Soutěživý duch

Napsal/a Jennifer Ryanová     Rubrika: Ve školní lavici, Zmijozel

O tom, že bradavičtí studenti rádi soutěží, není třeba delších diskusí. O této skutečnosti svědčí, například, nástěnka u sekretariátu ve druhém patře, která je čím dál plnější. Je možné zde nalézt opravdu pestrou nabídku – od hádanek usměvavé slečny al´Mearové, přes rétoriku, až po soutěže, u nichž jde především o originalitu a fantazii. A jak tomu bylo za poslední dva měsíce?

Období, o které mluvím a které nedokáži přesně vymezit, začalo rétorickou soutěží, již třetí od začátku roku, jež má na svědomí paní Stanleyová, choť našeho báječného kolejního. Nejsem si tím úplně jista, ale mám dojem, že to byl právě Stanley, kdo druh těchto soutěží vyhlašoval v pravidelných intervalech, 2-3 roky zpět. Vskutku roztomilé. Rétorika číslo tři se týkala citátu Stanislawa Dygata, což byl polský spisovatel.

„Cit pro vlastnictví bývá často mocnější než sebevětší láska a často za ni bývá pokládán.“

Citát, který napomohl ke slávě havraspárské prefektce, Marci Mosetové. Soutěže se celkově zúčastnilo šest lidí a všechny dámy si vedly více než dobře. Klobouk dolů.

Po Jessině soutěži se předvedl mladý praktikant Alex Petrov. Ukázal, že ačkoliv povýšil mezi línou elitu hradu, totiž do vedení, jeho fantazie stále funguje tak, jak má. Snad mu to zůstane. Vysněná identita byl opravdu pěkný nápad, které se jistě zúčastnila spousta studentů. Po dlouhém a napínavém čekání jsme se ale dočkali výsledků, první tři místa obsadila trojice studentek: Isabella Smith a její Stanley, má maličkost s javorovým listem a modrá primuska Lucia a její zrcadla. Gratulace!

Ani profesorka al´Mearová nezůstala pozadu. Její skvělé hádanky, které občas bývají tvrdým oříškem pro většinu z nás, se řešily snad všude po škole. První v pořadí, jejíž odpovědí bylo štěstí, vynesla nejvíce bodů hadačům z Havraspáru. Může za to účast jejich samotného kolejního, pana Ranieriho? Toť otázka, na níž už odpověď asi nedostaneme. Inu, kdoví. Hádanka číslo dvě, na první pohled extrémně těžký kousek, zase ukázal, že čím těžší úkol, tím stravitelnější pro háďata. Vynesla nám krásných 90 bodíků, tedy skoro trojnásobný počet oproti ostatním kolejím! Skvělá práce, opravdu. A co bylo odpovědí na tu záludnou záludnost? Znáte mudlovský sport, hokej? Ne? To je nás víc, nicméně, správnou odpověď hledejte tam.

Rétorická soutěž, to tu dlouho nebylo! Výrok Gabriela Lauba tentokrát zpracovalo celých osm studentek. Vážně byly celé! V pěkném poměru čtyři ku čtyřem v zelenomodrém složení. Síly byly tedy vyrovnané. Vyhrát však může jen jeden … či spíše jedna? Gratulace putuje za modrou prefektkou, dobrá práce, Marci! Opět. Stejně to bylo podplacené.

Petrov však není jediným „aktivním“ a stále ještě nezkaženým praktikantem. Heremína Grandfather, pro nás spíše Minnie, přispěla do mezi-kolejního boje o pohár soutěží, kde je největší a nejsilnější zbraní fantazie. Popsat své myšlenky, jež Vám proudí hlavou během plnění trestu, není zas tak těžké, ne? Minnie je však také velice zaneprázdněna, hlídat Lole je vážně těžká práce. Věřím však, že se výsledků brzy dočkáme. Mohlo by to pěkně přeházet pořadí kolejí.

Stejný problém má i havraspárský lídr, Domenico Ranieri. Na nástěnku přispěl soutěží, jejíž název prostě nutí studenta ji sepsat. Šíleně divná soutěž je vlastně o popisu své lásky k sobě samému. Upřímně, kolik z Vás se rádo nemá? Pochybuji, že je Vás dohromady alespoň deset. Každý se musí mít rád. Protože, pokud tomu tak není, život nemá vůbec žádný smysl. Ale to jsme trochu odbočili. Možná trochu víc. Úkol v této soutěži byl prostý. Sebechvála, sebechvála, sebechvála. Je škoda, že na tuhle povedenou práci nezbyl čas, to bych se pěkně rozvášnila. Nevadí. Snad se pan Ranieri brzy předvede s výsledky.

Ovšem, profesorka Erzébet de Carolan, která je v našich řadách prvním rokem, snad byl úspěšný, jako jedna z mála dodržela termín a výsledky soutěže, jejíž název byl Ex Libris, rychle vyhlásila. Podle zadání, které jsem před pár dny jen zběžně prolétla, bylo za úkol hrát si na spisovatele. Byl zadán úryvek a studenti jej měli dokončit, či něco na ten způsob. Nejvíce se to povedlo havraspárské prvačce, Arlette Swallow, hned za ní se umístila naše šikovná Bonnie Smith a trojici nejlepších zakončila Lucia Lex Liu. Tak by mě zajímalo, co bude Havraspár dělat, až jejich nejaktivnější havran opustí řady studentů.

Všem, kteří se zúčastnili nějaké soutěže a vyhráli, těm celá redakce gratuluje, předvedli jste perfektní výkon. Ti, kteří se zúčastnili, ale nějakým nedopatřením nestanuli na stupínku vítězí, doporučujeme, aby nevěsili hlavy, příště to vyjde! A jak se říká, sláva vítězům, čest poraženým.

Soutěžím zdar!

Tagy: , ,

3x Komentováno

  1. Marci Mosetová Píše:

    jj taky si říkám, co s námi bude, až tu Luc nebude 🙁
    gratuluji všem účastníkům soutěží, teď ještě si najít čas a všechny příspěvky si přečíst 🙂

  2. Lucia Alexandra Liu Píše:

    To se neboj, Havr si s tím poradí. :))

  3. Jennifer Ryanová Píše:

    Já v ně věřím! 😀

\par