Blíží se? Vánoce!

Napsal/a Debby Willsnova     Rubrika: Ve školní lavici, Zeleným inkoustem, Zmijozel

Každý z nás už zajisté zaznamenal, že paní zima je opět mezi námi, i když si s nadílkou prvního sněhu dává trochu na čas. Mráz sice vládne už několik dní, ruku v ruce s jinovatkou, ale po sněhu ani památky. Mně, jako odpůrkyni zimy to nijak zvlášť nevadí. Ale najdou se i tací, kteří toužebně očekávají tu první sněhovou vločku letošní zimy.

Nemám ráda zimu. I přes to připouštím, že pohled na zasněženou krajinu je mnohdy fascinující. Celá krajina oblečená do třpytivě bílého pláště, kdo by neměl radost z té mrazivé nádhery. A ten sníh, který nám pod nohama křupe jako tvrdé pečivo…  Ale ta představa, kolik vrstev oblečení si budu muset obléci, než vůbec vyjdu ven! Vytáhnout zase čepice, rukavice, šály… Brrr, chci zpátky léto!

K zimě však neodmyslitelně patří Vánoce. Svátky klidu a pohody, které se pomalu a jistě blíží. Vánoce jsme si připomněli již prvního prosince na nádvoří, kde nám kolej Mrzimorská připravila pěknou podívanou a my jsme měli možnost na vlastní oči shlédnout podařený příběh s velice zajímavým obsazením rolí. A bude se pokračovat, pestrý program letošních Vánoc na hradě visí na školní nástěnce již několik dní. Vyptávala jsem se a k mému překvapení valná většina studentů hodlá strávit letošní Vánoce na hradě, než doma, u rodinného krbu. Té většině se popravdě ani nedivím, v Bradavicích přeci o těchto svátcích panuje příjemná atmosféra, tak komu by se chtělo domů?!

Tagy: , ,

2x Komentováno

  1. Adriana Mukin Cline Píše:

    Jejky ať už začne sněžit 🙂

  2. Marci Mosetová Píše:

    Já jako obvykle budu na hradě, bývá to tu skvělé. Jen ten sníh aby byl, bude koulovačka a budeme stavět sněhuláka.

\par