Nové postupy v moderním sportu, aneb jak se (ne)hrál famfrpál.

Napsal/a Korespondenti     Rubrika: Morčata o košt'atech, Mrzimor

Implementace nových progresivních metod tréninku famfrpálu je věc jistě velmi potřebná pro výborné výkony a výsledky, nad nimiž zaplesá srdce nejednomu fandovi, ať již této skvělé hry nebo prostě koleje, za kterou ten či onen tým hraje. A tedy vás určitě potěším, že v Mrzimoru a potažmo Zmijozelu sledují každičkou novinku či zprávičku o kdejaké nové technice či metodě, jež by přidala bodík, dva k celkové snaze, a pomohla tak převážit váhy vítězství na stranu těchto mužstev v jinak velice vyrovnaném zápolení s ostatními kolejními týmy. A okamžitě tyto novinky budují do celkové koncepce tréninků pro ověření jejich skvělosti a případný užitek, jak ostatně vyplyne z mého referátu.

Včera jsem se šel poprvé podívat na famfrpálový trénink, moc jsem se na něj těšil, jelikož jsem měl hned dvojitou motivaci, jednak jsem chtěl přirozeně vidět a poznat hráče toho nejúžasnějšího týmu na škole, tedy našeho, a jednak má sestra hraje za Zmijozel a ve společném žlutozeleném tréninku se přirozeně vyskytuje také. Takto natěšený jsem vyrazil k famfrpálovému hřišti, jaké však bylo mé překvapení, když jsem tam dorazil a zjistil, že ono se nejen nelétá, ono se naopak v družné zábavě sedí u opékacích prutů a shání se dřevo na oheň, si jistě umíte představit. Protože jsem nevěděl, co se děje, a velmi mě to zajímalo, šel jsem se ihned optat sestry, co že to má vlastně znamenat. Trochu vyhýbavě mi odpověděla, že bude piknik, a seznámila mě s ostatními zúčastněnými členy obou týmů. Jelikož jsem měl stále trochu obavy, zeptal jsem se přímo kapitánky našeho kolejního mužstva na principy tréninků a dostalo se mi uklidnění, že tento trénink nejenže do celkové koncepce zapadá, ale zajisté přinese svoje výsledky, jelikož se jedná o trénink takticko-strategický: probere se na něm taktika nejbližšího zápasu a strategické složení týmu.

A buřty voněly a párky se opékaly, čaj se vařil a všichni se bavili, ehm strategicky radili, co jim jenom zásoby jídla dovolovaly. Bylo to nádherné. V jednu chvíli nás pobavila moje sestra, když k sobě přivolala pět hrnečků na čaj, přičemž zvládla chytit pouze jeden a zbytek se jí sesypal na hlavu. Alanyniss se v tu chvíli tak rozesmála, že se opařila čajem, jež držela v mávající ruce a musela se ochladit vodou z láhve, která byla určena na strategicko-taktický vrchol tréninku, a to gulášovou polévku. V družném probírání taktických cílů jsme začali pomocí kouzla loupat brambory a krájet párky, byli jsme tak zabráni do zápasů, že jsme si vůbec nevšimli, že večerka již dávno minula. My jsme si nevšimli, ovšem poměrně čerstvá členka pedagogického týmu naší školy Ewangelína Carmela Deshmund ano a chvilečku po desáté nám už stála za zadkem a divila se, co pohledáváme takto pozdě mimo hrad, a poslala nás okamžitě dovnitř. Ála neztratila duchapřítomnost a profesorku ihned zaúkolovala hlídáním vařícího se guláše a donesením nám ho do hradu, já jsem jí navrhnul, že bych s ní hlídal a pomohl jí to odnést, ať toho nemá moc, nic z toho však nezabralo a my byli vyhnáni do kolejních místností.

Co dodat… trénink se myslím velmi vydařil a my všichni fanoušci můžeme s klidem spát, že pro vítězství našeho mužstva bylo učiněno vše, co učiněno být mělo. Já sám se už moc těším na další „trenál“ a novinky, které se budou procvičovat pro lepší výsledky našeho drahého mužstva.

Arameus de Shell

Tagy: , ,

3x Komentováno

  1. Kiara Píše:

    A pak se divme, proč jste nevyhráli xD

  2. Bianca de Shell Píše:

    No tohle bych raději neřešila, protože by to bylo na dlouho:-)

  3. Ála Píše:

    Náhodou vítězství bylo skoro naše 😀

\par