Studijní na zámek

Napsal/a Korespondenti     Rubrika: Ve školní lavici, Zmijozel

Možná občas také potřebujete poradit se studijními záležitostmi a rozhodnete se proto vyšplhat z podzemí až do druhého patra, kde sídlí naše milé Studijní oddělení v naději, že Vám právě zde pomůžou, ale ouha! Na dveřích visí modrá cedule s nápisem – „Dnes není úřední den“.
Smůla, řeknete si nejspíš. Možná, zapojíte mozek, vyptáte se přátel, zkrátka poradíte si sami, anebo? Zkusíte jiný den, pravděpodobně hned ten následující.

Opět si opotřebováváte klouby i podrážky Vašich bačkůrek a drápete se vzhůru, počítáte každý schod, který Vás dělí od brány poznání, jíž naše Studijní oddělení bezpochyby zastupuje, avšak! Cedule „Dnes není úřední den“ zde visí stále. To je ale smůla, že? Máme pro Vás překvapivou zprávu! Chyba není na Vaší straně! Náš list Vás může ubezpečit, že si můžete takovým chozením do vrchu klidně nohy obrousit a kontrolovat dveře každý den v libovolnou hodinu a přesto, ničeho nedocílíte. Po důkladném a intenzivním prošetření celé záležitosti jsem došla k závěru, že hradem se samovolně šíří vysoce nakažlivá smolná kletba, kterou jste byli bohužel postiženi i Vy. Proti této kletbě nezabírají žádná ze základních obranných kouzel, ani se proti ní nelze pojistit předraženými hračkami, jež jsou stále k mání v Lokových krámech. Nezoufejte však. Zjistila jsem, že jediné, co musíte pro zrušení kletby udělat je sebrat dostatek odvahy a stisknout kliku. Studijní oddělení je samosebou otevřené čtyřiadvacet hodin denně, sedm dní v týdnu a je tu pro Vás! Nenechte se odradit ani zamčenými dveřmi, ani hrůzunahánějícím hřměním („Ven!“, „Huš!“, „Tady nemáš co dělat! Nejsou úřední hodiny!“) – to všechno je jen iluzorní součástí smolné kletby. Vytrvejte a přesvědčíte se sami.

S přáním štěstí a dostatečné víry sami v sebe.
Zorka Wolfová, Zmijozel.

Tagy: , ,

2x Komentováno

  1. Kate McR. Píše:

    Pěkné, pěkné 🙂 Jsem ráda, že nám sem začínají příspívat i ostatní studenti! 🙂

  2. Bonča Smithová Píše:

    Ach…smolná kletba..to ve mě vyvolává trudné avšak smíchuplné vzpomínky..xD

\par