Výběrák do nebelvírského famfrpálového týmu

Napsal/a Janie Crucianova     Rubrika: Naše smečka, Nebelvír

Jelikož jsem opět byla zvolena Levou nohou našeho famfrpálového týmu – teda počkat, prý už Kapitánkou! – tak jsem se rozhodla, jako ostatně každý rok, uspořádat výběrový trénink. Nebo vlastně tréninky, jelikož se původně hlásilo docela dost lidí.

Den první

V den prvního tréninku jsem jako obvykle vyrazila v plné polní na nádvoří, kde už čekal můj věrný a spolehlivý Michael Swift. Kromě dalších asi dvou nováčků, kteří se na trénink logicky nechystali, tam nebyla ani noha. Což mě vzhledem k minulému roku, kdy mi na tréninky chodili dva lidi, ani zvlášť nepřekvapilo. Jen trochu rozladilo. Než jsem došla k Michaelovi, tak se objevil ještě náš Ó velký šéfredaktor Vindict a malá Emily Dashwoodová. Jelikož už nikdo další nedorazil, odebrali jsme se na hřiště.

Na hřišti se od nás Vindict odpojil s tím, že létání je pod jeho úroveň a odebral se na tribuny. Prý že nás bude fotit. Tak jsme zůstali ve třech, já, Michael a Emily. Michael obhajoval svůj loňský střelecký post a rovněž Emily se rozhodla dát na střeleckou dráhu. Trénink tak nakonec proběhl v docela příjemné atmosféře, oba dva se očividně snažili a já si zase vyzkoušela post brankáře.

Den druhý

Druhý den výběrového tréninku byl vskutku překvapivý. Zúčastnilo se ho totiž opravdu velké množství zájemců. Jenže byli všichni neviditelní. Vidět byl opět akorát náš Ó velký šéfredaktor Vindict, který měl v plánu pouhé špehování a pak ještě jeden malý nebelvírský prcek, jehož jméno si bohužel nepamatuji. Ale to bude tím, že se mi nepředstavil. Bylo sice roztomilé, že se vehementně dožadoval přezkoušení v létání, což samozřejmě jako všichni prváci, co neměli ani jednu hodinu létání, určitě zvládá na výbornou, ale bohužel – pravidla jsou pravidla. Takže jsem zase sbalila své saky i paky a odebrala se zpátky do hradu.

Den třetí

Musím se přiznat, že jsem na poslední výběrák vyrazila bez jakéhokoliv očekávání. Spíš jsem si v hlavě spřádala plány na odevzdání kapitánské pásky. A proto mě mile překvapilo, či doslova šokovalo, když se ke mně na nádvoří nahrnul rovnou celý dav nebelvíráků. Konkrétně byli hned čtyři. Již podruhé můj věrný a udatný spolustřelec Michael Swift, konečně dorazivší prčimuska Carlotta Reyer, dále pak čerstvá spoluprefektka Kyera Dayns a nakonec, a to mi doslova vyrazilo dech, i sám náš Ó velký šéfredaktor Vindict Veneas. Ano, je to tak. Nakonec překonal svůj odvěký odpor ke košťatům a rozhodl se nám ukázat, že je v létání stejně vyjímečný a dokonalý, jako ve všem ostatním.

Jistě byste rádi věděli, o jaké posty se mí uchazeči ucházeli. Takže, naše milovaná prčimuska opět obhajovala své místo odrážeče – a není se čemu divit, vždyť během těch let si už k Potloukům vypěstovala takřka mateřský vztah. Kyera se rozhodla vyzkoušet svůj ostříží zrak na postu chytače a o totéž místo bojoval i náš udatný Vindict. Michael si přišel v podstatě jen zastřílet, on už měl svůj boj za sebou.

Celý výběrák probíhal za dozoru samotné naší zbrusu nové kolejní ředitelky Drusily Addams (tímto Vás oficiálně vítám v čele naší koleje, paní ředitelko) a naší neméně důležité prefektky Grace. Člověk by řekl, že s takovým dozorem se nikomu nemůže nic stát, že. A opravdu, všichni jsme přežili, i když se nás v jednu chvíli všechny tři míče pokusily zmasakrovat. Ale to prostě k famfrpálu patří. Zlatonku nakonec chytila Kyera, která si tímto zasloužila místo chytačky. I pro Vindicta však tento den skončil úspěšně. Udržel se na koštěti, což byl pro něj úspěch přímo fenomenální, a nakonec souhlasil s tím, že zkusí post brankáře. Jak ho znám, určitě to pro něj bude hračka.

Takže složení nebelvírského famfrpálového týmu pro letošní rok je následující:

Brankář: Vindict Veneas

Odrážeči: Carlotta Reyer a Carlotta Reyer

Střelci: Janie Crucianová, Michael Swift a Emily A. Dashwood

Chytač: Kyera Dayns

Teď si určitě říkáte, že tam mám chybu a napsala jsem jedno jméno dvakrát. Ale není to chyba, je to proto, že naše prčimuska je tak dobrá, že vydá za dva odrážeče.

Ale teď vážně. Kdo by měl ještě zájem dodatečně se přihlásit do týmu na místo druhého odrážeče, nechť mě kontaktuje sovou. Podmínky jistě znáte, ale opakování je matka moudrosti, takže to jsou tyto: nejméně jeden rok létání a člen nebelvírské koleje.

Tagy: ,

Jeden komentář

  1. Marci Mosetová Píše:

    Tleskám…sepsáno s břitkým humorem a poutavě, jen nevím, jestli si z nás autorka nestřílí. Vin je proslulý svou k nechutí k lítání. Pokud to však pro dobro(?) koleje překonal, budou jistě zápasy velice zajímavé. 😀

\par