Pánové Dingo a Rukert.. Hodní žáčci či tajní agenti?

Napsal/a Kyera Dayns     Rubrika: Nebelvír, Ze života studenta

Minulý víkend byl hodně rušný .. Opravdu nemám na mysli ty vytopené koupelny a záchodky, ani některé vany plné čokoládových žabek (Které mimochodem nebyly nic jiného, než přeměnění tlustočervi .. Sama jsem se pokoušela jednu sníst) To je ale vedlejší .. Stalo se něco mnohem zajímavějšího .. Proto neotálejte a čtěte dále ..

Vše se odehrálo minulou neděli v podvečer. Venku mezi mraky sem tam prosvitlo sluníčko, ptáčci švitořili na stromech a lehký vzduch přímo nabádal na večerní procházku. Na hradě ovšem panovala naprosto odlišná atmosféra. Těžký vzduch, hádky a plno řevu, všechno toto se dostávalo ven z místnosti v pátém patře – klubovny. Vyrušilo mě to z mé práce a proto tam byl mnou vyslán špeh..

Po nějakých těch minutách se špeh vrátil s nějakými zprávami. Hlavními aktéry toho rozruchu prý byl Adam Rukert a Saliver Dingo. Saliver na Adama zaútočil, mlátili se, nadávali si a pak se do toho vložil nějaký další kluk. Bohužel můj špeh ho neznal. Adam ležel zkroucený na zemi, řval, že ho bolí ruka a nemůže s ní pohnout – k tomu i břicho. Havraspárská slečna jménem Saya se chvíli s neznámým dohadovala co a jak. Nakonec společnými silami Adama vzali pod rameny a dotáhli ho na ošetřovnu. Saliver došel po svých až na ošetřovnu, tedy spíše před ošetřovnu .. Tam se mu udělalo blbě. Dveře ošetřovny byly zaseknuté či zamčené. Všichni se je snažili otevřít pomocí kouzel, včetně zraněného Adama a Salivera. Ano, dokonce i ti dva kouzlili. Můj špeh by nikdy nelhal.

Během pěti minut strávených marným snažením přiběhla celá udýchaná ošetřovatelka. Dveře odemkla a ihned se pustila do ošetřování ran. Saliver se mezi tím stihl i několikrát pozvracet a byl celý zelený. Adam měl nejspíše nějaké těžké zranění, protože si pro něj přijeli pánové od Sv. Munga. Jakmile Saliver tyto pány spatřil, vzal nohy na ramena a utekl. I přes to, že ještě před malou chvílí zvracel.

Tak jsem vám převyprávěla, jak to mělo být podle mého špeha, teď tedy příběh podle mě .. Pánové Rukert a Dingo zajisté dostali nějaké V.I.P. nařízení od tajného spolku jménem Bratrstvo psího drápu. Že jste o něm ještě neslyšeli? Není divu! Je to velice tajný a střežený spolek, ale jak já říkávám, mám své lidi. Nebudu ale odbíhat od tématu .. V tom nařízení stálo, že mají sledovat Bradavice a jejich vývoj. Každopádně, získali nějakou důležitou informaci (Že by nějaké kouzlo z knihovny s omezeným přístupem?) Proto potřebovali nějaké místo, odkud by se mohli dostat nepozorovaně do Londýna. Jedině na ošetřovně se nachází krb, který je volně přístupný a dá se jím přemisťovat alespoň ke Svatému Mungovi. To byla jejich veliká šance, jak předat zprávu Bratrstvu.

Jednoduše tedy hráli, že se spolu v klubovně perou. Někteří jejich spolužáci Adama dotáhli na ošetřovnu, protože si mysleli, že je opravdu zranění. Saliver si mezi tím stihl vzít zvracící srdíčka. Proto se před ošetřovnou pozvracel.

Teď k těm zamknutým dveřím.. Ještě před tím, než šli do klubovny, dali si sraz před ošetřovnou a zakouzlili dveře různými kouzly tak, aby se nedaly otevřít. Bylo to hlavně pro to, aby na Adama lektvar zlomenin a kdo ví, čeho všeho začal působit, než stihne někdo doběhnout pro ošetřovatelku. Jakmile dorazila ošetřovatelka, Adam byl tím pádem ještě rozlámanější. Ošetřovatelka mu na všechno skočila a usoudila, že na to sama nestačí, zavolala lidi od Munga a ti si pro něj přijeli. Adam byl tedy za vodou. Jenom Saliverovi to nějak nezblajzla, ale i tak si ho chtěla nechat na ošetřovně. On ale utekl rychle někam pryč, aby si mohl sehnat další lektvary a blbinky na nemoci.

Dalšího dne ráno se Saliver na ošetřovnu vrátil. Tentokrát to měl víc promyšlené, byl celý zelený a sem tam nějaké ty kapky krve. Stejně jako u předchozího případu se rozhodlo, že bude převezen ke Sv. Mungovi, to mu umožnilo, že se mohl spojit s Adamem.

A jak to tedy dopadlo s tím tajným vzkazem? Dle mého názoru jej předali a poté byli zavaleni zlatem a drahokamy. Navíc určitě začnou šířit pomluvy o tom, že ošetřovatelka je velice nešikovná. Proto se nemůžeme divit, kdyby ji v nejbližších dnech ředitel vysadil ze své funkce.

Kyera Dayns a její tajný špeh na L ..

Tagy: , ,

2x Komentováno

  1. Billy R. Dayns Píše:

    Tajný špeh na L? 😀 😀

  2. Kyera Dayns Píše:

    Pššššt.. Nemusí přece každý vědět, kdo to je.. 😀

\par