Byla nebyla… jedna báječná síň.

Napsal/a Marci Mosetova     Rubrika: Drobty, Havraspár

Těžko říct, kam tenhle příspěvek zařadit. Je to bajka, pohádka..nebo horor či snad holý fakt? Posouzení nechám na laskavém čtenáři…

Představte si, jak večer v pohodě a klídku sedíte v síni, vychutnáváte si tousty a jen tak lelkujete. Samozřejmě nečekáte, že by se stalo něco nečekaného. No, i když… občas zaslechneme nadávající obrazy, někdy spadne brnění, jindy se objeví pohyblivá kaluž. Na což už jsme si tak nějak zvykli, takže to většinu z nás nechává v klidu. Když nejde o život a neteče krev, tak co se vzrušovat.

Ale představte si, čistě teoreticky, že by se stalo něco jiného. Například – že by se vám pod rukama začal otřásat a vrzat stůl, až by nádobí na něm nadskakovalo. Ale jen tam, kde byste seděli vy, jinak by stůl byl v pořádku. I sousední stoly by se chovaly tak, jak mají. Třeba by se i rozevřel, takže by před vámi chyběl kus stolu  – a pak by se zase zavřel. Možná byste si řekli, že se vám to zdálo, že to jsou něčí vtípky, nebo že už je tomu čárymáry konec. Ale ne. Ve chvíli, kdy byste to nejméně čekali, by se totéž stalo s lavicí – ovšem s tím rozdílem, že to „zavření“  by tentokrát přiskříplo vaše ctěné pozadí. Tak to by si nikdo nemohl číct, že se mu to jen zdá. Ono takové zranění, navíc spojené se zadřenými třískami, určitě není nic příjemného.

Říkáte si, co to zase ta holka má za nápady? Že je to holý nesmysl? Milí zlatí… a hlavně červení… nevymyslela jsem si ani slovo. V naší milované škole se dějí různé – hrůzné – věci, takže proč by to nemohl být agresivní stůl? Jsem ráda, že to nepotkalo mě, to se klidně přiznám. Ani to nebyl můj kolejní stůl, Roweně díky. Ovšem… člověk neví dne ani hodiny.

Musela jsem se s vámi podělit o to, čeho jsem byla svědkem. Na druhou stranu nechci vyvolávat nějakou paniku, která by zapříčinila hladovění studentů v důsledku obav ze stolů v naší síni.

Takže… bylo nebylo…

Tagy: , ,

2x Komentováno

  1. Mikey Píše:

    Ještě, že tam není jmenován vlastník onoho pozadí… 😀

  2. Bonča Smithová Píše:

    Ale stejně jsem ještě neviděla ty všemi slibované šktrící špagety…:D

\par