Zastavte týrání kluběnek!

Napsal/a Korespondenti     Rubrika: Drobty, Havraspár

Snad každý z nás se při svých toulkách školními pozemky procházel kolem šafářovy chýše. Také jste povětšinou zaslechli jakési vrtění a tiché naříkání? Nejde o žádná strašidla či o studenty plnící školní trest. Zdrojem těchto zvuků jsou bezbranné kluběnky, které jsou drženy v nevyhovujících podmínkách a často trpí hlady i žízní! A vše se prosím děje za tichého souhlasu školy.
Jak je všem jistě dobře známo, musejí být chovné prostory pro kluběnky velké minimálně 13,8 x 13,8 x 9,8 palce. Avšak klece, ve kterých jsou kluběnky drženy na pozemcích školy mají pouze 7,9 x 7,9 x 7,9 palce. Tedy dvakrát méně než nařizuje zákon č. 246/1741 o chovu kouzelných tvorů, chovných zvířat a volně žijících zvířat, § 9, část druhá. Navíc jsou klícky vyhotovené z kovu, který životní podmínky kluběnek jen zhoršuje. Neposkytuje žádné pohodlí a vede chlad, na který jsou kluběnky obzvlášť náchylné.
Nezůstává však pouze u tristních rozměrů klícek. Mnohem horší je výživa. Kluběnky často trpí hlady a žízní, přičemž si jich školní šafář ani nevšimne! Těmto trýzněním tvorům nezbývá nic jiného než prosit procházející studenty o něco k jídlu. Ti bohužel nedisponují takovými financemi, aby mohli denně krmit všechny kluběnky.
Školní vedení by se mělo vážně zamyslet nad tímto týráním kouzelných tvorů, které se odehrává přímo na pozemcích školy a před zraky studentů! Zejména by vedení mělo patřičně pokárat školního šafáře, aby řádně plnil svou funkci.

Pro Bradavičník Nia Wolf

Tagy: , ,

Jeden komentář

  1. Mara Jade Viessman Píše:

    Plně tě podporuji Nio…síla médií těm ouředníkům hukáže!!!

\par