10 nejnebezpečnějších míst

Napsal/a Bonnie Smith     Rubrika: Ve školní lavici, Zeleným inkoustem, Zmijozel

Žáby se řadí mezi oblíbené domácí mazlíčky už o dob praprababiček našich praprababiček. Dnes již jsou sice mírně na ústupu, avšak i přesto věřím, že se mezi vámi najdou mnozí, kteří nějakou tu ropuchu vlastní a dokonce si ji přivezli s sebou do Bradavic. Pokud se do této skupiny řadíte a máte svou žábu na tolik rádi, abyste si ji i v pořádku přivezli domů, věnujte prosím pozornost následujícímu článku. Možná, že pak zjistíte, co všechno děláte špatně.

Jak jsem již předestřela,  žáby se po i jediném školním roce ne vždy nacházejí v původním stavu. Setřený kožní sekret nebo malá zlomeninka jsou sice nepříjemné, ale žáby se s nimi obvykle vypořádají samy. Avšak s amputacemi, oslepnutím, či psychickou újmou si tak snadno neporadí. Snad proto se ve školním řádě nachází pravidlo číslo 14, jež zakazuje mazlíčkům pohybovat se po prostorách školy. V případě,  že se však rozhodnete, či budete nuceni toto pravidlo porušit a nebo ho neporušíte vůbec, vám nyní Bradavičník přináší seznam deseti míst pro naše slizké přátele nejnebezpečnějších.

1.Velká síň – Ačkoliv se jedná o část hradu studenty velmi oblíbenou (vždyť, kde jinde se pořádně naobědvat?), žabkám se návštěva Síně může změnit přímo v hororový zážitek. Že nevíte proč? Inu proslíchá se, že žabí stehýnka jsou velmi oblíbenou pochoutkou, jak francouzských studentů, tak profesorského sboru.

2. Učebny – Psaní taháků na žáby už dávno odzvonilo. Profesoři tuto taktiku prohlédli a inkoust na žabí kůži prý způsobuje nepříjemnou kopřivku.

3. Schodiště – Nechcete-li, aby se vaše žába stala obětí nejnovějších drbů, nepouštějte ji na obrazy přeplněné schodiště!

4. Dívčí umývárny – Spustí se křik vyděšených dívek a žába ohluchne. To není pěkná vyhlídka, co?

5. Chlapecké umývárny – viz dívčí umývárny s tím, že se spustí křik chlapců.

6. Ošetřovna – Pokud vaše žabka není zraněná, zbytečně ji nevystavujte nebezpečí nakažení nějakou chorobou. Nehledě na to, že i z horeček blouznící studenti na ošetřovně, by vaší žabce mohli ublížit.

7.  Klubovna – Ne jedna žába již zahynula na udušení chlupatým růžovým polštářkem…

8. Klece s kluběnkami – Všichni ty pažravé tvorečky u šafářovy chýše rádi chodíme krmit. Jen aby to nebyl poslední výlet vašeho kuňkajícího mazlíčka.

9. Jezero – Že je to u jezera pro obojživelníky bezpečné? Tak schválně kolik z nich má plavecký list?

10. Zapovězený les – Je smrtelně nebezpečný pro všechny tvory, kteří do něj nepatří. Mohu vás však ujistit, že pokud svou žábu nebudete házet po nějaké příšeře v zoufalé snaze o záchranu vlastního života, má na přežití mnohem větší šanci než vy.

Tagy: , , , , ,

Komentáře jsou uzavřeny.

\par