Život polomudly

Napsal/a Korespondenti     Rubrika: Morčata a ti ostatní, Mrzimor

Sepsat tento článek mi trval hodně dlouho, ale donutila jsem se díky článku Ruthie Rossmann, která je mudla, ale má kouzelnické schopnosti. Já jsem Jane Timber a jsem totiž polomudla, který žije v České republice a ta leží ve střední Evropě.

Otec George Timber je kouzelník z čistokrevné rodiny a pochází z Británie z Oxfordu. Je vysoký 180 centimetrů, má hnědé krátké vlasy a sportovní postavu. Má dva bratry a jednu sestru. Narodil se jako druhý syn svého otce.Rodina Timberu je vznešená, ale nijak jim nevadí, když mají svatbu s mudlou. Můj otec je jediný ze sourozenců, který si vzal mudlu. Vím však, že si někdo vzal mudlu, jak z babiččiny i dědovi strany. Táta pracuje na Ministerstvu kouzel v České republice.
Máma, jak už je zřejmé, tak je mudla z čistokrevné mudlovské rodiny a jmenuje se Liliana Timber. Máma zjistila až po svatbě, že je kouzelník. Máma pochází z České republiky. Měří 165 centimetrů, má dlouhé rovné vlasy do půlky zad a čokoládově hnědé oči, má sportovní postavu a má jednu mladší sestru. Máma je veterinářkou (doktorka, která léčí a stará se o zvířata). Mám dojem, že nikdo z mamčiny strany neví, že táta je kouzelník, protože se nikdy v přítomnosti příbuzných mamky se o kouzlech nebavíme.
Naši se poznaly v jedné hospůdce v Oxfordu. Máma tam byla na stáži (na ročním pobytě). Začly spolu chodit a po nějaké době mamka zjistila, že je těhotná. S tátou se vzaly na dvakrát, jednou v Británii a podruhý v České republice. Máma v České republice porodila a táta tu sehnal práci.
Od narození žije ve dvou světech, v mudlovském a kouzelnickém světě. Nemůžu říct, že jeden svět je lepší než druhý, protože dokážu získat z obou světů, ale má to i černé stránky. Protože nebudu muset dělat různé domácí práce nebo nebudu mít problémy s dopravou. Pár kamarádů ví, že jsem kouzelník a že se učím ve škole čar a kouzel, ale jsou jen tři. Většina kamarádů si myslí, že jsem na nějaké speciální škole v Británii zaměřené na jazyky.
Když jsem dostala svůj dopis z Bradavic, nemohla jsem tomu uvěřit. Sice jsem věděla, že mám po tátovi kouzelné schopnosti, ale tak trochu jsem doufala v to, že se dostanu do Krásnohůlek. Zdá se mi, že už jsem si zvykla na Bradavice, protože chodím již do druhého ročníku ve škole Čar a kouzel v Bradavicích a do koleje Mrzimor.
Jsem zvyklá být spíš mudlou než kouzelník, ale začínám si zvykat i na to, že jsem čarodějka a postupně začínám na to zvykat a když mám možnost tak toho i využívat.Všichni taťkovi příbuzní žijí po celé Velké Británii a někteří i v Irsku. Než jsem nastoupila do Bradavic, tak jsem žila u jednoho strejdy, abych si zvykla na Británii a jejich počasí, které zde panuje.
Měřím 150 centimetrů, jsem postavy plnoštíhlé. Vlasy mám dlouhé do půlky zad, jsou hnědé a rovné. Oči mám modré a rty plné. Nejradši užívám mudlovské věci, i když si pomáhat kouzly není špatné, i když v téhle době a ještě nějakou dobu nebudu moct čarovat mimo Bradavice, ale těším se až budu moct kouzlit i mimo Bradavice. Sice nejsem žádný šprt, ale ani nejsem žádný flákač, kdo mě zná, tak ví co jsem zač. Ráda každýmu pomůžu a nejsem ráda, když se děje někomu něco špatného.
Sice ještě nevím, co v životě budu, ale jsem zapsaná na všechny předměty, které můžu v Bradavicích studovat, ale doufám, že než skončím školu, tak se rozhodnu. Jdu si za svým cílem a nerada prohrávám. V životě mám ráda výzvy, které se snažím překonat. Ráda poslouchám rockovou hudbu a její styl oblékání.
Mám mladšího bratra, dvě sestřenice a sedm bratránků, takže z toho vyplývá, že mám radši mám společnost kluků než holek, ale poslední dobou se všude vyskytuju sama, protože začínám být náladová a tak. Nejradši chodím na procházky do lesa nebo k vodě, jednoduše mimo obydlená území, protože si pročistím hlavu a dokážu se přes nějaké útrapy, které občas mívám, přenést a vyřešit to jinak než by bylo nutné.

Komentáře jsou uzavřeny.

\par