Těžký život studenta

Napsal/a Jennifer Ryanová     Rubrika: Ve školní lavici, Zmijozel

Každý, kdo čte tento školní plátek, mi dá jistě za pravdu, když řeknu, že povolání studenta je jedno z nejnáročnějších. Aby taky ne! Vždyť jejich život je plný MUSÍŠ, NESMÍŠ a MĚL BYS, plný úkolů a povinností, plný přátel a nepřátel, plný výmluv a vysvětlování a Teddyví, co všechno jsem zapomněla ještě zmínit. A co teprve starší studenti! Ti to mají mnohem horší než ti mladší. Nevěříte? Věřte, protože mluvím z vlastních zkušeností.

Snad nejhorším dnem pro studenta je pondělí. Ať je to pouhopouhý student nebo prefekt. Vždyť je to den, který následuje hned po víkendu. Studenti jsou zvyklí z těch dvou dnů vstávat relativně pozdě, takže když v pondělí začne zvonit budík v tak brzkou hodinu, dostává okamžitě výpověď a student spí dál, protože nehodlá ukončit ten krásný sen. To způsobí, že jakmile otevře oči a zjistí, že už vyšlo slunce, doslova vyskočí z postele, poslepu na sebe navlékne uniformu, na které je hned na první pohled poznat, že daný student nestíhal a běží na hodinu přeměňování. Profesor Alvaréz ale zrovna vstával levou nohou napřed, zřejmě za to může odhalení jeho růžovoučké noční košile, takže desetiminutové zpoždění se neobejde bez potrestání a Vy si jdete sednout na své místo, během cesty jste samozřejmě zasypáni né zrovna nejlepšími poznámkami na adresu neupravené uniformy a vrabčího hnízda na hlavě.

Když se Vám povede přežít čtyři dlouhatánské a nudné hodiny, dočkáte se hodinové přestávky na oběd. V síni potkáte pár známých, například slečnu McRadcliffovou, která si zrovna přepočítává obsah kalorií svého oběda a tiše si stěžuje, že zase přibrala půl kila a profesory, jak nadávají na studenty pro jejich drzost a lenost. Radost pohledět! Kdyby ten oběd alespoň nějak chutnal … Skřítci asi také neměli nejlepší den.

Ani pomalu nestačíte mrknout a je tu večer. Unaveně se sesunete do krbem prohřátého křesla, vytáhnete úkoly .. ale musíte je ještě odložit, neboť má nějaký prvák problém a Vy, jakožto starší a chytřejší, musíte zasáhnout. Jakmile se, konečně, najde chvilka, kterou máte jen pro sebe, je skoro půlnoc. Úkoly holt musejí počkat a Vy odcházíte vstříc dalším krásným snům bez úkolů a otravných prváků.

Druhý den se vše opakuje. A pokud nezaspíte a dojdete včas, jste stejně potrestáni, protože jste si v hodinách profesora Stanleyho dopisovali úkol pro Alvaréze. Jaká to nespravedlnost, se kterou ale vůbec nic nelze udělat. Následuje volné políčko v rozvrhu, nebo-li volná hodina? Ani náhodou. Profesor Gerhardsen potřebuje výpomoc se stěhováním košťat a Vaši zápornou odpověď, kterou doplňují nejrůznější výmluvy, přeslechne. Během pomáhání si div nepřivodíte kýlu, protože se nejedná jen o košťata a nějaká odměna? Kdepák. Můžete mít maximálně dobrý pocit z pomoci staršímu, který Vás celou dobu zahrnoval jedovatými poznámkami. Někteří se holt nikdy nezmění a Vy odcházíte s naivní představou, že zítra bude líp.

Ale nebude! Celý ten koloběh podivných zážitků a nepříjemností se opakuje. Jediné, co se mění, jsou lidé. Profesoři, duchové, spolužáci. A Vy už se nemůžete dočkat, až úspěšně složíte OVCE a vypadnete ze školy, abyste čelili novým nástrahám života.

Tagy: , ,

16x Komentováno

  1. Peter G. Píše:

    Nemůžu si pomoct ale nepřijde mi to nikterak originální (jó teď mě sežerte píše to Gerhardsen), protože s tím už před pár dny přišla Agnes s Ruthie a mnoho, mnoho lidí před nimi…

  2. Lucia Alexandra Liu Píše:

    No a? To vadí?

  3. Jennifer Ryanová Píše:

    Je zajímavé, že jen u mě to komentuješ ^^ Mimochodem, mým cílem bylo být stejně neoriginální jako ti, co jsi vyjmenoval. Pokud se ti něco nelíbí, nikdo tě nenutí to číst, žéé..

  4. Diego A. Píše:

    Noo, ano. Není to tady poprvé, ale to vadí? Podívej se na MF (nebo Blesk, či další popsané papíry nazývající se Bulvár), všude to všechno najdeš několikrát. Mě se ten článek kupodivu docela líbí. xD
    A taky sis mohla odpustit ventilování spodního prádla mé postavy mezi lidi… xDD 😛

  5. Jennifer Ryanová Píše:

    Digoušku, s tím, jak ty říkáš, spodním prádlem, už přišel někdo jiný. Já si to jen vypůjčila 😛

  6. Peter G. Píše:

    Já řekl svůj názor, bez jakéhokoliv útoku ale podívejte se na ty své příspěvky..^^ Potom kdo je vztahovačný..

  7. Lucia Alexandra Liu Píše:

    Bez útoku? Nezdá se mi.

  8. Jennifer Ryanová Píše:

    Já už se k tobě, Peteře, nebudu vyjadřovat. To prostě nemá cenu.

  9. Jennifer Ryanová Píše:

    / Petere, samozřejmě ^^

  10. Peter G. Píše:

    Asi špatné zdání;)Copak nemůžu říct, že se mi ta pointa moc nelíbila, protože už několikrát byla zmíněná? Nikde ani slovo, že se mi nelíbí článek sám o sobě..

  11. Jennifer Ryanová Píše:

    Přiznávám, pointa článku je poněkud zastaralá, ale nikde není psáno, že je zákaz na toto téma vymýšlet další články. Sice to bylo jen za poslední měsíc asi třikrát (nemýlím-li se), ale každá ta práce je jiná. Kdyby se ti to tak strašně moc nelíbilo, nečetl bys to a následně ani nekomentoval (pokud nemáš potřebu mě neustále kritizovat) .. Hmm, komentář mám dlouhý, ale vlastně o ničem 😀 No nevadí.

  12. Billy R. Dayns Píše:

    To by se vůbec nemělo řešit. Peter je takový jaký je a jiný už předpokládám nebude…. To by se musel hodně snažit a to nehrozí…

  13. Mia Píše:

    A jaký zase je? To je normální komentář. Kdyby to napsal někdo jiný, tak to nebudete probírat..

  14. Jennifer Ryanová Píše:

    Právě, že budeme, Miuše 😛

  15. Lukas Píše:

    Souhlasím s Peterem.
    Byl to jen názor a dle mého tu proto ty komentáře jsou.
    Když je kladný komentář tak autor přirozeně:“Děkuji snažil jsem se to napsat co nejlépe :-)“ A prostě nikomu ten kladný komentář nevadí,ale jak se objeví komentář spíše záporný tak hned:“Jestli se ti to nelíbí tak to nemusíš vůbec číst a vůbec chceš mě tu jen pořád kritizovat“ A následně je autor komentáře málem ukamenován od většiny ostatních čtenářů a autora článku..Dle mého by se tu měl i negativní komentář respektovat..
    Jinak k článku si taky mslím,že už to tu bylo,ale napsáno to je pěkně..A velice se to hodí i k popsání běžného (realného) popsání studentského týdne.

  16. Jennifer Ryanová Píše:

    Ah, děkuji.. A protože už toho mám dost, omlouvám se panu Gerhardsenovi ^^

\par