Havraspár se vrací na famfrpálovou scénu

Napsal/a Marcus T. Melis     Rubrika: Havraspár, Hnízdo

Vážené dámy, vážení páni a především vy, fanoušci famfrpálu, věřte, že nové havraspárské famfrpálové družstvo je na světě. A stačila k tomu jen nová volba kapitána, tři termíny „výběráku“ na členy a nábory náhradníků, které ještě nejsou ukončené. A kdo tedy ve družstvu vlastně je?

Prvním a také jediným (krom kapitána), kdo se na první výběrové řízení dostavil, je Petr Wolf. Tento mladík, kterého si možná pamatujete z utkání proti profesorům, si vybral místo odrážeče a potvrdil, že mu tato pozice sedí. První „výběrák“ (stejně jako třetí) se konal na hřišti zrovna v čase, kdy tam měl i mrzimorsko-zmijozelský tým zrovna trénink, ale kapitánka tohoto seskupení (Alanyniss Almearová, pozn. red.) těm dvěma modrým hráčům povolila zahrát si v jejich tréninkovém minizápase, kde Petr statečně chránil své minimužstvo před potloukem odpalovaným jejich odrážečem, Harrym W. Glesterem.

Na druhý termín se na hřiště dostavilo hned pět zájemců (a kapitán) a kupodivu se všch pět lidí do týmu dostalo. Novými hráči se tedy stali Rose E. Jefferson a Isabella J. Smith na střeleckých pozicích, Billy Dayns jako brankář, Bella B. Beonová, která doplnla dvojici odrážečů a Teri Wolfsonová, hvězda již zmíněného utkání proti profesorům, se stala novou chytačkou. O své místo si řekli v utkání jakéhosi streetfamfrpálu (hra na jednu branku), kde Teri dohnala a chytila zlatonku i za pomalu padající tmy, Billy lapil ránu Is, na ránu Rose však nedosáhl, tento gól však padl po krásné akci, kde brankář neměl šanci. Jen Bella podala v zápase horší výsledek, naštěstí se ale na hřiště dostavil také zkušenější odrážeč Petr, který ji radil, jak držet pálku (tu předtím ještě nikdy neměla v ruce) a jak odpálit potlouk. Petr ji dokonce zachránil, když při prvním zdařilém odpalu ztratila rovnováhu a spadla z koštěte. Protože on stihnul očarovat hřiště kouzlem Pulvínus ještě dříve než dopadla a tak se jí nic nestalo. Poté se za ni zaručil a slíbil, že s ní začne trénovat, takže i ona se do mužstva dostala.

Teď chyběl už jen jeden střelec a byl před námi ještě jeden „výběrák“. Na ten však přišel jen jeden hráč, kapitán, který chtěl původně své místo nechat talentovanějšímu střelci, ten se však nedostavil, tak se posledním článkem týmu stal kapitán, Marcus T. Melis. V tu chvíli bylo družstvo celé a chyběli již jen nepostradatelní náhradníci. Na zatím jediný nábor se dostavili tři hráči a poprvé se stalo, že se jeden z nich se do týmu nedostal. Tímto nešťastníkem se stal Marek B. Holec, který neposlouchal a ještě se chtěl „opičit“ po mrzimorském chytači (Stan Smith, pozn. red.), který si zkoušel střemhlavý let. Akorát, že Marek z toho koštěte skočil a měl volný pád, tak ho kapitán ještě s prefektkou Marci Mosetovou, která se také ucházela o post náhradníka, museli kouzlem Mobilicorpus snést na zem. Ale Marci, spolu s další uchazečkou Sheryl Sawyerovou, to celkem šlo. A ty nedostatky, které nelze zapřít, jistě zmizí při trénincích.

Takhle to je tedy se sportovní stránkou koleje, která je všeobecně považována za šprtskou. Marcus T. Melis

Inzerce

První měsíc a kus školy je za námi. Kus ve kterém nám i škola začala. A měsíc, ve kterém nezaháleli famfrpálisté, kteří doplnili chybějící lidi do svých družstev. Říká mi to, že je čas začít pořádně cvičit, sehrát se a vyhlásit termín prvního přátelského utkání smíšených družstev, při kterém se utkají hráči z mrzimorské a zmijozelské koleje proti výběru z Havraspáru a Nebelvíru.

Doufejme, že v termínu tohoto utkání nám popřeje i počasí, nenapadne sníh a nebude mrznout, protože jak je známo, počasí se může zbláznit. Utkání proběhne ve dne 12.11.2078 v odpoledních hodinách na školním hřišti. Přesný čas se ještě upřesní. (V NonRPG čase tento den vychází na sobotu 16.10.) Doufám, že toto utkání si všichni náramně užijeme, vydaří se a navnadí nás do turnaje družstev jednotlivých kolejí.

Tagy: , , , , , ,

4x Komentováno

  1. Teri Wolfsonová Píše:

    Že já tu zlatonku při zápasu proti profesorům vůbec chytala. Já přece nejsem žádná hvězda! *červená se* 😀

    A co z tohohle článku vyplývá? Třeste se… Havraspár má křídla! 😀 Jinak pěkně napsáno, Marcusi ^^

  2. Marci Mosetová Píše:

    Krásně sepsáno..
    Musím říct, že mě těší, že se kolem týmu začlo něco dít.
    …a Teri, nebuď zbytečně skromná, kdo umí-ten umí. Já tedy ještě moc ne, ale budu se snažit!

  3. Adriana Mukin Cline Píše:

    Pěkně psáno, gratuluju všem členům týmu…a hodně štěsí 🙂

  4. Ála Píše:

    Hihihi. Paráda 🙂

\par