Po stopách školních trestů V – aneb pohled z druhé strany

Napsal/a Carmen Liliana Stormgarde     Rubrika: Mrzimor, Po stopách

Pondělí 6.11.2079 (ano, trochu starší datum, ale před Vánoci se toho dělo tolik), polední pauza a já si to mířím do Velké síně na oběd jako každý jiný den. Kdo všechno mě vytočil k nepříčetnosti přeskočím. Důležité je, že jsem odlovila dva dobrovolníky na čištění kotlíků! Zbývalo jen u profesorů lektvarů zjistit, kdo by potřeboval nějaký ten parádně připečený, zaneřáděný a třeba i zapáchající kotlík vyčistit.

Moji dva dobrovolníci,jmenovitě slečna Muchacha a mladý pan Veneas, se svých připečených kotlíků dočkali ještě téhož večera. Myslíte si, že se z trestu nějak poučili? Ale kdepak! Hned jak za profesorkou zapadli dveře, začali se hádat, čí je to vina. Kdo nese větší vinu a podobně. Nerozsadit je na opačné konce učebny, snad si skočí po krku, nebo se těmi kotlíky začnou bít po hlavách. Spousta silných řečí, ale práce žádná. A žabí mrtvolka v kotlíku pana Venease. No to vám bylo! Prý, že je to práce skřítků. Že na to nesáhne a že bude zvracet. Kluk a bojí se sáhnout na žábu, no viděli jste to někdy?

Na druhou stranu, když se mi je konečně podařilo umravnit, především díky onomu rozsazení, už jim práce šla pěkně od ruky. Sice po sobě ještě chvíli štěkali přes celou učebnu, ale aspoň si některé věci vyříkali. Pro příště si musím pamatovat, že špunty do uší se mohou hodit nejen doma.

Řeknu vám, hlídat studenty na školním trestu není žádná zábava. Člověk by si třeba rád dělal svoje, ale když musí dohlídnout na podobná kvítka, tak by akorát nadělal víc škody než užitku. A celou dobu hříšníky pozorovat? To by se jeden ukousal nudou. Nene, kdepak, příště si rozmyslím, jestli dám společný trest podobně rozhádané dvojici. Vždyť je to o zdraví! Především o to psychické, ale zrovna v podání Agens a Via skoro i o to tělesné. Protože při odchodu se do sebe málem pustili a bylo jim jedno, že nás, a především je, přišla zkontrolovat profesorka Liu, která byla tak neskonale laskavá v poskytnutí kotlíků.

Omluva autorky: Někteří z vás si možná všimli podivného číslování článků a že chybí Po stopách školních trestů III. Máte pravdu, není to žádná vaše halucinace, to jenom já mám trochu bordel v poznámkách. Ale nebojte, hned jak ten článek dám dokupy, určitě o něj nepřijdete.

Tagy: , ,

Komentáře jsou uzavřeny.

\par