I draci mají respekt – z mudlů

Napsal/a Bonnie Smith     Rubrika: Zeleným inkoustem, Zmijozel

Přátelé, kamarádi, nepřátelé, nekamarádi a nevím co ještě, mám pro Vás smutnou novinu. Z dlouhodobého pozorování, porovnávání, experimentování a studovnání, jsem dospěla k šokujícímu odhalení – nejsme dokonalí! Co se vývoje kůry mozkové týče, jsou možná (a to docela pravděpodobně) mudlové mnohem lepší, než většina kouzelníků!

Ptáte se, jak je to možné? Jak někdo, kdo ani hůlku nedržel v ruce může být chytřejší, než my, kteří poroučímě větru, dešti? Jak vůbec někdo může být chytřejší než my? (Ne, že bych měla něco proti přátelům mudlům, ale musíte uznat, že jsme prostě perfektní!) Odpověď je jednoduchá – draci. Nemyslím tím takové ty draky, co plivou oheň a žerou neposlušné děti. Teď mám na mysli ty draky, kterých se ani mudlové nebojí, draky poslušné a ochočené, draky papírové! Takovéhle draky zná každé malé dítě. Mnohý z Vás je určitě i zkoušel pouštět. Je to krása pozorovat šklebící se obličej plující po obloze. Teď však ruku na srdce, už jste se o to někdy snažili bez kouzel? Prostě vzít draka, vyhodit a pustit? Aby sám držel ve vzduchu, lehčím, než je on sám? Vsadím se, že ne a jestli ano, dovoluji si tvrdit, že se vám to stoprocentně nepovedlo. Nepovedlo se to totiž ani mě, a to už je co říct. Celý den jsem běhala se všemi možnými známými i neznámými a můj ručně malovaný drak co? No ovšem že nevzletěl, ležel na zemi jako kus dřeva, nedal si říct. Tedy, možná to bylo tím, že se urazil, po tom, co ho kamarádka (Evey Wolfmanová, kdybyste chtěli vědět) nazvala chladnokrevným zabijákem, ale to nic nemění na faktu, že když člověk hezky poprosí, má se mu vyhovět. A právě zde se dostáváme do onoho kritického bodu. Mudlové mají pro draky mnohem lepší cit. Sami jste to mnohokrát mohli vidět. Draci je poslouchají na slovo (a jen tak mezi námi, nikdy jsem neslyšela, že by drakům něco říkali, takže nejspíše ovládají i nitrozpit). Nepotřebují k tomu ani kouzla! Jak to dělají? Kdo ví. Ale nejsou to jen létající papírové potvory, v čem nás přátelé nekouzlící předčívají. Oni mají letadla, propisky, děrovačky, ruční pletací jehlice! Ty řeči o mudlovské negramotnosti budou jen pověry. Mějme se na pozoru, máme co dohánět!

Tagy: , ,

Jeden komentář

  1. Yuuki Meruhesae Lawliet Píše:

    Já to taky zkoušela a věřte či né, neposlechl ten drak ani po naléhavém přemlouvání, klečení ani slibování pocků. Zůstanu proto radši u nasyceného roztoku čaje

\par