Teddymužel pro mě, nikdo mě nevaroval.

Myslíte, že už to stačí? Kdepák. Musím se omluvit ještě stromům na celém světě, ze kterých se dělají pergameny. Bylo ode mě velmi bezohledné, že jsem plýtvala pergamenem kvůli někomu, jako je pan zmíněný profesor. Ale já to dělala kvůli Vám! Pravda musela na veřejnost. Ničilo by mě, kdybych o tom věděla a nechala bych si to pro sebe. Snad mi vážená Studentská rada, která řeší pergamenovou krizi, odpustí.

A snad mi odpustíte i Vy, mrzimorští. Upřímně, zachovali byste se na mém místě jinak? Jestli ano, nelžete sami sobě. Není to hezké, v dnešní době lže skoro každý. Je pak velmi těžké odhalit, co je vlastně pravda a co ne. A děkuji za pozornost, to je ode mě asi vše.

Tagy: , ,

24x Komentováno

  1. Carmen L. Stormgarde Píše:

    On se pergamen vyrábí ze stromů? Já měla za to, že z kůží…

  2. R. Rossman Píše:

    Upřímná poklona tvému sarkastickému umění…:)

  3. A. Nicolsburg Píše:

    Nestyďte se za pravdu!

  4. Zora Wolfová Píše:

    Ahoj Jenn. Stromům se omlouvat nemusíš, náhodou vím že pergamen se z nich určitě nedělá.

  5. Kate McR. Píše:

    Moooc pěkné!!! 😉 Vážně.

  6. Mara Jade Píše:

    Teda ty bys měla jít do politiky 🙂

  7. Jennifer Ryanova Píše:

    Zoro, Carmen.. a případně všem, kteří to sem ještě dopíšou po vás – já si to neuvědomila. Tak se omlouvám se svou nedokonalost, holt se stane ^^

    Jinak děkuji za podporu, dělá mi to radost 😀

  8. Johnny Morsová Píše:

    Ohohó, roztomilé. Ještě že existuje něco tak krásného a pokorného jako je omluva.

    (Ne že bys ses sekla jenom u pergamenu.. 😉 😛 )

  9. Lole Píše:

    😀 Zbožnuju tvé novinářské umění 😛 Zvlášť to jak dokážeš se někomu omluvit a druhého přitom urazit 😀 Dobře ty 😛

  10. Stefan Kiss Píše:

    Len tak dalej Jenn 🙂 sme na teba pyšný!!!!!!

  11. Ulrich von Biberstain Píše:

    Nádherně napsáno. A kdo i po tomhle článku bude tvrdit, že my Zmijozelští jsme arogantní šmejdi, kteří se nedokáží omluvit, tak je to Vaše věc. I já se omlouval jedné Vaší studentce, bez valného úspěchu. Takže my jsme udělali první krok na cestě k usmíření našich kolejí. Myslím, že je teď řada na Vás…přijmete naše hozené rukavice?

  12. Lucia Alexandra Liu Píše:

    Skvěle napsáno, chudák paní knihovnice. 🙂

  13. Agnes Muchacha Píše:

    Co se týká koleje, tak proti té vlastně nic nemám, i když je s podivem, že všichni mí prozatímní nepřátelé jsou odtamtuď, ale to asik tak úplně nebude kolejí..Znám od vás i pár fajn lidí..No nic, co se týká té omluvy, tak se nevyjadřuju. Ovšem možná to bude něco podobného jako u Ulricha. Jeho omluvu jsem nepřijala, páč jsem poznala že není upřímná. Jak je to teď tady, to zrovinka teď neposoudím..Ovšem…

  14. Andrew Píše:

    Ulrichu, ten tvůj koment je jak vystřižený z knihy propagandistické prózy jemně doplněné o kýčovité otřepané fráze, navíc rozhodně není nijak přívětivý a narozdíl od Jennušina článku, který mimochodem chválím Jenn ;), postrádá vtip a nadhled. Přesně tenhle typ reakcí vytváří dojem, že existuje jakási uměle vytvořená kolejní nevraživost, která mě potom mimochodem nutí číst na všech frontách kvanta textů a ruší od oblíbeného nicnedělání….

  15. Sicmoid Píše:

    No řekněme si to Agnes upřímně – ta omluva upřímně rozhodně nezní. To není ani tak omluva, jako další výsměch. ^^ Lidi, kde vy na to chodíte?

  16. Jennifer Ryanová Píše:

    JE to omluva a zároveň výsměch. Omluva mrzimorské koleji, proti které NIC nemám ..

  17. Ulrich von Biberstain Píše:

    Díky za poklonu Andrew 😛 🙂

  18. Arlette Swallow Píše:

    Jakmohla být Ulrichova omluva neupřímná? Možná vypadá trošičku arogantně, ale podslupkou je podle mě čestný a upřímný. Agnes, nevím za co se ti omlouval,ale určitě to myslel vážně!

  19. Sicmoid Píše:

    Omlouvat se s výsměchem? To už radši vůbec. 😀

  20. Peter G. Píše:

    Tak a teď tu o Budulínkovi…

  21. Jennifer Ryanová Píše:

    Vaše přání je mi rozkazem. Tak, nejprve si představme hlavní postavy:

    Budulínek: synek bohatých rodičů (variantně prarodičů), jedináček. Že byli bohatí, svědčí zmínka o tom, že měli dostatek hrášku. Nepochybně si ho nakradli, poctivě k němu určitě přijít nemohli (poctivou prací přece nikdo nemůže zbohatnout, jak všichni dobře víme – z jistých kruhů).

    Liška: matka více dětí, otec Lišák se v příběhu nevyskytuje. O sociálním postavení lišky raději nebudeme nic předjímat, v příběhu se o tom nic nepraví. Jen bych si dovolil poznamenat, že Lišák se na rodinu patrně buďto vykašlal, nebo bručel toho času v base. V sudu někde pod vodou určitě neležel, to by Liška neměla potřebu krást u Budulínka hrášek.

    A teď příběh: Liška, místo aby si našla práci a na hrášek si řádně vydělala, začla brousit kolem domu a Budulínka pomocí nesplnitelných slibů přesvědčila (každému s kouskem rozumu musí být jasné, že na ocasu Budulínka neunese), že má otevřít dveře. Jakmile to Budulínek udělal, Liška mu sežrala veškerý hrášek a ještě udělala binec v domě.

    Ponaučení? Je v samotné pohádce, milé děti: každému, kdo se závistí usiluje o cizí majetek prostřednictvím podloudných a lživých slibů, je třeba vyprášit kožich tak, že se už nikdy neukáže.

  22. Peter G. Píše:

    No a teď to zkus sama..

  23. Amy E. Bellomi Píše:

    A o perníkové chaloupce bude taky jedna? xP

  24. Jennifer Ryanová Píše:

    Sama? Copak nestačí, že jsem Vám ji SAMA našla? 😛
    Amy, nic nebude!

\par