Neviditelná síla řádila na hřišti

Napsal/a Teri Wolfsonova     Rubrika: Drobty, Havraspár

Chodíte občas na praktické hodiny létání? A víte, co se tam děje? Ne?! Tak to vám to tedy povím, abyste věděli, do čeho jdete. Chyťte se kamaráda sedícího vedle vás za ručičku (ale bacha na Rowenu!) a valte bulvy, budete se bát! Poslední praktická hodina létání totiž nejprve vypadala jako… jako… No, však uvidíte. Slyšte příběh, který se odehrál minulý školní rok.Když nezapomenu, tak i já doplachtím na hřiště, kde mají mít praktickou hodinu létání prváci. Víte co, aspoň si natrénuji nové manévry, co jsem se naučila, stejně tak jako kapitán našeho týmu. Tentokrát jsem tam byla dříve, než náš ó létající Marcus, což se mi stává jen zřídkakdy. Pozdravila jsem se s přáteli a pak jsem jen okounila kolem. A helemese! Od hradu se k nám přibližovalo světýlko. Mnozí chytří prváci začali usuzovat, že se blíží dozor. Ano ano, i já jsem byla toho mínění. Když se však světlo přiblížilo, začalo různě zhasínat a zase se rozsvěcet před tvářemi prváků, některé slabší povahy to polekalo. Já jsem si tak levitovala na koštěti nad kůlničkou a pozorovala ten humbuk pode mnou. Když tu náhle buch! – ozvala se od kůlničky jakási hlasitá, dutá rána.

Shlédla jsem tedy dolů a co nevidím! Marcus naboural do kůlničky. Zřejmě ho oslepilo to světýlko, nebo co. Asi letěl za ním. Zděšeně jsem slétla o něco níže k němu a dožadovala jsem se odpovědi na otázku, zda je v pořádku. Zatímco se Marcus válel v tenké vrstvě sněhu před kůlničkou, mému havranímu zraku neuniklo, co se děje mezi prváky. Teď budete valit bulvy! Něco jim podráželo nohy. Nějaká neviditelná síla. Padali k zemi jako pytle brambor. Ať zkoušeli co chtěli, třeba naslepo takové Finite incantatem, nic nezabíralo. Neviditelný podrážeč nohou nepřestával. Někteří studenti dokonce ztratili hlas!

Po nějaké chvilce jsem konečně dostala odpověď od Marcuse, což mě ubezpečilo, že žije. Hrdinsky jsem ho nechala, ať se posbírá, a zatím jsem sledovala, co se děje dole. Teda řeknu vám, rozhodně se mi nechtělo slétávat dolů. Třeba by mě ta neviditelná síla stáhla z koštěte, merlinví. Zkrátka se mi nechtělo nic riskovat, ani mému kamarádovi Míšovi ne.

Když tedy pominula první vlna hororové scény a neviditelná síla víceméně přestala studentům podrážet nohy a připravovat je o hlas, naskytla se nám scéna číslo dvě. Nad hřištěm se vznášela naše odrážečka Bella, bezmocná, držena tou neviditelnou silou ve vzduchu. To vám povídám, že byla pořádně vyděšená. Kdo by nebyl!

Ovšem i teď se našli další hrdinové, kteří se ji pokoušeli zachraňovat nejrůznějšími kouzly. Naštěstí se pak ale otevřela kůlnička s košťaty, a tak se hrdinům naskytla nová šance, jak Bellu vysvobodit. Někteří se na ni teda pěkně vykašlali, ukořistili nějaké koště a šli si trénovat. Koho by zajímala nějaká Bella, že? Košťata jsou lepší.

Našlo se však pár odvážlivců, kteří nasedli na koště a vydali se Bellu zachránit. Mezi nimi bylo hrdinné lvíče, Samuel Jake Gordon, dále pak náš odvážný kapitán Marcus T. Melis, který se stačil vzpamatovat ze svého blízkého setkání s kůničkou, a pak také třeba Jel Maghar, další hrdina z řad modrých. Omlouvám se, jestli tu není jméno některého hrdiny, ale mé oči nestačily zaznamenat všechno a mozek už vůbec ne. Vždyť byl večer! Tak mějte pochopení.

No ale zpátky k tématu. Brzy se ukázalo, že od Belly vanou nějaké neviditelné proudy, nebo tak něco. Protože třeba takového Jela to odfouklo pryč. Sam ale sebevědomě postupoval dál. Ačkoliv letěl pomalu, sázel na jistotu. Pak se do toho všeho vrhl Marcus, který se proti proudu rozhodl využít vývrtku. Tenhle fígl se mu fakt podařil, ale Sam měl náskok a nakonec se k Belle dostal dřív.

Jakmile se jí dotkl, kouzlo, které ji drželo ve vzduchu, povolilo. Naštěstí ale byla Bella bezpečně dopravena na zem, byla v pořádku a bez psychické újmy. A nám se před očima objevila Thesida s Morxem, který ale vzápětí zmizel ve tmě. Bylo nám řečeno, že tento hororový večer byl vlastně zkouškou našich reakcí a reflexů. Teda musím říct, že se to povedlo. Zaplaťmerlin, že z toho nikdo neměl psychickou újmu!

A ještě ponaučení. Než se rozhodnete jít na praktické létání, obrňte si nervy proti hororovým překvapením! A vůbec tam nechoďte, pokud jste duševně slabí. Ale nechci nikoho odrazovat, že.

Tagy: , , , ,

Komentáře jsou uzavřeny.

\par