Hádej, hádej, hadači!

Napsal/a Kate McRadcliffova     Rubrika: Ve školní lavici, Zmijozel

Mnozí z Vás si jistě všimli menší nástěnky ve druhém patře, na které naši drazí profesoři či profesorky vyvěšují soutěže, díky nimž někteří z Vás již získali pár galeonů, bodů pro svou kolej nebo menší drobnost na noční stolek. My jsme se nedávno rozhodli Vás informovat o výsledcích těchto aktivit popř. rovnou uveřejnit nejlepší práci z daného tématu.

Mezi nejčastější a studenty opravdu oblíbené soutěže patří hádanky, s nimiž se setkáváme po celý svůj život, ať už v písemné či mluvené podobě. Nedávno vyhodnocená hádanka byla 27. v pořadí a její znění je následovné:

Proutek Císaře Yu a dračí žíly
… nedovolili mi použít ten proutek, přinutivše mne napřed zříci se jakékoliv smlouvy s ďáblem, chtěli, abych připevnil kousek posvěceného ….. na konec svého proutku a při otáčení proutku abych pronesl zaklínání ďábla.

U téměř každé hádanky na Vás čeká také nápověda, kterou tentokráte bylo:
Poslední z rukopisu, 77

Správnou odpovědí bylo slovo vosk, k čemuž došly pouze dvě studentky, a to Shirley Griffin (Zmijozel) a Tanya Dark (Zmijozel). Oběma gratulujeme stejně tak jako ostatním účastníkům, jimiž jsou Emma K. Strangeová (Mrzimor), James Adams (Mrzimor), Mara Jade Viessman (Havraspár), Michelle L. Simons (Nebelvír) a Stefan Kiss (Zmijozel).

Tagy: , ,

2x Komentováno

  1. Danae Píše:

    Dovolím si upřesnit, že tohle byla v pořadí 28. hádanka a že uhádla jen Tanya Dark.

  2. Kate McR. Píše:

    Já se ale ještě dívala O:-) ale budu ti věřit no 😀

\par