Po stopách školních trestů

Napsal/a Carmen Liliana Stormgarde     Rubrika: Mrzimor, Po stopách

Jsou tresty, které vyčerpají. Jsou tresty, které nás donutí k zamyšlení se nad naším chováním. Jsou tresty, která nás nudí. Jsou tresty, které nás baví, ale i přes to si je nechceme zopakovat.

Každý slyšel o existenci školních trestů. Ti méně štastní z nás už si i nějaký vysloužili. Někdo je plní pečlivě, jiný na ně kašle. Ti nejšťastnější, i když to je sporné, je vymýšlejí a zadávají. Na druhou stranu, musejí dohlédnout na plnění trestu a je-li trest písemný, musí ho přečíst. Každá mince má tedy dvě strany.

Nedávno jsem byla přítomna v síni, když student prvního ročníku James Wington (Mrzimor) dostal školní trest od profesorky al’Mearové. Zadání onoho trestu mě přivedlo k nápadu stvořit pro vás, drahé studentstvo a profesorstvo, tento článek do našich novin. Jaké tedy bylo zadání? Jamesovým úkolem jest po následujících pět dní umývat nádobí v kuchyni a následně o tom napsat záznam alespoň na délku jednoho pergamenu.

Co je na tom zadání tak zajímavého, že se mi stalo instpirací? Minulý školní rok jsem si společně s Agnes Muchacha vysloužila trest velice podobný. Od stejné profesorky. Agnes umývala nádobí po dobu pěti dnů, já sedm dní podlahy. My jsme měly o každém dnu napsat alespoň půl pergamenu. Opravdu nudné téma, na které psát slohovou práci, proto jsme si s Agnes náš pobyt v kuchyni zpříjemňovaly a obě jsme se nakonec rozepsaly. No, nechtěla bych naše texty číst. Zajímalo by mne, kolik dalších studentů dostalo trest ve školní kuchyni od profesorky al’Mearové. Nebo má toto zadání vyhrazené výlučně pro nás mrzimorské?

Ten večer, který mi vnukl nápad na článek byly uděleny i další dva tresty od profesorky al’Mearové. Jeden pro Agnes, kterou čeká loupání brambor, opět kuchyně, a druhý pro Stana Smitha, který bude muset uklízet podlahu v sovinci. Myslím si však, že kdyby neměli spolu s Jamesem zakázáno přiblížit se k sobě na víc než dva metry, svůj trest by si také odpykával v kuchyni.

Konečně se tedy dostávám k jádru věci. Má profesorka al’Mearová nějakou skrytou úchylku na školní kuchyni? Je nespokojena s tím, jak pracují skřítci, a proto tam posílá studenty? Nebo se naopak domnívá, že skřítkům nebude vadit pár překážejících studentů? Určitě vás taky napadne spousta dalších otázek. Mnohé spekulace. A ještě více nepravděpodobných důvodů a odpovědí.

Mají i ostatní profesoři své oblíbené tresty, které zadávají opakovaně? Má profesor Gerhardsen oblíbené místo, které hříšníci uklízejí? Čekají nás lavice v učebně lektvarů, pokud budeme přistiženi profesorem Nicolsburgem? Pošle nás profesorka Addams čistit klece kluběnkám (což by byla ta nejlepší varianta)?

Školní rok teprve začal, takže před sebou máme celých deset měsíců na to vypátrat více. Trestům zdar! Takže se nenechejte přistihnout, ať už budete vyvádět cokoliv.

Tagy: , ,

4x Komentováno

  1. James F. Wington Píše:

    Trestům zdar! Ano, ano.. konečně se mé jméno objevilo ve slavném Bradavičníku a to díky Lilušce, díky.. 🙂

  2. James F. Wington Píše:

    ..mimochodem, ještě že jsi nerozebírala, za co jsem ten trest dostal, hanbou bych se propad. 😛

  3. Agnes Muchacha Píše:

    No, tak to teda nevím…Co profák, to jiný trest…Vím o čem mluvím o:-)

  4. Carmen L. Stormgarde Píše:

    Jamesi, buď rád, ale proč prát špinavé kolejní prádlo na veřejnosti? Stačí, že pan kolejní jej (čisté!!!) nedobrovolně vystavil zrakům veřejným…

\par