Zrození golemů

Napsal/a Teri Wolfsonova     Rubrika: Drobty, Havraspár

Říkáte, že golemové neexistují? Že jsou to jen báje a pohádky na strašení malých dětí? Dovolte, abych vás tímto článkem vyvedla z omylu.

Golemové existují. Není o tom pochyb. Mám důkaz. Rovnou tři živoucí důkazy. Ovšem golemové se mohou zrodit pouze na jaře, když roztaje sníh a je dost bláta, na podzim, když hodně prší a vyjímečně v létě, přijdou-li nějaké nekonečné deště, díky kterým je všude dost bahýnka na stvoření těchto hliněných bytostí.

Tito golemové však nejsou takoví, jak je známe z legend. Ano, jsou to hliněné bytosti a ano, pohybují se trošku nemotorně. Rozhodně ale nemají v hlavě šém, který by jim říkal, co mají dělat. Tihle golemové mají v hlavě piliny a některé vyjímky dokonce miniaturní mozek.

Ale pojďme dál. Jak vlastně takoví golemové vznikají? Já jsem se nedávno stala svědkem zrodu hned tří takových golemů. Konkrétně to bylo 7.4., když jsem se dostavila na náš havraspárský famfrpálový trénink. Na moje narozeniny. Teď si říkám, že je to trošku zvláštní… možná.

Tréninku se zúčastnil třeba i Míša Swift, jakožto posila. Všechno probíhalo, jak mělo. Já kdesi ve vzduchu lovila zlatonku, takže jsem moc neviděla, co se okolo mně děje. Ta zlatá mrška mě pořádně prohnala a na závěr slétla až těsně nad rozbahněnou zem, jako by mě chtěla potrápit. Protože jsem věděla, že kdykoliv mohu škobrtnout o nějaký bahenitý hrbolek, rychle jsem po zlatonce chmátla a tradá!, ta mrška byla má. Ale přesně v tu chvíli jsem o zem skutečně škobrtla, násada koštěte se mi zabodla do bahna a já krásným saltem přistála v blátě. Tak vznikl první golem.

Když jsem se posadila a ohlédla jsem se, viděla jsem, jak náš kápo Marcus a Míša klesají dolů, zatímco se přetahují o camrál. Nakonec skončili na zemi i oni, bahno se na ně nalepilo jako mouchy na mucholapky. Teď už stáli na hřišti tři golemové. A golem-camrál.

Ano, staly se z nás bytosti z hlíny a protože jsme bláto měli skutečně všude, pohybovali jsme se trošku jako mátohy, především tedy já. Proto si nás kdekdo mohl zařadit mezi podivné tvory žijící v Bradavicích a jejich okolí. Zaplaťmerlin se ale nikomu nic nestalo a naše golemovitost byla vyléčena příjemnou koupelí.

A pak že golemové neexistují! I vy si můžete stvořit svého golema! Stačí jen hodit kamaráda do bahenité kaluže. On vám sice asi nepoděkuje, ale vy budete mít pocit skvělého a moudrého stvořitele hliněné bytosti. Tak proč to nezkusit?

Tagy: , ,

Komentáře jsou uzavřeny.

\par