Konec?!

Napsal/a Jennifer Ryanová     Rubrika: Ve školní lavici, Zmijozel

Není to tak dlouho, co jsem se se světem podělila o šokující odhalení milostného poměru mezi mrzimorským kolejním a naší drahou paní knihovnicí, která má nejlepší léta svého života dávno za sebou. Pamatuji si, že to vyvolalo vlnu reakcí, ale to všichni víme, u toho jsme byli. Co ale nevíme je informace o tom, jak vážný vztah to byl, jak dlouhé měl trvání a zda kvůli tomu měl pan Gerhardsen problémy s vedením školy. Ovšem, odpovědi na tyto nevyslovené otázky jsou ukryté zřejmě ve hvězdách. A možná ani tam ne. Každopádně, mám pro Vás novinku – tohle všechno zapomeňte. Je totiž konec, vážení.

Usmívající se profesor, prázdná knihovna. To je současná situace na naší škole. Všeobecně známý důvod absence naší knihovnice je dlouhodobá nemoc. Nepřijde Vám divné, že 56ti letá paní Ester, vdova po panu Norhamovi, ještě minulý týden aktivně házela prachovkou po šeptajících studentech a dneska je nemocná? Dalo by se říci, že je paní Norhamová těhotná, ale v jejím věku? Těžko.

Není to tak dávno, co jsem seděla U Tří s jednou nejmenovanou mrzimorskou prefektkou a klábosily jsme o životě. Obvyklé otázky typu: Jak se máš? Co nového? … Následovala novinka, kterou má výše nejmenovaná slečna přímo od zdroje. Profesor Gerhardsen se bude ženit! Ano, čtete správně. Jistě nebude od věci, když pomocí novin, krom odhalení (aneb novinky a drby se na Hradě šíří rychleji než světlo), panu profesorovi popřeji hodně štěstí a dodám upřímnou gratulaci. Naskýtá se ale otázka – kdo je ta šťastná, která si získala profesorovo chladné srdce? Dámu z knihovny rovnou zamítám. Kdyby to totiž byla ona, jistě by nezmizela z povrchu zemského, ale chlubila by se prstýnkem. Tak kdo je tou „tajemnou nevěstou“? Možností je spousta, kde se ale skrývá správná odpověď?

Slečna Renawalti to určitě nebude. Čerstvě zasnoubená (budoucím manželem pan Mekhet), k tomu těhotná. Ne, tu rovnou škrtám. Slečna Minet? Teoreticky by to být mohla, ale … viděl ji v poslední době někdo? Na její křeslo usedá prach, úkoly z Jasnovidectví jsou neoznámkované, středeční hodina dokonce odpadla. Takže, ta to asi taky nebude. Co slečna al´Mearová? Ne, ta má ráda Zmijozel, proč by chtěla strávit zbytek života s „anti-zmijozelákem“? Mimochodem, bez urážky k profesorkám, všiml si někdo, že většina našich drahých vyučujících v sukni je slečna? Vskutku zvláštní, ale možná proto učí na internátní škole.

Koho tu máme dál? Jane de Liseaux. Nedávno došlo k odhalení jejího nepravého těhotenství. Také se povídá, že se rozešla se svým přítelem, manželem, prostě s osobou, s níž poslední měsíce bydlela. A je známo, že bývalá primuska od Havranů ráda střídá partnery po svém boku. Nicméně, ani to není 100% jisté.

Tak jako tak, odpověď stále ještě visí ve vzduchu a dokud pan profesor se slečnou Neznámou neohlásí zásnuby, bude to stále tajemstvím.

P.S. Pokud máte někdo více informací a toužíte po odměně, sova do redakce je 24 hodin v pohotovosti.

Tagy: , , , ,

4x Komentováno

  1. Carmen L. Stormgarde Píše:

    Slečna de Liseaux vypadá dosti pravděpodoně, poslední dobou jsem si její přítomnosti v blízkosti našeho kolejního všimla. Tedy, jako že je s ním dost často k vidění.

  2. Mara Jade Viessman Píše:

    žjová,
    hned vysílám své špióny špiónit po hradě…to še muší odhalit.

  3. Peter G. Píše:

    Všichni jsou srdečně zváni^^

  4. Jennifer Ryanová Píše:

    Jo, Carmen, vypadá to dost pravděpodobně ^^

\par