Zápas roku? Ostuda profesorů ….aneb opětovná výhra studentů!

Napsal/a Korespondenti     Rubrika: Morčata o košt'atech, Mrzimor

O co se jedná? O famfrpál. Byli jsme vyzváni naším kolejním, aby jsme sehráli zápas, ve kterém by se ukázalo, kdo je lepší. Sice nám, studentům, to bylo jasné, ale kolejnímu asi ne, kdo vyhraje. Kdo je onen kolejní? Koho vyzval jako první? Kolejní je Peter Gerhardsen a kolej je už nejspíš jasná, ale pro jistotu řeknu, tedy napíšu, Mrzimor.

Konečně se něco na hradě dělo, teda mimo něj. I když se nám profáci snaží zpříjemnit jednotvárný pobyt na hradě. Nejdřív to mělo být profesoři vs. studenti, pak že by se mezi profesory bylo pár studentů. Nakonec to dopadlo tak, jak to dopadlo. Profesorský tým byl utajován do poslední chvíle (než ho komentátorka řekla). Studentský tým byl znám už předem.
Zápas byl naplánován na 1. května 2078 od 17 hodin. Zajímalo by mě, kdo má koho radši, když se hrálo na svátek lásky.
Za studenty nastoupila jako chytač Teri Wolfonsová, za odrážeče Carlotta Reyer a Petr Wolf, za střelce v první formaci Lucy McGrey, Shirley Griffin a Bianca de Shell a v druhé formaci střelců Michael Swift, Marcus T. Melis a Janie Crucianová. Na nejdůležitější post a to na brankáře jsem nastoupila já, Jane Timber.
Za profesorský tým nastoupil jako brankář Thesida B. Rimstar, střelci se představily v sestavě Christina Kall, Sicoma Wylson a Mia E. Pheonix, za odrážeče se objevily Diego T. Alvaréz a Drussila Addams.Asi největším překvapením bylo, že jako chytač se představil Peter Gerhardsen, se kterým se počítalo na pozici střelce.
Jako komentátor se objevil Ginny M. Weasley, bývalá členka vedení, která evidentně a hlavně nenápadně fandila studentům.
Tým profesorů byl seskládán z občanů a profesoru. V týmu studentů se objevily hráči ze všech kolejí.
Zápas začal v 17:30, kdy byly obě družstva nastoupena na svých místech ve vzduchu a byl vypuštěn camrál. Zápas byl pro diváky a fanoušky určitě velmi zajímavý, ale hlavně napínavý, protože se v něm rozhodlo, kdo má navrch v košťatech. Létalo se od jedněch obručí k druhým a nebylo jisté kdo vyhraje. Než se chytla zlatonka, vyhrávali profesoři a to díky náhodě, 20:10. Nejspíš díky štěstí a rychlosti chytla zlatonku Teri Wolfsonové. Díky tomu vyhráli studenti 160:20 nad profesory. Lepší výsledek si není možné přát. Jedině, že by profesoři měli 0.
Po zápase byli všichni šťastní, že už to skončilo, protože počasí nepřálo. Všichni hráči byli unavení, pomlácení. Všichni to jinak přežily až na koště profesorky Rimstar, které zničil Potlouk. Většina byla šťastná z vyhraného zápasu a slavily až dlouho do noci vítězství nad profesory.
Sice jsou ještě dva měsíce do konce školního roku a je tu otázka. Kdo vydrží s profesory? Uvidíme na konci školního roku. Mohl by se udělat pravidelně každoroční zápas mezi studenty a profáky, kdo má navrch, ale to by záleželo, jestli by profáci daly dohromady tým, ve kterém by nebyl žádný student.
Ještě na konec musím dodat, že se měl konat táborák, který nebyl. Profáci se vymluvili na to, že není vhodné počasí, při kterém by se to mohlo udělat. To neznají nějaké kouzlo, při kterým by nepršelo na onom vymezeném místě? Možná znaj, ale nechtěly nejspíš ukázat, jak jsou naštvaný z prohry.
Starý kost jsou hold starý kosti. Mládí VPŘÉÉD!!!
Jen asi zbývá napsat čest poraženým a SLÁVA STUDENTŮM, aneb studenti vždycky najdou způsob jak přechytračit profáky a vyhrát nad nimi, ať je to v zápase nebo v umění jak vyklouznout z nějakého průšvihu.

Jane Timber

Tagy: , , , ,

2x Komentováno

  1. Bianca de Shell Píše:

    Je to tak pěkně napsaný, že Ti i odpustím zkomoleninu svého jména:-)

  2. Jane Timber Píše:

    Pardon 😉 Příště to bude lepší nebo se domluvíme a článek sepíšeme spolu. Pokud se bude konat nějaká, kde budem obě. 🙂

\par