Poklad ve Velké síni

Napsal/a Korespondenti     Rubrika: Drobty, Havraspár

Tak jsme tu měli den svatého Patrika. Celý hrad byl oděn do krásné zelené barvičky. Asi zavedu i nějaký modrý svátek. V každém případě si pro nás, své milované studenty, profesoři nachystali překvápko a prográmek. Žel Roweně jsem se tohoto programu neúčastnila. Takže o čem vám to tu chci naškrábat článek? Nejen v klubovně byl program, to vám říkám.

Na den svatého Patrika jsem byla nastoupená ve Velké síni a jako ostatní jsem byla oděna do zelené barvy. Tedy aspoň částečně. V družném hovoru s mým dobrým kamarádem Stanem Smithem, který se mne pokusil zasebevraždit, nám jaksi unikl příchod i odchod profesora Gerhardsena. Po nějaké nějaké chvíli, kdy už už se zdálo, že se taky zdekujeme, na nás začal padat jakýsi bordel či co to bylo. Páč jako ničeho nic jsme neviděli. A umíte si představit ten děs, kdy máte pocit, že na vás tady něco padá. Hned mě napadla Rowenina kletba a že mi zase hoří vlasy. To jsem fakt nechtěla. Ale zpět. Zjistili jsme, že na nás padá nějaký prášek, ale co víc, byl to zlatý prášek. Holt my se Stanem jsme fakt cenné zboží. Škoda, že po chvíli ten zlatý opar zmizel. Ale chyba lávky, zjistili jsme za okamžik. Na zemi jsme našli zlatou hromádku. Stan, neb je fakt statečnej, se pustil do jejího zkoumání a jaký byl můj šok, když v hromádce odhalil krásný duhový hrneček.

Samo zvědavost nám nedala a zkoušeli jsme zda tam třeba není nějaký poklad. A světe div se on tam byl. Stan strčil ruku do hrnečku. Dost mne šokovalo, že tam zmizla skoro celá ruka a vytáhl nějaké mince. Na všech byl zobrazen nějaký leprikón. Z čehož Stan usoudil, že nám mince stejně zmizí. Ale já byla optimistka. Jali jsme se vyzkoumat mince a jejich případný obsah. Mezitím nám však zmizel jak hrneček tak řada mincí. Zůstali jen tři. Ale jen jedna z nich nebyla konzumovatelná, zbylé dvě byly z čokolády. A neb bylo potřeba ocenit Stanovu odvahu při naší výpravě za pokladem nepokladem tak  jsem mu ji darovala.

Holt na tom našem krásném hradě jeden nikdá neví, kde ho co potká.

Vaše věrná

Mara Jade Viessman

Tagy: , , , ,

Komentáře jsou uzavřeny.

\par