Scotland Yard pátrá ..

Napsal/a Bartleby Belows     Rubrika: Ve školní lavici, Zeleným inkoustem, Zmijozel

.. a vyšetřuje, aneb po stopách voskovkomila, aneb kde jsou všechny voskovky Gordonový?
Příběh plný záhad a tajemna. Odměna vás nemine. Chcete-li se dozvědět víc, nezbývá nic jiného než číst. Je to už nějaký pátek co jsem tento příběh vyslechl z úst mé kamarádky. Teď nadešel ten správný čas, abych vás s ním seznámil

Jednoho víkendového večera jsem se procházel po tajných zákoutích hradních chodeb. Jak už to tak bývá, za celou dobu svého putování jsem na nic záhadného nenarazil. S prázdnou jsem se rozhodl zamířit si to nazpět do společenské místnosti, v tu chvíli jsem na schodech mezi druhým a prvním patrem narazil na Sam. Starostí měla nad hlavu, že jsem ani nedohlédl. Jako chrabrý rytíř v plné zbroji jsem se zkácel na schod velde ní a nechal si pomalu vyprávět všechny problémy, které sužují spanilé princezny našeho hradu.

Jako dítko tvořivé si Sam umanula zkrášlit náš, přes zimu šedý hrad, do teplejších barev. A tak vyzbrojena svými voskovkami se jednoho odpoledne vydala (z)malovat naše ponuré stěny květinami a jinými úchvatnými malbami. Jedna zeď se proměnila v louku rozkvetlých máků, jinde jste mohli zahlédnout pole slunečnic. Zkrátka všude bylo něco. Když se druhý den šla podívat na svůj výtvor a pokračovat v malování, stěny byly holé. Asi skřítci si dali tu práci a přeměnili sluncem zalité plochy květin v nudnou šeď. Jelikož neměla nic zábavnějšího na práci chopila se svých zbraní a stěny opět přetvořila k obrazu svému. Když bylo dílo hotovo dala se do hovoru s několika obrazy, které všechno sledovali z povzdálí. Nejprve ji to kritizovali, ale nakonec se schodli, že to vůbec nevypadá špatně a mohlo by to tak zůstat na trvalo.

Právě v ten moment, nebo to bylo možná o moment dřív, zkrátka z čista jasna byl celý pytlík voskovek fuč. Takovou sbírku barev je těžké sehnat, to můžu potvrdit sám jsem je viděl. A všechny byly najednou ty tam. Ale kde tam? Obrazy nikoho neviděli, neslyšeli, Sam nikoho neviděla, neslyšela. Tak se přeci nemohli propadnout do země, nebo snad vypařit. A tak vás všechny, i tebe co to právě čteš nabádám a vyzývám. Pokud máte jakoukoliv informaci sem s ní. Neviděli jste někoho podezřele se plížit po chodbách? Nepřišel náhodou někdo z vašich kamarádů k slušnému balíčku voskovek? Pokud jste něco viděli, slyšeli nebo o něčem víte neváhejte a pište. Odměna bude odpovídat získaným informacím.

Tagy: , , , ,

Komentáře jsou uzavřeny.

\par