Vlci znovu útočí aneb Na Příčné už není bezpečno!

Napsal/a Mia E. Phoenix     Rubrika: Mrzimor, Novinky

Ach ano vážení! Příčná ulice není taková, jak se zdá. Vše se mění jen co zajde slunce. K lepšímu? Neřekla bych…

Byl den jako jiný. Všude plno studentů, zvířat a různých individuí. Kráčím si tak se svojí drahou polovičkou po ulici při měsíčku a plno hvězdiček a v tu ránu se na rozhraní mezi Příčnou a Obrtlou objevil velký černý vlk. Nestihli jsme se ani otočit a už byl kousek od mrzimorské prefektky Agnes Muchacha a jednoho neznámého nováčka. Nechtěli jsme vlka dráždit hůlkou, nic méně se nedalo nic dělat, protože po malé chvilce přenesl váhu na zadní chodidla a chystal se vyskočit po své vyčíhané kořisti.

Vytáhla jsem hůlku ve snaze vytvořit nějaké kouzlo, bohužel jsem byla v takovém šoku, že jsem se zmohla jen na držení hůlky. To však naprosto stačilo! Vlk se otočil mým směrem, nechal Agnes být a místo toho se rozešel mým s Gregovým směrem. „A teď Teddy raď“, řekla jsem si v té chvíli. Hůlku jsem stále držela a s vlkem před námi jsme se snažili vycouvat až někam do aleluja. Ale ani to nebylo možné, byl tam obchod s Olivanderovými hůlkami a my jsme se zastavili u zdi. Vlk se velmi pomalu, ale jistě přibližoval a mě v té chvíli nenapadlo žádné kouzlo a místo toho jsem řekla „Mám hůlku nech mě!“. Jako bych ho tím snad mohla zastrašit. Teď se tomu mohu leda smát.

Když už byl vlk u nás a mezi námi byl maximálně metr – dva, tak Agnes vystoupila a na vlka zakřičela. Nám tím rozhodně pomohla, protože vlk se od nás odvrátil, ale sobě uškodila, protože se okamžitě vrhl k ní. Bylo to tak rychlé, že než jsem stačila zvednout ruku s hůlkou, tak už Agnes povalil a udělal jí hlubokou ránu na rameni. Byla jsem v šoku, ale když jsem viděla, že jí teče dost krve a vlk se chystá zaútočit znovu, tak jsem se přeci jen zmohla na rázné švihnutí a pomocí kouzla Incarcerous jsem vlka svázala. Tedy jen jeho tlamu a zadní končetiny. Jakmile padl na zem, tak jsme s Gregem na nic nečekali a běželi za zraněnou Agnes a znovu pomocí kouzla, jsme jí ruku ošetřovali. To však nebyl konec. Jelikož vlk nebyl pořádně svázaný (trochu se mi to kouzlo nepovedlo), tak se z provazů dostal a zabodl drápy do mě. No to ti vám byla bolest. Takovou jste ještě nezažili. Nebyl však čas tam jen tak ležet. Společně s Gregem jsme na vlka zaútočili a svázali ho. Konečně se nám to podařilo a dokonce nám přišli i na pomoct. Ošetřili nás a vlka odvezli. Agens bohužel i po ošetření byla v dosti velkém šoku, ale vůbec se jí nedivím. Následující den už byla v pořádku, myslím…doufám…

A na závěr? Na Příčnou jen s dozorem dospělého!

2x Komentováno

  1. Kate McR. Píše:

    Greg, takový gentleman, nic nezmohl? Pcheee! :D:D klesl jsi u mě hooodně hluboko, chlapče 😀 Jinak ale pěkný zážitek..

  2. Mia E. Phoenix Píše:

    Tak on je nezletilý. Ale stejně kouzlil..:)

\par