Nadšení pro famfrpál nemá hranic!

Napsal/a Debby Willsnova     Rubrika: Na koštěti, Zmijozel

Famfrpál, tento kouzelnický sport zajisté všichni známe. A kdo ho nezná… ať se poptá ostatních spolužáků! Všichni bychom se shodli na tom, že je stále populární a oblíbený. Famfrpálových nadšenců přibývá a to ve velkém měřítku! Sama bych však nevěřila, kolik se jich najde právě na škole.

Představte si tuto situaci. Vykračujete si po chodbě na cestě do Velké Síně a vtom zpozorujete skupinku horlivě debatujících prváčků. Poslouchat cizí rozhovory se nemá!; učily nás přeci naše maminky a babičky. Ale zvědavost je mnohdy silnější. Opomeneme tedy slušné vychování a vyhlídneme si nějaké dobré místečko, odkud by se dala ta živá debata poslouchat. Nastražit uši! O čempak si asi ti pidižvíkové povídají? Na to existuje velmi jednoduchá odpověď – o famfrpálu!

Nemám ráda famfrpál. Je to strašně drsná a nebezpečná hra, jak mi onehdá potvrdila i velká hvězda té naší školy Bradavické – Vin Velkolepý (a kdo ho nezná pod touto přezdívkou, tak klidně Vindict Veneas, když jinak nedáte). Nikdy nevíte, jestli Vám potlouk urazí hlavu anebo čirou náhodou spadnete z koštěte. Zkrátka, hra má své mínusy. Ale lhala bych, kdybych tvrdila, že nemá žádné plusy. Samozřejmě, že je má. Adrealin a vítr ve vlasech. Toť vše!

Nevím, co to propuklo. Všichni jenom „famfrpál sem a famfrpál tam“. Vin, ten, který měl létání totálně u paže, Marci Mosetová, Michael Swift a dokonce i má dobrá kamarádka Emily Dashwoodová. Samozřejmě, že bych mohla jmenovat dále. Famfrpál Vám neberu, ale není všechno!

… co takhle zkusit kupříkladu přehazovanou?

Tagy:

5x Komentováno

  1. Marci Mosetová Píše:

    Jej, já jsem zase v novinách! 😀
    Pravda ovšem je, že jsem ještě vloni říkala skoro totéž jako ty..a letos se proháním na koštěti. Má to ovšem svoje důvody, jednak musím vyzkoušet své nové koště, taky jaksi nemáme dost hráčů a navíc..jsem tvor zvídavý a zvědavý, musím si to prostě zkusit.
    PS. očekávám brzy vaše návštěvy na ošetřovně

  2. Adriana Mukin Cline Píše:

    Wow, skvělej článek, 100% pravda, ale musíš uznat, že hnát se na nejrychlejším koštěti s větrem v zádech a cuchajícími vlasy je prostě nádhera…:)

  3. Lia Píše:

    No plně s tebou souhalsím Debby, není fér že všichni mluví jenom o famfrpálu. Přece můžete létat na koštěti jen pro zábavu a nemsíte z toho hned dělat takové haló…trochu mi to připomíná fotbal v mudlovském světě, tam se zase honí banda zpocených týpků za míčem.. 😀

  4. Marci Mosetová Píše:

    Tak třeba já mluvím o famrfpálu jen málo. Většinou probírám úkoly, soutěže a podobné záležitosti, což je však poměrně nudné téma pro noviny.

  5. Debby Willsnova Píše:

    Děkuji za pochvaly, holky! 🙂
    Víceméně souhlasím s vašimi názory, ale stejně… Lia to vystihla, kolem famfrpálu se dělá strašné haló.

\par