Záhada růžového mýdla

Napsal/a Korespondenti     Rubrika: Drobty, Havraspár

I přišel podzim a ze stromů okolo břehu jezera (samozřejmě, krom sakury, jež stále kvete) začalo opadávat žluté, oranžové a rudé listí. Podzim je okouzlující období, ve kterém se ráda projdu okolo jezera a pokochám se přírodou. Nádherně zbarvené listy šustí po nohama, vítr vane kol mne a já… „Uááá!“ já náhle po čemši kloužu a končím v sedě na zemi. Pohlédnu, co to způsobilo můj velkolepý pád a hle, zpod rudého listu na mne vykoukne kus růžového mýdla.

Jak se mýdlo dostalo takto ven, narafičeno pod spadaným listím? Toť růžová záhada. Abych ji tedy vyřešila, musela jsem prozkoumati předmět doličný. Se vší opatrností jsem růžové mýdlo přenesla do modré společenské místnosti a prohlédla si jej ze všech stran. Nebylo to mýdlo, jaká se běžně nachází na hradních umývárnách. Toto mýdlo bylo větší, růžovější, mělo na sobě nalepeno listí a… na jedné straně mělo ručně (a křivě) vyryto Domenico Ranieri.

Prve mne napadlo, že si snad náš předrahý kolejní podepisuje mýdla, ale rychle jsem tuto teorii zavrhla, neb bychom se mohli pomalu dostat k tomu, že náš pan Ranieri chodívá o večerech k jezeru, aby tam růžovým mýdlem provedl každodenní hygienu. A to by asi vůči řediteli Havraspárské koleje nebylo nejvhodnější.

Zkoumala jsem tedy, opatrně, zda snad nemá náš milý kolejní na škole svůj dívčí fanklub (růžové mýdlo, jako dar od chlapce, jsem vyloučila ihned). Je pravda, že jsem jakási fanouškovská seskupení objevila, každému však bylo mýdlo záhadnější, nežli mně.

Tímto zkoumáním jsem však došla k jednomu jménu, a to nebelvírské primusky jménem Carlotta Reyer, jež má údajně u pana profesora vroubek. Pokoušela jsem se Carlottu nalézt na chodbách, až mi ji jednoho krásného dne milý mrzimorský spolužák ukázal.  A ejhle, onu osobu jsem již jednou spatřila, o prázdninách. Z toho mála, co jsem o Carlottě  z krátké srpnové konverzace věděla, mohu usoudit, že by jí bylo růžové mýdlenko více než podobné. Co s ním však dělala u jezera? Ztratila ho tam, či jej snad schovala úmyslně?

Na to se budete muset optati samotné Carlotty.

Vaše záhadami opředená

Rivery

Tagy: , ,

2x Komentováno

  1. Teri Wolfsonová Píše:

    Skvěle napsáno! *tleská* 😀 Chtělo by to pokračování záhady 😀

  2. Rose E. Jefferson Píše:

    Velmi povedený článek :). Líbil jse mi a pokud budu pokračování, ráda si ho přečtu ;).

\par