Test hrdinství

Napsal/a Vindict Veneas     Rubrika: Nebelvír, Vtipálkův čmáropis

Zkuste si tento test, zda jste hrdinou, či snad zloduchem? Na rozdíl od těch skutečných hrdinských testů je tenhle bezbolestný. Tento test probádá dokonale vaší komplikovanou osobnost, najde vaši vadu i ctnost. Zjistí, zda odvaha a čest vám v žilách proudí, či strach a hněv vám hlavou bloudí. Pečlivě vybrané a chytře položené otázky s následnou kalkulací vám tohle všechno odhalí.

1. Je tma a vy už skoro spíte ve své postýlce, když k vám něco chlupatého a macatého vleze pod peřinku. Vůbec netušíte, co by to mohlo být, může to být Gracin pes, vlkodlak, nebo taky nějaký vlezlý profesor. Co uděláte?

  • a) Přitulím se k tomu a pomalu nahmatám, co to vlastně je.
  • b) Odkulím se od toho a radši rozsvítím hůlku, abych to viděl/a
  • c) Vyděšeně vyjeknu a uteču někam pryč
  • d) Odkopnu to rychle od sebe a vyženu to prostě pryč ode mě ať je to co je to (když nebude reagovat na křik, zkusím hrubou sílu)

2. Touláte se takhle po hradě a najednou před sebou vidíte kamarádku, jak stojí bezradně u obrovské hnusné hromady čehosi, vydávající monstrózní smrad, který vás udeří do nosu. Pravděpodobně trollí lejno. Zjistíte, že ji tam spadly cenné hodinky od babičky. Co uděláte?

  • a) Přece nenechám někoho v nouzi a pomůžu jí. Začnu se v tom hnusu hrabat i přes ten vražedný, slzy nahánějící puch.
  • b) Začnu přemýšlet a bádat po tom, kde se vzalo trollí lejno na hradě, aby tam nebyl troll.
  • c) Asi neudělám nic, protože tak nestvůrná zplozenost jako ten obří výkal mě totálně vyděsí. Možná uteču, pokud neztuhnu strachy. Ať už se bojím lidožravých rarachů, co žijí v trolím trusu, nebo samotného trolla, který beztak ještě může trousit poblíž.
  • d) Zůstanu tam a začnu se jí škodolibě smát a sledovat, jak se v tom rochní. Samozřejmě dost daleko od smradu. Mezitím si vymyslím vkusné posměšky jako lejnocucka, hovniválka atd.

3. Někomu se zatoulalo koťátko na vrbu mlátičku. Nějakým zázrakem ta vrba na nebohé kotě neútočí, ale něco by se mělo dělat. Na kotě navíc není skoro vidět. Jen je slyšet mňoukání o pomoc. Co uděláte?

  • a) Začnu lézt na strom, abych to nebohé koťátko zachránil. Nehledě na to, jak vysoko, nehledě na to, že než tam vylezu tak mi mlátička rozbije ciferník.
  • b) Kotě zkusím nechat nalákat na misku s mlékem, sice to kotěti možná nějakou dobu potrvá, než vyleze, ale trpělivost přináší růže. Když konečně vykoukne, přitáhnu si ho kouzlem.
  • c) Tohle je moc děsivá situace, vysoký vražedný strom a sebevražedná kočka. Radši zmizím, než mě někdo řekne, ať ho zachráním.
  • d) Vezmu pořádný šutrák a hodím ho po kočičce. Třeba ji trefím, nebo trefím větvičku a shodím kočičku. Nebo naštvu mlátičku.

4. Vidíte velikého, chlupatého a hlavně děsivého pavouka, jak leze kamarádovy po obličeji. Těžko říct, jestli mu chce udělat jen pavučinu na hlavě, ale kouká na něj nějak mlsně. Samozřejmě kamarád ztuhl strachy. Co uděláte?

  • a) Chytnu pavouka rukou a opatrně ho odložím bokem, teda jestli mě nekousne. (já vím, zapomněl jsem, že mám hůlku, ale někdy ji hrdinové přece nepotřebují)
  • b) Plesknu rychle, vší silou pavouka, i když to asi bude znamenat, že po něm zůstane nevkusný flek na kamarádovy. (buďto ho rozmajznu útočným kouzlem, nebo rukou. To záleží, jestli mám hůlku sebou nebo na pokoji)
  • c) Začnu ječet jak malá holka.
  • d) Budu zvědavě sledovat co se stane, ovšem postavím se opodál, aby ta potvora na mě nepřeskočila.

5. Jste zavřen/a uvnitř zapadlé místnosti v kleci nad obřím kotlem horké nudličkové polévky. U vás je sklenice plná nevídaných hnusů, červů a kdovíčeho všeho nechutného, ale někde v ní by měl být klíč. Co uděláte?

  • a) Hrábnu rukou do nádoby plné hnusů a budu v tom hrabat tak dlouho, dokud nenajdu klíč. Polévku potom přeskočím na zem.
  • b) Odemknu si kouzlem alohomora a je po problému. Stačí jen pohrabat v hábitu po hůlce.
  • c) Budu čekat na svého zachránce, možná se rozpláču a budu zoufale volat o pomoc
  • d) Počkám si s připravenou hůlkou a budu bedlivě koukat kolem, dokud se neobjeví viník, který se jistě přijde posměšně nakouknout. Potom na něj uvalím svojí strašnou pomstu. Určitě si za tu dobu naplánuju něco pěkného, jakože třeba prorazím kouzlem obří kotel s polévkou, která na něj vytryskne horkou záplavu nudliček

6. Touláte se děsně pozdě po hradě, až dojdete do velké síně. Najednou všechny pochodně a svíčky postupně zhasnou, jakmile je ovane děsivý chlad, který i na vás dopadne. Vše pohltí černočerná temnota. Nevidíte si ani na špičku nosu a náhle slyšíte děsivé blížící se kroky z chodby. Co uděláte?

  • a) Rozsvítím si Lumosem hůlku a vyjdu neznámé osobě naproti. Sice tak prozradím svojí pozici, ale aspoň zjistím, co je ta bytost zač
  • b) Rozsvítím si hůlku, ale vydám se radši směrem pryč zadními vrátky. I kdyby to byl jen učitel, bude z toho jenom problém.
  • c) Zalezu rychle pod nejbližší stůl a začnu se klepat strachy.
  • d) Začnu metat útočná kouzla po všem, co se hne ve tmě. Prostě budu střílet a řvát, dokud si nebudu jistý, že jsem to sejmul.. potom se teprve podívám, kdo to je.

7. Do síně přiletí k smrti vyděšený duch, který tvrdí, že jakési děsivé a zrzavé monstrum s velkými tesáky a drápy jako břitvy je na 2. patře. Duch sám vypadá, že by vyděsil i půlku Obrtlé ulice, takže těžko říct co mohlo vyděsit právě jeho. Co uděláte?

  • a) Zrzavých věcí může být dost, (může to být jak zrzavý vlkodlak, tak nějaká spanilá rusovláska Lottka) třeba dělá z komára velblouda. Pudu to omrknout, pro bezpečí všech.
  • b) Pokusím se z duchova koktání vyždímat víc informací a třeba pak přijdu na to, co tam je.
  • c) Nebudu riskovat, že mě něco zabije, jestli je tam opravdu tak děsivá příšera, tak tam rozhodně nesmím jít. Spíš se někam schovám.
  • d) Řeknu všem, že tam jdu, vyběhnu rychle ze síně a tam se ale schovám za rohem. Počkám si, až proběhnou ti strašpytlové, kteří mě chtějí zastavit a pak jen stačí naslouchat, jestli uslyším děsivé zvuky jako výkřiky o pomoc, křupání kostí a ták. Když nic takového nebude, mohu tam jít s myšlenkou, že tam nic vražedného není.

8. Spolužák něco nemile bublajícího kuchtí v kotlíku a vy od něho zjistíte, že nakuchtil nemilou lektvarovou míchaninu čehosi, co může udělat cokoliv. Třeba to za chvíli vybouchne. Co uděláte?

  • a) Chytnu ho, a vší silou začnu tahat co nejdál od kotlíku. Nakonec ho svalím k zemi a zalehnu, abych ho chránil/a před výbuchem vlastním tělem. Pokud chlapce nedostanu z místa (má nadváhu, je natvrdlý atd.) tak podniknu plán B: vezmu kotlík a rozeběhnu se s ním jako akční hrdina k oknu a prohodím ho skleněným oknem ven, kde budu doufat, že zrovna nikdo není
  • b) Řeknu klukovy, ať jde od toho a odběhnu zavolat profesora. Rozhodně nebudu jančit.
  • c) Začnu zmatečně ječet, vyvolám paniku, že bradavice vyletí do vzduchu a uteču pryč.
  • d) Odejdu do bezpečné vzdálenosti a budu zvědavě sledovat, co ten lektvar udělá. Jestli to bouchne, nebo z toho vyleze žravá slizka a začne hltat děti, či jiné srandovní věci, které se mohou stát.

9. Jste v džungli s několika lidmi na významné expedici za opičím rájem a z nenadání vás přepadlo a zajalo hejno divokých opic. Svázaly vás a odnesly do opičího chrámu. Na freskách je jasně vidět že tyto opice uctívají jakési božstvo. Zřejmě chtějí na vás provézt jakýsi rituál. Z jejich opičích skřeků není moc rozumět, ale nakonec se díky jejich posunkům dozvíte, že chtějí, abyste políbili velkolepého opičího krále, který nevypadá zrovna k světu a zuby má zkaženější než kdejaká opice. Ale poblíž něho jsou odloženy i vaše hůlky. Pořád jste ale obklopeni divokými opicemi. Co uděláte?

  • a) Políbím opičího krále, tím odvedu trochu pozornost, vezmu hbitě hůlku a vyvolám nějaké efektní kouzlo. Budu doufat, že to na opice zapůsobí. Začnou mě uctívat jako boha, klanět se mi a já pak budu moci zase v klidu s ostatníma odejít z tohoto zapovězeného světa
  • b) Před polibkem opičáka se budu zdráhat, ale nakonec ho políbím. Budu doufat, že to opice uspokojí tak, že nás nechají být.
  • c) Nechám zbytek mojí skupinky v líbacím rituálu, na který všechny opice tak vykuleně hledí a sám/sama se pokusím v momentě nepozornosti dostat z pout a utéct pryč.
  • d) Opičáka rozhodně líbat nebudu. Zato jak se dostanu k hůlkám, tak rychle svojí vezmu. Sejmu kouzlem krále opic a začnu metat kouzla kolem sebe. Opice uvidí, jaký jsem silný bůh. Začnou mě uctívat jako boha a já pak budu moct vládnout opicím. S takovou opičí armádou mohu dobýt svět. S jejich pomocí objevím spousty skrytých pokladů a stanu se nejmocnějším opičím bohem na světě. Muchachá!

10. Bylo vám vedro a tak jste vypil/a spousty litrů vody. Teď už to ale nemůžete vydržet a musíte tu vodu pustit ven. Ale všechny záchody jsou jak na potvoru zavřené, obsazené, nebo rozbité. Pobíháte směšným krokem tam a zpátky po schodišti a obrazy se vám už smějí. Co uděláte?

  • a) Jediná možnost jak to důstojně a s hrdostí vypustit je vyběhnout ven. Proběhnout kolem šplouchající fontánky na nádvoří až někam do přírody za strom. Když se do toho pustím s vervou, tak tento nelehký úkol určitě zvládnu.
  • b) Tam, kde je to obsazeno začnu tancovat taneček, co snad zažene trochu velkou vodu, budu volat na toho člověka, ať si pospíší a budu bušit na dveře, i kdyby tam byl sám pan ředitel.
  • c) Nevydržím to a vzdám se.. prostě to pustím. Nemohu bojovat s přírodou. Pak si vyměním kalhoty.
  • d) Naštvu se a prostě vyrazím dveře do nejbližšího záchodu. Jestli tam někdo bude, tak ho násilím vykopnu, ale prostě vykonám tu svatou potřebu. Po cestě pryč pokřivím každý obraz, co se mi smál.

Teď když máte hotovo si za každou odpověď a) připočítejte 2 body, za b) jeden bod, za c) jeden odečíst a za d) odečíst dva.

Výsledný výpočet už jen porovnejte v naší chytré tabulce.

20 bodů – Jste pravý hrdina se srdcem na pravém místě. Někteří by mohli říct, že blázen protože vaše jednání nikdy nemělo moc rozumu. Přece jen některé věci se dají řešit bez hrdinských móres. Ale my hrdinové jsme prostě takoví. Není čas na používání mozku, když zachraňujeme svět.

15 až 19 bodů – Velmi se blížíte svojí skvělostí k hrdinství. I když jste občas zapochyboval/a. Pořád se dáte klasifikovat jako skoro prvotřídního hrdinu.

6 až 14 bodů – Vaše jednání už začínají mít inteligenci.. ta vás sice brzdí v dokonalém hrdinství, ale pořád jste slušný kladný hrdina. Někdy vaše činy mají lepší efekt jak ty od hrdiny.

-5 až +5 bodů – pohybujete se kolem nuly, což znamená průměr. Jste nenormálně normální

-6 až – 14 bodů – S velkou pravděpodobností patříte do skupiny srabů. Bojíte se hodně věcí a často se lekáte, ale nestyďte se za to. Nebýt strachu tak všichni vymřeme. Hrdinové mají malou životnost.

– 15 až -19 bodů – Jste zkažený bídný červ, ale něco ve vás ještě není tak hnusné. Jste spíše druhořadý ničema a lotr.

-20 bodů – Dokonale zkažený a podlý tvor. Jste na dobré cestě být velkým záporákem. Vaše cesta vede tam, kam slunce nedosvítí. Pomsta a hněv je něco, co vám není cizí. Běda těm, co vám zkříží cestu.

Je také možné, že jste měli velké plusové a mínusové výkyvy.(Jakože například jedna odpověď byla za plus dva body, jedna zas za mínus dva) Pro takové z vás mám jen jedinou radu: Objednejte se k Mungovy na oddělení duševně chorých, jelikož vaše mysl je vysoce nestabilní, labilní, senilní, nebo něco podobného. To vám řekne váš psycholékouzelník.

Snad vám tento test byl ku prospěchu a vy teď máte jasno, jak to s vámi je a bude. Já sám doufám, že v naší škole je víc plusových než mínusových lidí.

Vindict Velkoplusový Veneas

Tagy: , ,

6x Komentováno

  1. Agnes Muchacha Píše:

    ty otázky jsou prostě úžasné :,) ale to už jsem ti říkala 🙂 jinak, co se týká mého výsledku, tak ten asi bude až ráno 🙂 teď spím, cítím se divně a ještě k tomu mi vedle vstávají rodiče 🙂

  2. Marci Mosetová Píše:

    Tedy to se ti povedlo, vážně! Nejen že jsem si to přečetla, dokonce jsem si ten test i udělala…. 🙂

  3. Lole Píše:

    Prej nějaký vlezlý profesor 😀 no pobavil si mě chlapče.. 🙂

  4. Agnes Muchacha Píše:

    Tak můj výsledek je docela uspokojivý. Prý mám dokonce i něco jako inteligenci 😀
    A jinak se mi velmi líbí to jedno kráásné slovíčko u otázky číslo 9. 😎

  5. Alex R. Moongleam Píše:

    To je bezvadnej článek tohlecto…ty otázky jsou skvělý, můžu s uspokojením napsat, že já, Alík jsem skoro prvotřídní hrdina 😀

  6. Adriana Mukin Cline Píše:

    Fakt bezvadný, skvělý otázky, mno, vyšlo mi 17 bodů, tkž fakt good!!! Velká pochvala 😀

\par