Co s námi jen bude?!

Napsal/a Lucia Lex Liu     Rubrika: Havraspár, Hnízdo

To je dobrá otázka, zvláště pro studenta sedmého ročníku. Že ten by už v tom měl mít dávno jasno? Však už taky máme!

Při pohledu na Havraspárskou nástěnku a množství do ních zapíchaných špendlíků, musí každý nutně dojít k názoru, že jsem se zbláznila. Ano, vážení, je tomu skutečně tak. Špendlíky zapichuji již na profesionální úrovni a nečiním mezi nimi žádné rozdíly – nevadí, je-li špendlík malý, velký, tlustý, tenký, bílý, černý, žlutý, fialový či jakýkoliv jiný (modré jsou samozřejmě nejhezčí, že). A kdyby se vám zdálo, že vám za zády chrastí krabička špendlíků, tak zdrhejte! … se vám to opravdu jen zdá. Probojovala jsem se již do první ligy zapichovačů špendlíků, takže bacha na mě!

Rodriguez. Rodriguez je prostě oříšek. V poslední době je tak zakuklený do sebe, že je těžké jej vůbec někde potkat. Mnoho studentů ani neví, že existuje. A tak mne napadá, ví Rodriguez, že existuje? Třeba ne – a proto necítí potřebu vystrčit nos mezi lidi a zahájit společenskou konzervaci! Rodriguez má tedy nakročeno na dráhu Descartovského tentononcu. Filosofování. Jednou mu z toho myšlení praskne hlava (už aby to bylo, he!).

A Nia? No, problém je, že o té nikdo nic neví. Jen tak nějak tušíme, že je, ale kdo to je, to nám zůstává tak nějak záhadně utajeno. Víme jen, že Nia má zálibu v právech zvířat. Nabízí se mnoho teorií. Uvidíme Niu jednou jako zástupkyni zvířecích práv? Nebo se bude přivazovat kouzelnými řetězy ke vchodům „špatných společností“? Dost možná ale Niu potkáme v cukrárně s voňavým dortíkem a libě znějící otázkou „Nedáte si?“ a výhružným úsměvem.

Tagy: , , ,

7x Komentováno

  1. Mara Jade Viessman Píše:

    Báječné Luc….článek je krásně divnej jak už tak tvoje články bývají. Nenašla jsem hlavu ani patu. Škoda, že takové články psát neumím, ale trénuji 🙂

    PS: ještě, že ty špendlíky nemáš zelené. To by značilo opravdu závažnou duševní poruchu.

  2. Lucia Alexandra Liu Píše:

    Nemá hlavu ani patu? Tak teď nevím, jestli to brát jako poklonu a nebo se naštvat. 🙂

  3. Bianac de Shell Píše:

    Maro, a proč by nemohly být zelené? Vždyť to je hezká barva:-)
    A Luc, hlavu i patu to má, jen se nám trochu ztrácí:-)

  4. Marci Mosetová Píše:

    Já tam hlavu vidím. Tu Rodovu, občas skloněnou nad učebnicí, většinou nepřítomně čučící z okna, zahalenou skepsí. Možná by bylo dobrý ho tím špendlíkem popíchnout a přivést k životu.
    Ta pata..není to Nia? Neviditelná, neznámá, zřejmě členka mudlovského greenpeace, infiltrovaná mezi lid kouzelnický. 🙂

  5. Lole Píše:

    To je hezky napsaný 🙂

  6. Jess(ica Alia Lektro Stanley) Píše:

    Á, Luc, tenhle článek žeru. Rodriguez neví, že existuje a neumí se konzervovat. Že bych si taky pořídila do pracovny nové špendlíky?

  7. Lucia Alexandra Liu Píše:

    Já ti tam klidně připíchnu co budeš chtít, stačí jen říct. 🙂

\par