Pomoc, hledám brigádu!

Napsal/a Ruthie Rossman     Rubrika: Morčata a ti ostatní, Mrzimor

Také jste si všimli, že se začátkem nového školního roku se na naší nástěnce inzerátů v pátém patře neustále množí vzkazy, v naprosté většině novopečených studentů se zoufalou prosbou o možnost vydělání si pár galonů? Ano, už je to tak. Rok co rok stále ta stejná písnička. Ale proč? Z jakého vlastně důvodu?

Nejčastěji to bývá nerozvážnost a neschopnost studentů hospodařit s penězi. Kapesné, které od rodičů dostali promrhají za zbytečnosti. Pravda, bomb hnojůvek a krvácivých kokosek v naší škole nejspíše není nikdy dost, ovšem na brky, pergamen, učebnice a další školní pomůcky již jaksi nezbývají finance. V takovémto případě je doslova spásou školní sekretariát ve druhém patře. Štěstí na nás ovšem nečeká na každém rohu, a tak je třeba mu občas trošičku pomoci. Vstaňme tudíž, nejlépe velmi brzo ráno pravou nohou. Pečlivě se ustrojme, doufejme, že bude mít schodiště dobrou náladu a zavede nás do osudného druhého patra. Pokud štěstí opravdu stojí při nás, můžeme si dle momentální nabídky vybrat brigádu, samozřejmě tu nejlépe finančně hodnocenou a posléze ve smluvený čas pomoci skřítkům s úklidem, paní knihovnici s nepořádkem po ostatních studentech a podobně. V případě, že toto štěstí se rozhodlo s naší návštěvou ještě nějaký ten čas počkat, nezbývá než setrvat a každé ráno, den co den podnikat běhy do druhého patra. (Ještěže my mrzimorští to máme tak blízko.)

Pokud tedy patříte mezi ty, jejichž kapsy jaksi zejí prázdnotou, nezbývá, než Vám popřát hodně štěstí v hledání práce na částečný úvazek a následný peněžitý zisk, nechť je vám odměnou, která vám zcela jistě pomůže s Vašimi studijními záležitostmi.

Tagy:

Komentáře jsou uzavřeny.

\par