Dámy a pánové, držte si klobouky!

Napsal/a Isabella J. Smith     Rubrika: Drobty, Havraspár

Vážení studenti a všichni, co jste otevřeli tyto listy a zabloudili k tomuto článku, přinášíme Vám exkluzivní informace přímo z centra všehomíra!

Čarokráska je v Lokových krámech nedostatkové zboží (zřejmě si sir Stanley nerad počte o tom, co na sebe, ač –uznejte sami– by mu to nemálo pomohlo), to je jasná věc. Našim hradním čarokrasavicím/čarokrasavcům tedy chybí materiál ke sbírání mouder ze světa pohlceného oblékáním a takovýmito zbytečnostmi, tedy chci říct nezbytnostmi, samozřejmě. Proto vám dodáváme informace přímo z Paříže!

Jeden z nejslavnějších návrhářů probíhajícího století Eustache Lacharité pronesl minulý týden k podvečeru na závěr jedné ze svých přehlídek lámanou angličtinou několik obyčejných vět. Ty – aniž by to sám Lacharité předem předvídal – zamíchaly světem poblázněným oblékáním a to v neuvěřitelné míře.

„Letoššny sesonu potsim-sima nasval bych sessonu klobuku. Któ klobúk nema, v kuchsu nény!“ nechal se návrhář slyšet.

Kdo ví, která to múza našeptala mu tato slova. Já osobně jsem názoru, že to ona pleška, která se mu vesele blyští na temeni. Jeho fanklub se sic jednohlasně shoduje, že je to sexy, trendy, magicky krásné a podobné věci v tomto duchu, však já mít takovouto lysinu, taky vyhlásím sezónu pokrývek hlav a pleší. Merline, už vidím, jak se na mě teď seběhnou všechny ty dívčiny poblázněné tímto náfchhášem a utlučou mě svými zbrusu novými čapkami.

Nedivme se proto, že se nyní Londýnem a vůbec všemi kouzelickými metropolemi procházejí mágové a čarodějky s podivnými výplody na hlavě. Tu si to po ulici kráčí elegantní dáma v drahé róbě s kvíkajícím plameňákem na hlavě, či vážený pracovník ministerstva kouzel (jistě též plešatý) s rašící džunglí na temeni.

Jestli jste tedy na straně módního miláčka Lacharitéa, pořiďte si též nějaký extravagantní klobouk z jeho dílny. A jestli ne, pusťte se do vyrábění munice. Ten, kdo shodí na zem nejvíce pokrývek hlavy, vyhraje krabici čokoládových žabek! Do boje!

Tagy: , , ,

Komentáře jsou uzavřeny.

\par